Selfish Machine Selfish Machine
we can't have everything we want in this world

Friday, March 25, 2011 @ March 25, 2011 | 4 Comment [s]


waa ! semalam kan kua result weii !
taon depan kite pulak . kan kan kan ?
*specially dedicated to spm candy 2011*
semalam boley dikatekan tak belaja mane .
banyak dok saje *tido actually*
part yang tak best nyer bile para cikgu-cikgu yang dikasihi dan disayangi sekalian suruh MENANGOK time orang nak amek result *konon-konon nak soh amek feel, yelaa taon depan turn kite pulak*
memang membuhsankan plus ntah ape-ape .
taon niey result agak tak memuaskan .the school can only accept with open hearts that their students receive only 5A's in SPM compared to last year .
hmm , nak buat macam mane ?terima jela .tapi bile fikir-fikir balik , 5A jea ?waa ! AKU TAKNAK !!!I want more than that !
Ya Allah Ya Tuhanku , terangilah hati hambaMu ini supaya mudah menerima pelajaran dan mendapat kejayaan yang kekal di dunia dan akhirat .Amin Ya Rabbal Alamin.

p/s : saye rindu dye sangat-sangat ;)




Love , myra

musing moment :-*

Sunday, March 20, 2011 @ March 20, 2011 | 0 Comment [s]

assalamua'alaikum .
hi awak !
jumpe lagi dalam entry niey .
SORRY giler b*** yea awak awak , lamee tak updated .
bukan malas , LAZY !
haha * tak ke same due tuh .
haish =='
well , sekarang niey saya da tak berape berminat dengan dunia blogging . Ops , sorry Pyra Labs !
sekarang saya amat active di Twitter and Tumblr !
Facebook ? err , sloow jugak .
sume-sume tu da tak jadi obsession buatt sayee .
(",)




aik , kenape awak garu kepala ?
hah , ape dye ?
kenapee dengan pic niey ?
lar , engatkan ape lar tadi .
saye nak cakap la niey , takkan tak boley sabar sekejap kott .
boleh kan awak ? boleh kan  ? boleh kan ? boleh kan ?
HEHE =.='

“To Allah we belong and to Him we shall return.”
 (Surah Al Baqarah 2:156)

da paham ?
i'm on my way to repent .
hey , tak payah nak cakap ape-ape .
awak dah tobat ke ?
dunie bukan tunggu kao *awak
bile fikir-fikir balek , masyaAllah , banyaknyer dose .
dose ngan orang da tak terkire banyaknyer , dengan Allah ?
lu pikir lar sendiri .


senanyer , ade satu lagi yang aku nak cakap .
tapi macam tak sweet pulak cakap kat sini .
yela , one kind of embarrassment la pulak .
takkan na cerite kat public kott .
kan ?
tapi , memang tak tao nak cakap ape r , tak sangka la pulak , terkejut ? sikit .
eh , aku tak cakap aku alim .
well , nobody's perfect .
aku pown kadang-kadang graf iman naek , kadang-kadang turun .
tapi aku still nak achieve something .
at least aku useha jugak .
adoii ~




itulah sedikit sebanyak cerita saya untuk entry kali ini .
tak tao la bile saya nak post lagi .
nite awak sumee .




p/s : I love you <3





Love , myra

Late-Night-Geschichte

Wednesday, March 16, 2011 @ March 16, 2011 | 0 Comment [s]

Es ist spät in der Nacht und ich kann nicht schlafen
Fehlende Sie gerade läuft zu tief
Oh, ich kann nicht atmen denken Ihr Lächeln

Jeder Kuss Ich kann nicht vergessen
Das schmerzende Herz ist nicht gebrochen noch
Oh Gott, ich wünschte, ich könnte dich sehen
Weil ich weiß, diese Flamme nicht sterben
Also nichts kann mich von dem Versuch zu stoppen

Baby du wissen, dass
Vielleicht ist es Zeit für Wunder
Weil ich nicht den Verzicht auf Liebe
Sie wissen, dass
Vielleicht ist es Zeit für Wunder
Weil ich nicht den Verzicht auf Liebe
Nein, ich nicht aufgeben zu uns

Ich will nur mit dir sein
Denn Leben ist so schwer zu tun
Wenn ich weiß nur in Ihren Augen gefangen

Die Zukunft werde ich nicht vergessen kann
Das schmerzende Herz ist nicht gebrochen noch
Oh Gott, ich wünschte, ich könnte dich sehen
Weil ich weiß, diese Flamme nicht sterben
Also nichts kann mich von dem Versuch zu stoppen

Baby du wissen, dass
Vielleicht ist es Zeit für Wunder
Weil ich nicht den Verzicht auf Liebe
Sie wissen, dass
Vielleicht ist es Zeit für Wunder
Weil ich nicht den Verzicht auf Liebe
Nein, ich nicht aufgeben zu uns

Baby spürt man es kommen
Du weißt, ich kann es hören hören alle Seelen
Baby spürt man mir das Gefühl, Sie ....

Du weißt, es ist Zeit ....

Baby du wissen, dass
Vielleicht ist es Zeit für Wunder
Weil ich nicht den Verzicht auf Liebe
Sie wissen, dass
Vielleicht ist es Zeit für Wunder
Weil ich nicht den Verzicht auf Liebe

Sie wissen
Vielleicht ist es Zeit für Wunder
Weil ich nicht den Verzicht auf Liebe

Nein, ich nicht aufgeben Liebe
Ich bin nicht aufzugeben keine
nein, ich nicht aufgeben zu uns

nite sayangs .










Love , myra

saya sayang mereka ketat-ketat :)

Friday, March 11, 2011 @ March 11, 2011 | 4 Comment [s]

wah ! hey readers J
erm , seriously dahlame aku nak post pasal satu benda alah niey , tapi tak post post pown .
topic hari ini .

ABANG / KAKAK ANGKAT : PERLU KE ?

haha . amacam ? mengancam tak tajuk ? * wekk :P
tak dinafikan ramai yang ader * aku pown ader gak . tapi bakkate cegu rusliza yang comey lote tu , kalo girls : abang angkat tu just nak cover line jerk * and vice versa . sebenarnye kite suke kat dye tapi shy-shy cat . yeke ? * chopp ! aku tak !! haa ! sape tuuu ?!! tapi kan cegu , tak semua lar macam tu . mungkin ader segelintir kowt . but so far , aku tak jumpe lagi orang macam tu . dah alang-alang post entry niey , let me tell ya the story . Once upon a time . . . .



so here it is .
given name KHAIRUNNAZRIN MOHD NOOR .
abg pertama saya !
got to know him at his school SEKOLAH DATO’ ABDUL RAZAK * anyone ?
time tu memang moment yang paling best amat sangat-sangat-sangat xD
masok taon niey genap 5 tahun lar aku kenal dye .
dye niey sometime boley jadii sweet macam gule-gule , masuk air macam orang tak betul and annoying sangat-sangat ! HAHA .
tapi yang sweet nyer bile bukak mukebuku dye .
ayat yang ditujukan khas bwat her beloved ehem-ehem .
memang sweet !
I am the most stupid the most dumb and i will suffer for entire of my life,if n only if i waste all of your sacrifice towards me n lost the angel of me.I swear to god i will never leave u,till death do us apart n that's my promise Balqis bte Mazman..
* sukesukesuke .

♥ story


them ♥





yang niey pulak abg shaz sayeer !! * yer , sayee punyer . HAHA .
given name SHAZRIZIL ZAKARIA .
walaopown aku panggel abg shaz tapi sukee sangat bile kaq mija panggel dye “ijil” * na panggelgitu jugak ah , aci ?
wah , comel sangattt !!
got to know him since 2007 J
memang seorang abang yang caring sangat-sangat !
kalo takde dye memang sunyi giler-giler .

♥ storyy

hurm , yang niey memang payah .
bile dye open , memang oopenn sangat-sangat .
bile dah namenye secret , jangan harap lar aku boley tao walao dengan ape cara sekalipun .




aha !
abang saye yang sorang neh memang glamour .
kalo kat sekola memang ramai yang tanye .
hah ? nak num phone ?
err , sorry . ta boley bagi fullstop :P
given name MOHD IZAT SAIRI .
suke sangat pic niey , nampak macam budak-budak .

♥ storyy
haa !
sorry guys , dye da berpunyer .
taken by kaq S.A .
mane boley sebut full name !
mati den kalo abg izat tao .
ngeeh ~




yang niey pulak kaq ira .
given name SITI NADHIRAH ABDULLAH .
ore ganu yer kawan-kawan !
url blog dye ader kat bottom pic dye bwat sape-sape yang nak follow .
macam mane saya boley  kenal dye ?
saye kenal dye through Friendster and yahoo messenger .
nak dijadikan cerita , mule-mule kenal kitorang gaduh you know !
o gosh ! time tu memang tak tao na cakap macam mane pnye berasap .
puncanyer misunderstanding jew .
tapi tak sangka boley sampai gado .
aiseyman ~ klaka klaka klaka :D

♥ storyy
hurm , kaq ira niey secretive jugak orangnyer .
dye tak cakap pape pown pasal her future-husband-to-be .
eip , dye belum na kawen lagi la !
sajee je tulis camtu .
last information given by her ehem-ehem dye orang kedah . err , kew perlis ? * info niey da tak pakai lagi ,sorrysorrysorry
sekarang SINGLE MINGLE yea awak-awak ;)





and now turn kaq najwa .
given name HULMA NAJWA AWALLUDIN .
comel kan dye ?
tak payah cakap pown takpe , sayee dah tao :P







haa ! and ini kaq shaq sayeeer :)
given name SYAQILA AFENDY .
alamak ! takde tulis ar dye amek coarse ape .
UPM's student yer awak-awak .
jangan cube nak ngorat-ngorat , nanty lebam bijik mate tak tahu .
HAHA :D

♥ storyy
haa !
sukesukesuke .
she's with M.I.S .
wahh ! sape pulak tu ?
mane boley bagi tao .
apa daa =)





haa , penat nyer menaip .
sekian sahaje daripada saya .
harap awk sume enjoyy .
tak enjoy boley cakap .
tapi yang penting , saye tak kesah awk nak cakap ape pown .
ini kan blog saye . tak ingat ?
HAHA .




Love , myra

5th march 2011 .

Sunday, March 6, 2011 @ March 06, 2011 | 0 Comment [s]

KEM MATAPELAJARAN BM & SEJ .

wah !
malu lar !
sepanjang jalan dok dengar "happpy birthday nadya !"
biby punye suare la tu , sape lagi . and suja jugak !!
dorang memang sweet sangat-sangat !
wahh! sayang lar korang .

p/s : erks , ke sekola dengan moto cekgu lan and tak sengaja juga terlanggar rak depan rumah dye . sorry !


Read more »

forever 17 .

Saturday, March 5, 2011 @ March 05, 2011 | 0 Comment [s]





hey guys !
i'm officially 17 la !
HAHA :D
da muak da asyik-asyik tulis counting to 17 .


birthday wishes :











































































































p/s : thanks awk sume . abg izat , kaq shaq , suhaida , amalina , tikah , qidah , adaniah , kaq sheril , kaq bibah , iqin , najwa , abg adhwa ,nabihah , ezudin , hasrina , kaq dinee , biela , cegu lan , kaq dhabitah , fatyn , wani , kaq qyla , ashreen , adaniah , wan mohd farid , yatie , mila , abg faidz , ifa and yang yang tak dimention namenyer sorry ye . saye hargai sangat2  n_n
note : pictures tak berapa lawa. sorry  (:


Read more »


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide