VALENTINE? No-no-no.





February - Valentines. Couples. Chocolates. Flowers. Dinner. Iloveyou.


Like everyone's know, February, Valentine's Day. For those yang celebrate it sekarang mesti tengah busy, kelam kabut, gelabah, nervous and macam macam lagi lah. Ada yang sibuk cari resipe cake. Ada yang sibuk geledah satu shopping mall tu cari present. Kalau yang berada sikit tu, tengah reserve table for two kat mana mana hotel ke. Who knows? Bertuah lah kan? Okay, post ni umum je lah kay. Cuz, for Muslims, we cant celebrate it. Apa hukum? Haram eh? Sorry. Saya bukan arif :) Nak tau tak? Bila kita sambut Valentines ni kan, mesti nak berdua je. Siapa yang nak ajak family, satu kampung joint sekali. betul tak? So, as we know bila dah berdua tu, mesti ada yang ke-tiga. Iaitu SYAITAN LAKNATULLAH. Macam mana sekalipun diorang tetap akan goda kita. Tambah tambah pulak kita kita yang tak kuat iman ni macam mana? Sebab tu lah banyak cerita "Tergadai Maruah". Yang teruknya girls lah kan? Yela, bila perempuan dikatakan hilang dara. Bila lelaki? Ada ke orang cakap "hilang teruna"? Tak pernah dengar pun. Tapikan, best jugak kan kalau ajak family? Barulah kita tahu malu sikit. Macam lagu Ana Raffali tu "boleh pandang pandang, jangan pegang pegang, duduk renggang renggang". Betul tak? Tapi kalau depan mak bapak pun bercium berpeluk bagai tu tak tau lah. Mak ayah dia buta lah tu kot. Nauzubillah.


Haha. Actually, kalau kita nak tunjuk kasih sayang tu tak semestinya time Valentine je kan? Hari hari biasa pun boleh. Kalau boleh, hari hari. Sayang tu kan tak terhad untuk bf/gf je. Kawan boleh. Mak ayah boleh. Adik beradik boleh. Semua kita kena sayang. Kena kasih. Tapi kalau bercinta pun agak agak lah kan? Janganlah melampau sangat. Macam yang biasa kita dengar, bercinta lepas kahwin lagi best dari bercinta sebelum kahwin. Aku pun bukannya expert sangat. Bercinta pun orang kata cinta monyet. Tak kekal. baru 2minggu dah break. Apa kehal kan? Haha. Tapi tak kesah lah tu. Whatever it is, I wanna find someone who will change my life, not just my relationship status. Someone who an accept me the way I am. Ehh, touching pulak dah. Nak cite bende laen, ter-citer benda lain. Papepun, adios. see you on the next chapter pulak ;D


Love, myra.

Comments

Popular posts from this blog

😲

Attraction