Selfish Machine Selfish Machine
I've Been Secretly Falling Apart

Wednesday, March 28, 2012 @ March 28, 2012 | 0 Comment [s]





Hi. Assalamu'alaikum. Like seriously,jarang lah kan aku start an entry with lyrics or song or video. Kann? Ahaha. Harini laen siket. Well, this song somehow makes me almost crying when I listened to it all by myself. In the middle of the night. When Im completely all alone in my own imaginary world.


It's about a friend. A really good one. I dont know what the causes. Maybe I dont take it seriously. But now Im just like, confused. Im in a blurry state. Dont know what I've done. What I did. And when I ask, I dont get the answer. That's the saddest part. I text, text and text, but got nothing. I feel frustrated, numb and pretty sure s a d. Feels like wanna SCREAM OUT LOUD. Let all people in the the world knows what Im feeling right now.






It just like, was I out of line? Did I say something way too honest? But there's a side to you that I never knew. All the things you'd say, they were never true. And the games you play, you would always win, always win. So, I'm here without you baby. But you're still on my lonely mind. I think about you baby. And I dream about you all the time. Now that it's all said and done, I can't believe you were the one. To build me up and tear me down like an old abandoned house. What you said when you left, just left me cold and out of breath. I felt if I was in way to deep, guess I let you get the best of me. Were you just kidding? Cuz it seems to me, this thing is breaking down, we almost never speak. I don't feel welcome anymore. Baby what happened, please tell me? Cuz one second it was perfect, now you're halfway out the door.






I just miss the old you. I love it when you make me smile without trying. My life became colourful ever since the day you entered it. And when I said I love you, I meant forever. Seriously, Im not joking. Because in my opinion, there's gotta be a reason for meeting you. This was no accident. But life must go on. I cant be in this stupid emotional state forever. There are far better things ahead than anything we left behind. I dont know why I'm still waiting. But you still left. And because of that, you're just not worth the fight anymore.






Last but not least, I may not have given you a lot to remember, but please don't forget me.


Love, Myra.

SPM :P

Sunday, March 25, 2012 @ March 25, 2012 | 0 Comment [s]





Macam yang semua orang tahu, result SPM dah keluar haritu. On 21st March 2012. CONGRATULATIONS kay buat semua budak budak SPM 2011 yang berjaya tu. Apa eh orang putih kata? Yang ada flying colours apa semua tu. Serious lupa -.-" Okay, dah. Senyap senyap. Nak dijadikan cerita lah kan haritu aku gerak sampai sekolah ada lah jugak dalam pukul 10 lebih, 10.45 gitu ah kott. Tapi resultnya dapat dekat pukul 12 lah jugak kan. Memang berpeluh ah tunggu. Dah ah aku pakai kurung hitam time tu. Sorry, takda gambar. Hah. Excited? Err, I dont think so. Aku ni tak seberapa sangat pun. Result pun ntah pape. But still, alhamdulillah. Oh yes, best students sekolah aku ada 2 orang. Memang terbaekk ah kann. Given name, Mohd Junaidi Abdullah and Taz'Irah Nailah Abdul Hadi. Both of them got 8A's. Congrate guys! :) Okay, and the others *yang top five je kay aku cerita*. They got 7A's, 6A's and 5A's. Given name, Syarifa Omar, Siti Hajar Mohammed and Nor Najwa Solihah Abd Molok. Like seriously, bila tuan pengetua cakap yang calon 5A's tu kakak dia ada kat depan, my mind terus jerit NAJWA! Yeah, kakak dia cikgu kat situ. Then, dia bangun dengan muka blur, takda expression lansung kata orang. Agak funny nyer bila time bergambar, dia belakangkan kamera then cikgu Naimah pun tepuk tangan dia suruh pusing. Automatic pusing then senyummm. Hehe. Sorry Naj :)


Then ada jugak usha result orang kat Twitter, mesej. To Aina Hidayati aka Ena, Congrate! Result dia agak superb. Dua grade je kalau tak silap. Tak macam aku. Semua huruf ada. Hahaha. And the second one yang aku usha, Aqiesh. Dia pun okay jugak ohh walaupun dia cakap dia kecewa. Satu jea lari jauh grade dia. But aku tak cakap lah kot kan kat sini. Dia bagi tau aku pun through DM takkan aku nak publish kat sini? Haiyaa. Safura pulak dia takmau cakapp ohh. Padahal dulu dulu dulu dah janji. Katanya tu TOP SECRET dia. Haha. Tak kesah lah tu. And to Dayah and Suhaida, Congratulations too to both of you. They got 8A's and best students sekolah diorang jugak *sekolah lama aku* :) And and and, not forgetting kawan yang macam tak serupa kawan tu, Thaqif Fuad. He got an A's and the rest B+. Okay, B+ tu kott. Kalau nak kira, dah boleh dapat straight dah punn. Dulu masa dia cerita dia apply TESL, aku panggil dia Sir Thaqifff. Alolo, comel jee aku kata. Ahaha.


Okay okay, sampai sini dulu. Ops, terlupa, result saya, I only managed to get 1A's only. A's for Mathematics. Aku target dua, Maths and English. Tapiii, tak dapat. Haihh, naseb badann. Terima jelah dengan hati terbuka. Takkan time dah kua result baru nak nyesal. Takleh ah camtu. Ape cer bro? Dulu kau taknak belajar sesungguh, then tetiba kau nak ngamuk ngamuk pulak. Kan? Hee. Kepada sesapa nama yang tak di-mention, SORRY. So. take care! Sesape yang nak share result okay jerr. Kbai. Assalamu'alaikum :)


P/s : Think positive. Like what Abg Shaz's always say "Just be ourselves. Have faith in Allah. And he will always be there for us". Till then :)


Love, Myra.

BFFL - Best Friend For Life

@ March 25, 2012 | 0 Comment [s]





Hi! Assalamu'alaikum! :) How you guys doing? Ehehe. Speaking London japp ;) 


Okay, kali ni punya post I nak cerita pasal someone. My special ones. Really special :) Hehe. Let me introduced to ya. Her name is Ummi Hamimah Mohamad. You know her? Well, that's not so surprising. 1 Malaysia kenal kott. Haha. *Bangga kejap* Okay okay, dah. Dipendekkan cerita, saya kenal dia since form 3. Time tu kitorang satu kelas. So, boleh dikatakan, dia duduk belakang saya jee. Like seriously, walaupun akademik dia tak berapa *dia sendiri yang cakap* dia memang gila gila aktif sukan. Tengok body lah kan. Slim jerr. Ehehe. *Sorry Mimah* Oh ya, kat sekolah memang mostly ramai yang kenal. Dia niey boleh get along dengan sesape je that's why ramai suka dia. Dahlah friendly, bab tolong orang, memang pergh. TIPTOP! Cakap je nak mintak tolong apa, memang inshaAllah dia akan tolong punya. Don't worry :) Ingat lagi time form 3 buat kerja kayu. Kayu kayu aku banyak *okay, bukan banyak* boleh dikatakan semua dia yang potongkan. Could you imagine that? Dahlah kerja dia pun tak siap lagi, then buat kerja orang lain pulak. Memang sumpah ah aku sayang dia sampai mati.


Bila naek form 4, yeah! Dia duduk sebelah aku. Okay lah. Superb. Plus, aku takda ramai kawan sangat time tu. Yang kenal gitu gitu je sume. Takda yang rapat, sangat. So, sampai lah the end of the year. Tapi memang dia jarang ah ada kat sekolah. Time form 4 dia dah mula start aktif secara officially lumba basikal niey. So, aku memang banyak jugak ah sensorang kat kelas. Hmm. Memang rindu lah kott. Bosan satu lagi. Sehari Mimah takda kat sekolah, memang akan terasa. Dia pandai buat lawak kay :D Oh yes, da ni ala ala boyish sikit. Dengat short pant nyer, rambut pendek and segala macam lagi lah. Haha. But ada satu benda yang memang buat aku touching. Dia pergi main kat SUKMA wakil negeri Pahang. Boleh dikatakan dekat 2-3 weeks jugak ah dia absent. Dia pesan dekat Tasya *one of our classmate, but now dia kat KL* tolong jaga Nadia untuk saya eh. TERKEDU okay! Tak pernah lagi ada orang cakap macam tu. Aku suruh dia ulang, tapi dia taknak sambil sengih sengih kenyit mata. Haha. Memang terharu. And starting from that day, each time dia ada match, dia akan suruh Tasya lah yang jaga aku. Bukan jaga apa pun kann. Tengok tengok gitu je punn. Hehe.


Tapiii, ku sangka panas sampai ke petang rupanya hujan di tengah hari. *Ada kena mengena ke?* Time form 5, dia pindah sekolah. Dia dapat masuk Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ). Impian dia memang dari dulu. Cuma dulu kemasukan dia agak payah lah jugak, based apa yang dia cerita. Lagipun dulu tak berapa aktif, tak berapa ada nama. Tu lah pasal kot. Then, dia pergi lah. Tinggal aku lagi. But it's okay, mujur jugak dia rajen balas mesej. Takdalah rindu tu overloaded sangat kan? Hehe. Part yang aku takleh lupa jugak, Bila cuti mid sem. Time tu aku ikut Fyrah pergi Sepang duduk rumah kakak dia. Time tu jugak Mimah ada match apa tah. Lupa! Tiap tiap petang aku duk ngadap tv. Astro Arena. Aku tak minat sukan act. Cerita sukan memang sumpah ah aku tak hadap. Tapi for the whole week, aku sanggup tengok oh, seata mata nak tengok dia. Bila ada jee, aku terus cepat cepat text dia. Memang sweet sangat time tu! Macam mesej nagn pakwe pulak rasanya. Yela, tengok phone then senyum sorang sorang. Haha.


But now, dia takda kat Malaysia. Training kat Melbourne. Agak sedih jugak sebab dah takleh nak mesej apa suma. Fb pulak memang aku tak bukak hari hari. Tu pun muujur online seminggu sekali kat rumah Yatie. Twitter je aku aktif. Sebab aku guna SMS. Tapi tweets aku tu banyak meraban bagai ah. Haha. Ingat rasa nak suruh Mimah buat Twitter ah. Senang sikit nak borak borak. Kan? :)


So, sampai sini saja lah post kali ni. Sorry, agak panjang. Bila tangan dah start menaip, otak mencurah cerita, memang payah nak stop. Ni pun banyak lagi cerita suka duka gelak ketawa aku and dia yang aku tak tulis. Memang knowing her merupakan kenangan terindah. Last word, I LOVE YOU MIMAH! MUCH MUCH! Haha. Macam lah dia baca kan :P


Kay fellas, sampai sini saja. Take care, assalamu'alaikum.


Love, Myra.

4th March

@ March 25, 2012 | 0 Comment [s]





Oh ya, cerita lapuk. Aku tau. Just nak cakap, Im now officially EIGHTEEN (!!) Thanks kay pada semua yang wish. Facebookers, tweeters and jugak kawan kawan. Biarlah lewat acane pun. Biarlah aku tak pernah kenal pun. Aku tetap appreciate. Thank you guys. Love you much! Kbai :D


Love, Myra.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide