Selfish Machine Selfish Machine
BFFL - Best Friend For Life

Sunday, March 25, 2012 @ March 25, 2012 | 0 Comment [s]





Hi! Assalamu'alaikum! :) How you guys doing? Ehehe. Speaking London japp ;) 


Okay, kali ni punya post I nak cerita pasal someone. My special ones. Really special :) Hehe. Let me introduced to ya. Her name is Ummi Hamimah Mohamad. You know her? Well, that's not so surprising. 1 Malaysia kenal kott. Haha. *Bangga kejap* Okay okay, dah. Dipendekkan cerita, saya kenal dia since form 3. Time tu kitorang satu kelas. So, boleh dikatakan, dia duduk belakang saya jee. Like seriously, walaupun akademik dia tak berapa *dia sendiri yang cakap* dia memang gila gila aktif sukan. Tengok body lah kan. Slim jerr. Ehehe. *Sorry Mimah* Oh ya, kat sekolah memang mostly ramai yang kenal. Dia niey boleh get along dengan sesape je that's why ramai suka dia. Dahlah friendly, bab tolong orang, memang pergh. TIPTOP! Cakap je nak mintak tolong apa, memang inshaAllah dia akan tolong punya. Don't worry :) Ingat lagi time form 3 buat kerja kayu. Kayu kayu aku banyak *okay, bukan banyak* boleh dikatakan semua dia yang potongkan. Could you imagine that? Dahlah kerja dia pun tak siap lagi, then buat kerja orang lain pulak. Memang sumpah ah aku sayang dia sampai mati.


Bila naek form 4, yeah! Dia duduk sebelah aku. Okay lah. Superb. Plus, aku takda ramai kawan sangat time tu. Yang kenal gitu gitu je sume. Takda yang rapat, sangat. So, sampai lah the end of the year. Tapi memang dia jarang ah ada kat sekolah. Time form 4 dia dah mula start aktif secara officially lumba basikal niey. So, aku memang banyak jugak ah sensorang kat kelas. Hmm. Memang rindu lah kott. Bosan satu lagi. Sehari Mimah takda kat sekolah, memang akan terasa. Dia pandai buat lawak kay :D Oh yes, da ni ala ala boyish sikit. Dengat short pant nyer, rambut pendek and segala macam lagi lah. Haha. But ada satu benda yang memang buat aku touching. Dia pergi main kat SUKMA wakil negeri Pahang. Boleh dikatakan dekat 2-3 weeks jugak ah dia absent. Dia pesan dekat Tasya *one of our classmate, but now dia kat KL* tolong jaga Nadia untuk saya eh. TERKEDU okay! Tak pernah lagi ada orang cakap macam tu. Aku suruh dia ulang, tapi dia taknak sambil sengih sengih kenyit mata. Haha. Memang terharu. And starting from that day, each time dia ada match, dia akan suruh Tasya lah yang jaga aku. Bukan jaga apa pun kann. Tengok tengok gitu je punn. Hehe.


Tapiii, ku sangka panas sampai ke petang rupanya hujan di tengah hari. *Ada kena mengena ke?* Time form 5, dia pindah sekolah. Dia dapat masuk Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ). Impian dia memang dari dulu. Cuma dulu kemasukan dia agak payah lah jugak, based apa yang dia cerita. Lagipun dulu tak berapa aktif, tak berapa ada nama. Tu lah pasal kot. Then, dia pergi lah. Tinggal aku lagi. But it's okay, mujur jugak dia rajen balas mesej. Takdalah rindu tu overloaded sangat kan? Hehe. Part yang aku takleh lupa jugak, Bila cuti mid sem. Time tu aku ikut Fyrah pergi Sepang duduk rumah kakak dia. Time tu jugak Mimah ada match apa tah. Lupa! Tiap tiap petang aku duk ngadap tv. Astro Arena. Aku tak minat sukan act. Cerita sukan memang sumpah ah aku tak hadap. Tapi for the whole week, aku sanggup tengok oh, seata mata nak tengok dia. Bila ada jee, aku terus cepat cepat text dia. Memang sweet sangat time tu! Macam mesej nagn pakwe pulak rasanya. Yela, tengok phone then senyum sorang sorang. Haha.


But now, dia takda kat Malaysia. Training kat Melbourne. Agak sedih jugak sebab dah takleh nak mesej apa suma. Fb pulak memang aku tak bukak hari hari. Tu pun muujur online seminggu sekali kat rumah Yatie. Twitter je aku aktif. Sebab aku guna SMS. Tapi tweets aku tu banyak meraban bagai ah. Haha. Ingat rasa nak suruh Mimah buat Twitter ah. Senang sikit nak borak borak. Kan? :)


So, sampai sini saja lah post kali ni. Sorry, agak panjang. Bila tangan dah start menaip, otak mencurah cerita, memang payah nak stop. Ni pun banyak lagi cerita suka duka gelak ketawa aku and dia yang aku tak tulis. Memang knowing her merupakan kenangan terindah. Last word, I LOVE YOU MIMAH! MUCH MUCH! Haha. Macam lah dia baca kan :P


Kay fellas, sampai sini saja. Take care, assalamu'alaikum.


Love, Myra.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide