Selfish Machine Selfish Machine
SPM :P

Sunday, March 25, 2012 @ March 25, 2012 | 0 Comment [s]





Macam yang semua orang tahu, result SPM dah keluar haritu. On 21st March 2012. CONGRATULATIONS kay buat semua budak budak SPM 2011 yang berjaya tu. Apa eh orang putih kata? Yang ada flying colours apa semua tu. Serious lupa -.-" Okay, dah. Senyap senyap. Nak dijadikan cerita lah kan haritu aku gerak sampai sekolah ada lah jugak dalam pukul 10 lebih, 10.45 gitu ah kott. Tapi resultnya dapat dekat pukul 12 lah jugak kan. Memang berpeluh ah tunggu. Dah ah aku pakai kurung hitam time tu. Sorry, takda gambar. Hah. Excited? Err, I dont think so. Aku ni tak seberapa sangat pun. Result pun ntah pape. But still, alhamdulillah. Oh yes, best students sekolah aku ada 2 orang. Memang terbaekk ah kann. Given name, Mohd Junaidi Abdullah and Taz'Irah Nailah Abdul Hadi. Both of them got 8A's. Congrate guys! :) Okay, and the others *yang top five je kay aku cerita*. They got 7A's, 6A's and 5A's. Given name, Syarifa Omar, Siti Hajar Mohammed and Nor Najwa Solihah Abd Molok. Like seriously, bila tuan pengetua cakap yang calon 5A's tu kakak dia ada kat depan, my mind terus jerit NAJWA! Yeah, kakak dia cikgu kat situ. Then, dia bangun dengan muka blur, takda expression lansung kata orang. Agak funny nyer bila time bergambar, dia belakangkan kamera then cikgu Naimah pun tepuk tangan dia suruh pusing. Automatic pusing then senyummm. Hehe. Sorry Naj :)


Then ada jugak usha result orang kat Twitter, mesej. To Aina Hidayati aka Ena, Congrate! Result dia agak superb. Dua grade je kalau tak silap. Tak macam aku. Semua huruf ada. Hahaha. And the second one yang aku usha, Aqiesh. Dia pun okay jugak ohh walaupun dia cakap dia kecewa. Satu jea lari jauh grade dia. But aku tak cakap lah kot kan kat sini. Dia bagi tau aku pun through DM takkan aku nak publish kat sini? Haiyaa. Safura pulak dia takmau cakapp ohh. Padahal dulu dulu dulu dah janji. Katanya tu TOP SECRET dia. Haha. Tak kesah lah tu. And to Dayah and Suhaida, Congratulations too to both of you. They got 8A's and best students sekolah diorang jugak *sekolah lama aku* :) And and and, not forgetting kawan yang macam tak serupa kawan tu, Thaqif Fuad. He got an A's and the rest B+. Okay, B+ tu kott. Kalau nak kira, dah boleh dapat straight dah punn. Dulu masa dia cerita dia apply TESL, aku panggil dia Sir Thaqifff. Alolo, comel jee aku kata. Ahaha.


Okay okay, sampai sini dulu. Ops, terlupa, result saya, I only managed to get 1A's only. A's for Mathematics. Aku target dua, Maths and English. Tapiii, tak dapat. Haihh, naseb badann. Terima jelah dengan hati terbuka. Takkan time dah kua result baru nak nyesal. Takleh ah camtu. Ape cer bro? Dulu kau taknak belajar sesungguh, then tetiba kau nak ngamuk ngamuk pulak. Kan? Hee. Kepada sesapa nama yang tak di-mention, SORRY. So. take care! Sesape yang nak share result okay jerr. Kbai. Assalamu'alaikum :)


P/s : Think positive. Like what Abg Shaz's always say "Just be ourselves. Have faith in Allah. And he will always be there for us". Till then :)


Love, Myra.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide