Selfish Machine Selfish Machine
WHAT THE . . . ?!

Saturday, April 30, 2011 @ April 30, 2011 | 0 Comment [s]



i'm so messed up with those stupid things.
hey! cant you speak politely to us?
you're the teacher. behave lar!
pasal clothes pown na argued.
things macam tu you've should told us earlier la.
i just bought the T-shirt this year.
takkan nak suruh beli lagi kot?
kan tak pasal pasal dah kene 'puji' dengan aku.
back to class pown still talked pasal bende tuh.
and tak pasal pasal aku tercakap "kite kat sekolah niey bape bulan jea lagi, takkan nak suruh beli jugak? kenangan? sumpah takde kenangan kalo sekolah camnie. time sukan memang dah sah sah tak pergi, then mase bile lagi nak pakai? kat lua? lagi lah tak pakai. kat lua pown aku pakai baju paras pinggang jea niey nak suruh bel baju sampai paras lutut. engat kat lua aku nak pakai kot. ke nak suruh pakai time malam . . ."
sampai situ aku stop. tengok muke biby, tengok muke suja.
pergh, care budak due orang tuh tengok aku, macam tak pernah tengok orang
sorry la guys, aku bukan ayu sangat.
chill la babe.


time nak balik, more annoying bile dengar cite, exam form 5 na dicepatkan due hari.
means on 8th may lar.
ntah pape.
hek eleh, go ahead!
sikit tak heran.
nak buat SPM ecox pown eden tak kesah la okay?!
ape ape pasal sekolah niey cam da malas nak amek tao.
jahatkan aku?
terpulang la nak cakap ape pown.
in fact, bukan aku sorang jew yang pikir camtu.


sorry la ye, aku neh memang dah spesies yang too 'well mannered'.
nak buek camano.
kenn kenn kenn?












talkin' talkin' talkin' talk

Friday, April 15, 2011 @ April 15, 2011 | 0 Comment [s]

assalamu'alaikum.
hey readers ;)


laee nyea saya tak mengupdatekan blog yang suatu ketika dahulu sangat saya sayangi *wekk! sekarang pown sayang lagi larr*
saya da rarely online blog sekarang 'cause tak tahu nak tulis ape :DD




so, lets talk!!




SUNDAY
i've got nothing in my mind what to say.




MONDAY
school :
hell yeah!
there's no extra classes.
balek awal!
tuition :
sumpah cakap, memang mengantuk yang amat amat amat sangat.
every weeks camtu.
dont know why.
home :
right after balek dari tuition, text abang shaz.
heh, rindu lar kat dye ;(
tapi sekejap jea, almaklumlah, busy!




TUESDAY
morning at the school :
went to school with Cikgu Hazlan, return home with Fatihah Abdul Rahman.
balek awal lagi, KOKO dibatalkan. *huh, legee!*
fyrah and tehah dah bersorak kegembiraan.
yela, boley tengok Marimar.
evening at home :
the roadtax issues is almost done, thanks to Ahmad Halimi Abdul Rashid and Alif Hilmi Rozali.
hey, know what? my mom's said that she's gonna buy a new motorcycle, for ME!
nta jadi nta tak, tapi rase macam tak.
just wait and see.
went to TNB, paid all the bills *my moms order, as usual*
bought new bag.
adore it since last saturday ;)
been followed by a guys at MYDIN HYPERMARKET. *menyampah!*
night on bed :
IM with abg nazari.


hey, lame gler tak dengar cite abang sorang tuh.
da 5 tahun tuu.
well, kite pown tak sangke dye akan tego kite.
HAHA ;))
huh, macam mane lar aku dengan skema nyer pegy cakap "yes, may i help you?" dekat dye?
pergh! terkedu sekejap.
i'm wondering, kat mane la gambar gambar time darjah 6 tu dulu.


p/s : he got 5A1, 2B3, 2C5 and 1C6. B for Biology and EST. C for Chemistry, Add Math and Physic. katanya lagi "Changes is good. It shows how we change from nothing to good, good to better, and better to best. So don't ever feel so lazy to change for a positive way.




for SPM candidates, here the tips from abang Muhammad Nazari.
: time spm, follow je ape yg cikgu suruh focus on what topics
: pastu study
: do lots of revision before the exam
: past year questions really helpful so that we could be familiar with the paper format


so, goodluck! :)




WEDNESDAY
well, I never saw it coming
never thought it'll be like this.
got a problem with one of my colleagues which is sooo annoying!
i dont know what's wrong with her.
i'm just asking, 
heh, sindir menyindir toksah cakap la.
since pagi tadi dah aku berapi.
aku just tegur jea, volume slow sekali dah.
tapi dye boley sound aku kat tengah tengah jalan tu?
wah wah wah! niey dah lebey.
kalao kao bangga sangat dengan jalan seret kaki tu then go on.
sumpah lepas niey aku tak amek tahu da ape ape pown pasal kao.
well, keep my word!
went to biology lab alone and know what?
she chased after me seek for forgiveness.
you think i'm gonna forgive you easily?
sorry sayang, i'm not that kind of person.
and then nak dijadikan cerita, dye perasan kott aku buat bodo jea dengan dye, dye cakap pasal aku belakang belakang doe.
tapi mujur aku ramai spy, macam macam cite ah aku dengar.
kate aku carik pasal ar, aku nak rampas kawan kawan dye ar.
eh eh eh. rampas kawan?
malam siket.
nak sangat? AMBIKLA!
sikiit pown aku tak heran.
prefect saje! buat keje satu hapak pown aku tak nampak.




this year, i'm not been targeted to get straight A's macam time PMR dulu.
well, dorang pilih yang dalam ranking larh kan.
setakat aku niey, nombor berape pown tak tahu.
walaupown not in the list, buatpe na sedey sedey kan?
chill babe *ayat sape nta aku kebas*




p/s : sampai sini jea dulu, sambung post lagi satu ;DD












reblog - we cant have anything in this world

Friday, April 1, 2011 @ April 01, 2011 | 0 Comment [s]

maaf yea awak , saye bukan nak memperlekeh , nak poyo , bangga diri , berlagak pandai , cakap orang laen tak pandai and whatsoever .
i just give my opinion dan said the truth and make the comparison academic achievement student di sekolah saya belajar sekarang .
maaf sangat-sangat kalau ade yang salah faham :D
takde niat pown nak lekehkan orang laen sedangkan kita pown tak perfect .


by the way , congratulation to sis WAN NUR HABIBAH WAN ABDUL RAHIM . she's got 5A's 3B's and 1C's in her Sijil Pelajaran Malaysia 2010 , and just returned from umrah .
she is our best student , congrats to her again .


this year will be a little bit tought i guess .
with the exam , extra classes , kem matapelajaran and mostly SPM .
hope i can do the best .
tebus baleq what i've missed before .










Love , myra


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide