Selfish Machine Selfish Machine
Missing :/

Sunday, May 27, 2012 @ May 27, 2012 | 0 Comment [s]


23rd May, genap sebulan Baby Cruzer aku hilang. Oh myy. Rasa nak nangis bila fikir fikir balik. Walaupun just pendrive 4GB, aku beli guna duit aku sendiri. Use my own moneyhhhh. Huwaaaa :/

Memanglah nowadays pendrive dah berlambak, macam macam kaler, design, brand and bla bla bla. Harga pun dah macam harga baju sehelah kat Ten Ten tuu. Tapi bila kita dah sayang, walau macam mana murah, walau macam mana tak lawa nye bende tu, kita tetap rasa kehilangan wehh. Toksah nak menipu ah kalau kata "Ala, aku boleh beli lain la". Toksah nak jadi puiii sangat kat sini. Orang banyak duit or mak ayah dia tokei pendrive boleh ah. Hambur ah kat anak kau tu berpuluh pendrive sehari.

Haih, banyak pulak dah ter-membebel. Nak start touching sekejap je. Nak calm balik yang take time tuu. Kbai. Take care.



Love, Myra.

Finally! :DD

Saturday, May 19, 2012 @ May 19, 2012 | 0 Comment [s]


Assalamu'alaikum. Hi and Hi and Hiii! Hehe. How you guys doin? Miss me? Nope? K finee -,- Tak kesahhh ;p


I've made my decision now. Im going to accepted the TATiUC offer while *kay, there's a while* waiting for the UPU result. UPU result will be come out on 30th May. Sooo lambat y'know. Remembered my conversation wih Mak Long's that night, katanya, pergi TATi jelaa. Dekat pun dekat, senang nak balik. Ehem ehem, auntyyy *eeuww, geli aku sebut auntyyy*, Im a grown up girl kayy. Kalau duduk jauh pun bukannya aku nak menangis ke hape kee. Aku bukannya jenis yang homesick bagai tu. Haha. But, bila tengok tengok balik form aku, "err, boleh dapat ke apa yang aku apply niey? Cam takda harapan jee" -,- Sampai camtu sekali aku mikir. Mujur dapat TATi. Haha. *Time ni lah baru nak mujur*


But, mama also say the same thing. Seriously, takkan sampai ke mati kott nak terperuk kat Terengganu niii? Cmon maaa! Alaaaa. Takmau lahh kannn. Haha. Tapi rasanya kalau dapat aku pergi lah kott. Ive mentioned it kat mama. Mama pun kata "ikut pandai laaa". And Im just like : "YESSSS!". Haha. Tapiiii *ada je tapiii nyeee*, 1st choice aku kat JMTI, 2nd ADTEC Batu Pahat, 3rd ADTEC Melaka, 4th KKTM Ledang and the last one Politeknik. Kat mana tu taktau lah dia nak campak mana. First four choices, semuanya boleh dikatakan kat tempat yang err, macam aku tak dapat jee. Kenn? Pusat Latihan Tinggi kottt. Yang first tu kat Japan-Malaysia Technical Institute. Err, course yang aku mintak tu takda kat tempat lain ke yang low profile sikitt? Aku dengar nama dia dah gelabahh. Haha. Ntah pape lah aku ni. Wahaha.


But, no matter what, now Im officially a TATiUC's student WANNA-BE. Haha. Will updated soon. Much love.


Love, Myra.

Happy Teachers Day :)

@ May 19, 2012 | 0 Comment [s]


Aku selalu update lambat. Mama, broadbanddd pleaseeeee! Sumpah dia tak layan =.='


Papepunnn, Selamat Hari Guru to all teacher in the worlddd! Especially to those yang pernah ngajar sayaaa. Cikgu, Teacher, Sir, Ustaz, Ustazah sekalian. Terima kasih banyak banyak. Walaupun anak didik kalianyang sorang ni tak berapa nak menjadi sangat. Alhamdulillah, Im on my way untuk jadi orang. Bukan jadi pelesit or sampah masyarakat or whatsoever. Halamak, touching lah pulakk aih. Haha. Kbai. Tu je nak cakap ;p






Love, Myra.

Im In Dilemma

@ May 19, 2012 | 0 Comment [s]


Lalala. Budak matrix dah nak berangkat. Just a few weeks left now. Same goes with bebudak UiTM. Aku? Still dont know where Im into. UPU, failed. So, Im waiting for the polytech offer under KPT. Heard that the result will come out on the last weeks of May. The exact date, I just dont know.


But instead of waiting for the offer, I've got another 5 offer now. First from the Institut Profesional Baitumal (IPB), course Diploma Sistem Maklumat Perakaunan. Second, from RANACO, course Diploma In Intergrated Management System. Third, from KPTM, course Diploma in Computer Science. Fourth, from UNISEL, course Diploma Sains Komputer (Pengkomputeran Industri). And the last one from TATi University College, formely known as Terengganu Advanced Technical Institute (TATIUC), course Diploma Rangkaian Komputer.


The heck is, TATi wants the answer before 28th May! Like seriously, Im waiting for the UPU result for Polytech. If I failed again then I would enter the TATiUC, maybe. But now Im in a dilemma. What should I do? What should I do?


Then mama suggested me to ask for Mak Long's opinion. Then I did. She said I better grab the TATiUC offer instead of waiting for the UPU. Like seriously Im really really hoping for the UPU kayy. Then I told her the whole story about this and that. Err, 'her' means my Mak Long eh. Then she said "Fikir masak masak untuk masa hadapan. Orang lain boleh bagi pandangan bukan keputusan". And Im just like : "Err, kayy. I'll make my own decision. Dont interfere in my life anymoree!". Grr! Jahat kan aku? K fine Tak kesah. So mama, its all your idea. Ikut suka lah eh. Bukan aku pergi dengan dia pun nanti.


Btw, here's the detail of my offer. I arrangged it in order. But err, Nanti lah fikir semula. Ni lah yang payah jadi orang tak cerdik. Bhahaha. Pening :/


UNISEL :
Program Pengajian : Diploma Sains Komputer (Pengkomputeran Industri)
Fakulti : Fakulti Sains Komputer Dan Teknologi Maklumat
Tempoh Pengajian : 2 1/2 tahun
Kampus Pengajian : UNISEL (Kampus Bestari Jaya)
Pendaftaran : 28 April 2012
Masa : 9 pagi - 3 petang
Tempat : Dewan UNISEL, Kampus UNISEL Bestari Jaya, Jalam Timur Tambahan, 45600, Bestari Jaya, Selangor.

INSTITUT PROFESIONAL BAITUMAL :
Program Pangajian & Kod : Diploma Sistem Maklumat Perakaunan (AC120)
Tarikh & Masa Lapor Diri : 4 Jun 2012 (9 pagi - 3 petang)
Tempat : Ruang Legar Asrama Puteri IPB

KPTM :
Program : Diploma In Computer Science
Kod Kursus : CC101
Tempoh Pengajian : 3 tahun
Tarikh Lapor Diri : 26 Jun 2012
Masa : 9 pagi - 3 petan
Tempat : Kolej Poly-Tech MARA, Jalan 6/91, Taman Shamelin Perkasa, 56100, Cheras, Kuala Lumpur.

RANACO :
Diploma : Diploma In Integrated Management System
Tempoh pengajian : 2 Tahun 6 Bulan
Tarikk Pendaftaran : 1 Julai 2012
Masa : 9 pagi - 12 t/hari
Tempat : RANACO Education & Training Institute, PT 4568, Kawasan Perindustrian Jakar II, 24000, Kemaman, Terengganu Darul Iman.

TATiUC :
Program : Diploma Rangkaian Komputer (KA 5989)
Tempoh Pengajian : 3 tahun ( Julai 2012 hingga Jun 2015)
Tempat Mendaftar : Dewan A FTKEA, Kampus TATiUC Telok Kalong, 24000, Kemaman, Terengganu Darul Iman.
Tarikh Mendaftar : 27 Julai 2012
Masa : 9 pagi - 1 t/hari


P/s : Because of my camera kat Alyn, so I need to type all the wordsss. Haha. Rajin kan? Muehehe.






Love, Myra.

Mama, I Love Youu!

@ May 19, 2012 | 0 Comment [s]


No words can described, how I love you so much Mama! Happy Mother's Day!






Love, Myra.

Err =,='

Wednesday, May 16, 2012 @ May 16, 2012 | 0 Comment [s]



I clicked the "FOLLOW" button nervously. And now, my heart race everytime I got a messaged. It just like, after a long timee now, and I end up following you. And hey, you, followed me back? It feels like, wow. I dont expect that. We started with a message, and now with Twitterrr. Gosh! Im speechless. Btw, 030512 is the day. Uh oh, I missss youuuuuu! :')




P/s : May May May :D


Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide