Posts

Showing posts from February, 2012

Think Positive.

Image
Hidup. Memang penuh dengan cabaran, dugaan, onak duri dan sebagainya lagi. Hanya yang benar benar sedar akan tujuan hidup, tahu apa yang perlu dibuat, apa pro & kontranya sahaja yang akan survive. Tak percaya? Tepuk dada tanya hati. Adakah kita hidup berlandaskan dasarNya atau hidup berlandaskan dasar yang dibuat sendiri? Wallahu'alam. Jawab sendiri sendiri yer. I've got no answer for that question. Kadang kadang Bila nafsu dah menguasai diri, macam macam yang kita mampu & sanggup lakukan. That's why Abang Shaz selalu pesan kat aku "Just be ourselves. Have faith in Allah. And he will always be there for us". Sekian dahulu dari saya. Jumpa lagi di lembaran akan datang.


Love, myra.

VALENTINE? No-no-no.

Image
February - Valentines. Couples. Chocolates. Flowers. Dinner. Iloveyou.

Like everyone's know, February, Valentine's Day. For those yang celebrate it sekarang mesti tengah busy, kelam kabut, gelabah, nervous and macam macam lagi lah. Ada yang sibuk cari resipe cake. Ada yang sibuk geledah satu shopping mall tu cari present. Kalau yang berada sikit tu, tengah reserve table for two kat mana mana hotel ke. Who knows? Bertuah lah kan? Okay, post ni umum je lah kay. Cuz, for Muslims, we cant celebrate it. Apa hukum? Haram eh? Sorry. Saya bukan arif :) Nak tau tak? Bila kita sambut Valentines ni kan, mesti nak berdua je. Siapa yang nak ajak family, satu kampung joint sekali. betul tak? So, as we know bila dah berdua tu, mesti ada yang ke-tiga. Iaitu SYAITAN LAKNATULLAH. Macam mana sekalipun diorang tetap akan goda kita. Tambah tambah pulak kita kita yang tak kuat iman ni macam mana? Sebab tu lah banyak cerita "Tergadai Maruah". Yang teruknya girls lah kan? Yela, bila perempua…

Yang Hidup Pasti Mati.

Image
Semua yang hidup pasti akan mati. Itu janji Allah dekat kita semua. Ajal adalah suatu perkara yang kita tak tahu bila. Mungkin harini? Esok? Lusa? Wallahu'alam. Allah kalau nak tarik nyawa kita, tak akan lebih sesaat dan tak akan kurang sesaat. Boleh ke nak mintak tangguh? Kalau dalam buku teladan tu memang ada. Firaun tu sepatutnya mati harini, tapi dia mintak postponed dengan Izrail then Izrail pun tanya Allah, Allah perkenan. Lepas tu bila dah dekat dateline mati firaun tu boleh pulak dah die gali sekeliling rumah die buat sungai. Then buat tembok tinggi langit. Tak masuk pintu pagar lagi. Besi kemain tebal. Dengan mangga besar anak gajah. Konon nak menyorok dari mati. Last last die yang terkejut beruk macam mana malaikat tu boleh masuk padahal dia dah kunci bagai. Mati dalam rumah sendiri. Takda orang perasan. Yela, dah die pesan kat guard jangan bagi sesapa masuk and keluar. Selebihnya dah tak ingat. 


Bagi orang yang beramal, memang dia dah bersedia untuk mati. Bila bila Allah…

Lalala

Image
Erm, these days was soo boring. I dont know what to do except for makan tido makan tido. Hahaha. Im jobless. Okay, I know that. So all I can do is just reading, tweeting and eating. So, for reading, I just finished reaad two books titled LIPSTICK JUNGLE by CANDACE BUSHNELL and HOT MESS : SUMMER IN THE CITY by JULIE KRAUT & SHALLON LESTER. Wanna know something? I only found one 'JUNGLE' in the LJ book. Okay wrong, two. One in the title itself and another on the last page of the story. Erm, it sounds like "Hey, its like jungle out there." "No, it's a lipstick jungle." Yeah, something like that. Urgh! I know you're just like "What is she talked about?" 'SHE' is referring to me. Just read it if you wanna know more. Hehe. And for the Hot Mess, it's quite interesting. The story take place in New York City. About a girl, Emma, and her bestfriend, Rachel and their's landlady, Jayla. Full with dating-series. Okay, read it for yo…