Posts

Showing posts from May, 2012

Missing :/

23rd May, genap sebulan Baby Cruzer aku hilang. Oh myy. Rasa nak nangis bila fikir fikir balik. Walaupun just pendrive 4GB, aku beli guna duit aku sendiri. Use my own moneyhhhh. Huwaaaa :/

Memanglah nowadays pendrive dah berlambak, macam macam kaler, design, brand and bla bla bla. Harga pun dah macam harga baju sehelah kat Ten Ten tuu. Tapi bila kita dah sayang, walau macam mana murah, walau macam mana tak lawa nye bende tu, kita tetap rasa kehilangan wehh. Toksah nak menipu ah kalau kata "Ala, aku boleh beli lain la". Toksah nak jadi puiii sangat kat sini. Orang banyak duit or mak ayah dia tokei pendrive boleh ah. Hambur ah kat anak kau tu berpuluh pendrive sehari.

Haih, banyak pulak dah ter-membebel. Nak start touching sekejap je. Nak calm balik yang take time tuu. Kbai. Take care.



Love, Myra.

Finally! :DD

Assalamu'alaikum. Hi and Hi and Hiii! Hehe. How you guys doin? Miss me? Nope? K finee -,- Tak kesahhh ;p


I've made my decision now. Im going to accepted the TATiUC offer while *kay, there's a while* waiting for the UPU result. UPU result will be come out on 30th May. Sooo lambat y'know. Remembered my conversation wih Mak Long's that night, katanya, pergi TATi jelaa. Dekat pun dekat, senang nak balik. Ehem ehem, auntyyy *eeuww, geli aku sebut auntyyy*, Im a grown up girl kayy. Kalau duduk jauh pun bukannya aku nak menangis ke hape kee. Aku bukannya jenis yang homesick bagai tu. Haha. But, bila tengok tengok balik form aku, "err, boleh dapat ke apa yang aku apply niey? Cam takda harapan jee" -,- Sampai camtu sekali aku mikir. Mujur dapat TATi. Haha. *Time ni lah baru nak mujur*


But, mama also say the same thing. Seriously, takkan sampai ke mati kott nak terperuk kat Terengganu niii? Cmon maaa! Alaaaa. Takmau lahh kannn. Haha. Tapi rasanya kalau dapat aku perg…

Happy Teachers Day :)

Image
Aku selalu update lambat. Mama, broadbanddd pleaseeeee! Sumpah dia tak layan =.='


Papepunnn, Selamat Hari Guru to all teacher in the worlddd! Especially to those yang pernah ngajar sayaaa. Cikgu, Teacher, Sir, Ustaz, Ustazah sekalian. Terima kasih banyak banyak. Walaupun anak didik kalianyang sorang ni tak berapa nak menjadi sangat. Alhamdulillah, Im on my way untuk jadi orang. Bukan jadi pelesit or sampah masyarakat or whatsoever. Halamak, touching lah pulakk aih. Haha. Kbai. Tu je nak cakap ;p






Love, Myra.

Im In Dilemma

Lalala. Budak matrix dah nak berangkat. Just a few weeks left now. Same goes with bebudak UiTM. Aku? Still dont know where Im into. UPU, failed. So, Im waiting for the polytech offer under KPT. Heard that the result will come out on the last weeks of May. The exact date, I just dont know.


But instead of waiting for the offer, I've got another 5 offer now. First from the Institut Profesional Baitumal (IPB), course Diploma Sistem Maklumat Perakaunan. Second, from RANACO, course Diploma In Intergrated Management System. Third, from KPTM, course Diploma in Computer Science. Fourth, from UNISEL, course Diploma Sains Komputer (Pengkomputeran Industri). And the last one from TATi University College, formely known as Terengganu Advanced Technical Institute (TATIUC), course Diploma Rangkaian Komputer.


The heck is, TATi wants the answer before 28th May! Like seriously, Im waiting for the UPU result for Polytech. If I failed again then I would enter the TATiUC, maybe. But now Im in a dilemma. …

Mama, I Love Youu!

Image
No words can described, how I love you so much Mama! Happy Mother's Day!






Love, Myra.

Err =,='

Image
I clicked the "FOLLOW" button nervously. And now, my heart race everytime I got a messaged. It just like, after a long timee now, and I end up following you. And hey, you, followed me back? It feels like, wow. I dont expect that. We started with a message, and now with Twitterrr. Gosh! Im speechless. Btw, 030512 is the day. Uh oh, I missss youuuuuu! :')




P/s : May May May :D