Selfish Machine Selfish Machine
Dear my future-hubby

Tuesday, May 24, 2011 @ May 24, 2011 | 0 Comment [s]





Hah, kene pown tittle kali niey.
Sumber inspirasi dari Cik Alien kite, Fatin Deana ;)


While Facebook-ing, terbacelah status Cik Yaya Johan kite sounds :
I'm not looking for a special boyfriend but i'm looking for a special husband.


So yeah let's start the party *winkwink*


1st. LELAKI.
Lar, kao jangan maen maen, tak tengok iklan Metro kew? "Suamiku seorang wanita?" HAHA. Sumpah gelak each time iklan tu keluar.




2nd. Mesti pandai ENGLISH.
So what? Walaupown tak fluent tak kesah lah tu. Jangan jadik macam yang Ayah Long aku cite dulu. "How do you do?", "I don't eat budu." Ceh. Aku tak reti takpe, asal kao pandai :D




3rd. Tolong jangan kejap kejap SAYANG pastu BENCI pastu SAYANG balek.
Kalau style aku, tak istilah Love Hate Love 'cuz I always Love Love Love ?



4th. Smell NICE.
Kao pakai minyak atar pown takpe. Takde alcohol. Azan, boleh terus pi masjid ;)





5th. KEMAS.
Tak handsome takpe. 'cuz ustazah cakap, kalao muke smat tapi attitude hancur watpe?
P/s: Tak tao kenape, aku suke tengok orang yang pakai kemeja dengan tie. Memang adore lah!





6th. RAMBUT jaga.
Astaga. Kalau boleh jangan lah pacak sama tinggi dengan bulu penyapu yang mak aku gune sapu sampah hari hari. Kalau kao belah tepi tak smat kea? Nak pacak boleh, tapi janganlah sampai nampak serabai. Macam adik aku. Ape yang smat sangat buat camtu? Aku pown tak tao camne makwe dye boleh minat. Aku dah nak muntah hijau tengok muka dye.





7th. Kalau NAK cakap NAK, kalau TAKNAK cakap TAKNAK.
Paling benci bila, I waiting for you like a shit. If ader yang tak suke, tak berkenan, cakap jea terus terang. Dah taknak aku? Then, confess jelah putus. Takyahlah senyap macam orang mati. Bukan aku bunuh kao pown kalao kao cakap 'cuz aku belum teringin lagi nak masuk profesion jadik MURDERER. If i want to, I'll let you know k darling?





8th. Aku tak suke jadi BELANGKAS.
Hey, faham? Kalau faham, bagus bagus bagus. Tak paham? Urgh, lenguhnyer nak terang. Belangkas tu mean 24/7 kerjanye berkepit jea. Sampai takde space lansung nak breath. Macam most of couples nowadays. Kalau budak sekolah aku, paling benci kalau nampak yang B naik motor, yang G naik basikal then beriringan tengah tengah jalan. Weh, kau ingat niey jalan bapak kao punye? Dah kau sayang sangat pergi lah hantar dye balik. Ambik time nak pergi sekolah. Kate sayang sangat kan?





9th. Aku tak suke couple CLASSMATE sendiri.
Ish, tak boleh lah. Not my type. Paling paling dekat pown kalau aku, kelas sebelah jea. Hmm. *whoopsie*





10th. TREAT time.
Aku bukan jenis berkira sangat. Eh, kite boleh gilir gilir lah. Harini kao belanje aku, esok kao jugak, luse kau jugak, minggu depan baru aku. But, jangan time kau, kau belanje air singgit kat kedai tepi jalan. Time aku kau demand nak pergi KFC. Ini dah lebih bro.





11th. Dont talk about another GIRL except YOUR MOM, SISTER and soon OUR DAUGHTER :D
Haha. Yang niey mungkin agak gedik sikit. But hell yeah, I really mean it. Most of all, don't talk about another girl you interested in infront me. If you really want her then, all I can say is "Go ahead. I won't stop you. Maybe we're not meant for each other."





Twelveth. Love me for who I am.
I'm not such a very good ones actually. Nobody's perfect.










p/s : Hope. Dream. Wish. Live. Laugh. Love. Breath. I wonder if he knows he's all I think about at night.










Hug & Kisses



Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide