Posts

Showing posts from May, 2011

The best boy-friend ever

Image
Aha. Meh jom story pasal Abang Tinggi niey. Haha.
Given name : Amir Safuan Zailani. Born on : 22nd May 2011*1994* Special charateristic : BAIK *konon* FACEBOOK
Well, tak boley puji lebey, nanti dye jadi kembang sekembang kembangnyer. Ape aku nak tulis eh? Duh! Lupe.
Main reason tulis pasal dye sebab chat ngan dye petang tadi. Birthday dye kan ari tuh. Rindu kott perangai giler dye. Tapi takpe, depan aku dye baek. Dah janji tadi. Haha. What a nice conversation.
Okay, out dulu. Kbai.

p/s : Aku promote kao doh. Bukan senang. Agaga~




Hug & Kisses

Dear my future-hubby

Image
Hah, kene pown tittle kali niey.
Sumber inspirasi dari Cik Alien kite, Fatin Deana ;)


While Facebook-ing, terbacelah status Cik Yaya Johan kite sounds :
I'm not looking for a special boyfriend but i'm looking for a special husband.

So yeah let's start the party *winkwink*


1st. LELAKI.
Lar, kao jangan maen maen, tak tengok iklan Metro kew? "Suamiku seorang wanita?" HAHA. Sumpah gelak each time iklan tu keluar.




2nd. Mesti pandai ENGLISH.
So what? Walaupown tak fluent tak kesah lah tu. Jangan jadik macam yang Ayah Long aku cite dulu. "How do you do?", "I don't eat budu." Ceh. Aku tak reti takpe, asal kao pandai :D




3rd. Tolong jangan kejap kejap SAYANG pastu BENCI pastu SAYANG balek.
Kalau style aku, tak istilah Love Hate Love 'cuz I always Love Love Love ?



4th. Smell NICE.
Kao pakai minyak atar pown takpe. Takde alcohol. Azan, boleh terus pi masjid ;)





5th. KEMAS.
Tak handsome takpe. 'cuz ustazah cakap, kalao muke smat tapi attitude hancur watpe?
P/s…

I don't love you

Image
Anak ikan anak biawak, Saya suka awak. Sungai penuh ikan puyu, I love you. Lepak sungai tangkap katak, Awak rindu saya tak? Main lumpur tepi paya, Awak sayang saya? Lepak makan mee, You miss me? Hari jadi sambut sakan, Awak sayang saya kan? Main pasir baling batu, Nape senyum senyum tu?



Lepas aku dapat mesej niey, bukan setakat senyum, terbahak bahak aku gelak siap bergolek golek lagi atas katiil.
Serious lawak doh.
Hey you, camne boley terfikir nak send kat aku camtu?
Please lah.
Sebab kao larh buat aku rase malas nak gi sekolah.
Sebab ape?
Sebab pagi pagi aku memang kene lalu depan kelas kao.
Dah takde alternatif lain.
And each time aku lalu depan kelas kao, then you saw me, kao mesti panggil aku *shout actually*
And aku as usual, meemang aku takkan reply ah.
Leinlah Panchor doh.
Sume aku kenal.
Jadik tak heran.
Siap maen tepuk tampar tendang sepak lagi.
HAHA.
Sekolah niey?
Sorry la bro, kao carik orang laen ah.
Plus, aku takde intention lansung nak amek orang Terengganu buat jadi bestfriend, boyfie and whatsoeve…

Alahai, jantan lah sikit bro

Image
Assalamu'alaikum.
Hey :)


Truth to be told, niey bukan kes nak drop orang atau sesi menganyam ketupat.
Just reminder and a piece of advice.


Bila menulis boleh tak tolong avoid typing like an idiot?
How?
Let me show ya.


hYeW. tenGaH bUaT aPe tuE? siHaT X? dAh mAkAn kEw bElUm?

Yang tu satu.
Ade satu lagi.
Kalau bace memang rase OMG.
Sumpah menyampah.


hyewww. tengah buat apeww. cyeww sukewww awkk leww.

Wekk wekk wekk.
Kkk.
Sumpah aku nak muntah.
Kbai.


p/s : Tidak ditujukan kepade sesape. Harap maklum.









Hug & Kisses

Exam Oh Exam

Image
Dush!


Apela nak jadi dengan aku.
Most paper sajee jee aku tinggal kosong.
Yela, dah tak tau nak cakap ape.
Lepas baca blog Aina Hidayati pown still tak sedar sedar diri lagi.


Hey!
Niey exam terakhir tahu.
Lepas niey terus trial then SPM *not sure samada untuk SPM ader exam Tambah Nilai atau tak*


Uish.
Mane tak nervous.
Aku jawab punyer lar cincai.
Sempat tido lagi sejam time paper Sejarah and Physic semalam.


Niey sume gara gara wrong information ah.
Si Fatihah Abdul Rahman lar punyer keje.
Ade ke patut dye kate Ahad exam Add Math.
Aku pown dengan lenggang lenggoknyer, steady, rilex sepanjang hari lar.
Yela, Add Math kao nak bace ape?
Kenn Kenn Kenn?


Then sampai ke malam tuh tidolah dengan berbekalkan pengetahuan yang sedia ada *ecece*
Pastu nta camne time midnight aku terjaga, tengok phone 2 message.
From Fyrah and Tehah.
yang berapi bile bace mesej Tahah ar, ehem ehem, sounds like this : "Sorry ar, salah tengok jadual la. Esok exam Sejarah II dengan Physic II. Sorry."





Duh!
Delete then sambung tid…

Bye April, Hye MAY :D

Image
Assalamua'alaikum readers :)


Saya admit memang dah lama saya tak update blog nih.
So sorry.


Back to the story, dengan ini saya Wan Amirah Nadia Wan Mazelan pelajar Form 5 SMK B'Best.


Eh, jap jap jap.
Form 5?
OMAIGADD!
Nak SPM lol.


Dah 5 bulan kite sekolah, tapi kao cerdik, aku?
Hampehh!


Ape aku nak jawab nanti?
"Hanya Tuhan Yang Tahu"? *style budak 5P1 jawab exam Math 2010*


Yang lain sume sibuk cari peruncingan.
Aku? Sibuk dengan Twitter, Facebook, Tagged, YM, Skype *eh Blog! kao tak payah nak sengih sengih macam kerang busuk. kao pown same*
Sigh! Apela nak jadi.
Kenn kenn kenn?


Ya Allah Ya Tuhanku, turunkanlah hidayah kepada hambaMu ini Ya Allah.
*doa tanpa usaha takkan jadi ape ape*








Jadual belajar?
Tak jalan.
Memang tak reti nak adjust time.


Tuisyen?
Math jea yang pergi.
Dua!  Bukan satu!
Sampai pening pening kepala aku kalah orang pregnant :P
Kat sekolah : Sir Mat Khir.
Tuisyen 1 : Sir Roslan [Isnin malam]
Tuisyen 2 : Sir Hazlan [Jumaat pagi]
Semua ader style sendirik nak mengajar.
Aku dah na…