Selfish Machine Selfish Machine
Tak tahu nak letak tittle ape.

Monday, January 9, 2012 @ January 09, 2012 | 0 Comment [s]

Assalamu'alaikum. Haihhh, menggebu rasa nak blogging. Tapi tahan jugak rasa hati ni. Dah banyak sangat resistance-nya kan. Internet takdop. Idea takdop. Haha. Tubik belake dohh bahasa ganu kitoo. Muehehe. Senanya seriously takda apa pun nak tulis. Mama suruh cari kerja, tapi aku malas. Suruh baby-sit. Oh pleasee mama! Tolonglah. Taknak! Taknak! Taknak! Takmau lah jadi 'mama' muda muda cenggini. Tak kuasaaaa! So, kerja sekarang cumalah hantar and ambil Amna pergi balik sekolah. Haha. She's now 5 years old okay. Bukan budak kecik lagi dah. Aku pun dah lapanbelas sekarang. Tapi perangai tetap macam dulu ohh. Hehe.


Sesi persekolahan dah officially started on 3rd January for Terengganu, Kedah and Kelantan territorry. And on 4th January for others than the 3 states mentions earlier. Selamat bersekolah yerr. Saya dah habiss. Bak kata Mr.BD kita "dah tamat dah :)". Okay, tu yang best tuu.


Haa! Sebelum terlupa, New Year aritu macam mana? Sorry lol. Sempat wish dekat Twitter jea. Senang, pendek, padat. Kalau payah sangat nak taep, retweet aje yang orang lain punya. Sama jugak meaningnya. And rasanya Tahun Baru ni yang best sikit kot cuz ada En.Pengarang Jantung dulu. Erm, yeah, d u l u. We tweets, we chats, we tweets and we chats. Hah, awesome maaa. Hee.


Okay, sekarang bukak topic laen. Act dah lama dah nak tulis pasal one guy ni. Since December lagi. Tapi terperap dalam draft, banyak nak kena edit. So, senang senang tulis baru. So, perkenalkan boy-friend baru saya *yang latest okay! Saya tak ramai kawan punn*, Mohamad Thaqif Mohamad Fuad. Mula mula mesej berdebar jugak. Dia kenalkan diri Thaqif ajerr. Like seriously, dalam dunia aku kenal satu jea Thaqif. Budak sekolah lama dulu. Tapi aku je kenal dia kot, dia tak kenal pun aku. Haha. So, agak nervous. Then dengan selamber badaknyer aku pergi tanya full name. Haa, kan dah clear. So, no doubt lah. Dipendekkan cerita, dia ni budak band. But rajin perform kat gigs ajaa. So, lagilah aku rasa macam "Alamak, budak market lah pulak. Takda budak biasa ke?". Haha. Tapi so far, dia ni baik kott plusplusplus romantic gilaaa. Sumpah cakap, tak tipu. Kenal kenal kenal. Mesej mesej mesej. Tahu dah perangai dia macam mana. Apa favourite dia. Senang cakap, dia ni senang nak berkawan lah. Siap aku bagi nama manja lagi kat die kebetulan time tu dia selsema. Tapi, dia tak marah pun, Dia iyekan jea apa yang aku cakap. Tapi yang aku suka pasal dia ni, dalam setiap mesej mesti ada smiley. Omaigosh! Benda tu lah yang mostly girls suka. Betul tak cakap aku? Haha. And lepas dah lama lama mesej, fav word yang dia selalu guna "ohh". Alolo, comell sangat!! Sampai aku pun terikut ikut. Hehe. So, itu jelah dulu cerita pasal dia. Sorry, gambar takda okay. Saya kawan dengan orang jarang mintak gambar ohh. Tak suka. Kalau nak kawan, kawan lah betul betul. Ni mintak mintak gambar apa hal? Nampak sangat nak cari yang lawa / handsomee jee. Hissh! Tak minat lah aku orang macam ni. Meluat! Okay lah, dah taktauu nak tulis ape. Jaga diri. Kbai. Much love.




P/s : January, plase be nice to mee :)










Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide