Selfish Machine Selfish Machine
Mama, I'm Sorry :'(

Tuesday, June 26, 2012 @ June 26, 2012 | 0 Comment [s]


Mama, I'm sorry. Didn't mean to hurt you. Didn't mean to make you sad. Ma, please know that I was so terribly depressed when you're not talking to me. Not even a word. I know that its all my fault. Always my fault. But, I'm not wished for that tragedic scene happened. It came spontaneusly. Damn! I should learn how to manage my temper. FTW!


P/s : Mama, please answer me! Talk to me! :'(






Love,
Your daughter, Wan Amirah Nadia Wan Mazelan.

Oh My Oh My

Monday, June 25, 2012 @ June 25, 2012 | 0 Comment [s]

Siapa kat sini dapat WPP? Seriously aku mati kutu gila pagi Sabtu haritu. Aku tak tahu nak pergi dengan siapa, dengan apa? Tempat tu kat mana? Semua tak tahu woiiiii! K fine dah. 


At first, I gave up. Taknak pergi. Biarlah duit seghibu lime ratus tu burn jeee. Then mama set up dengan Kak Yana. Pukul 2. But sampai pukul 2.38 aku still lagi mengonline. HAHA. Gerak around pukul 2.50 camtu. But first, isi minyak. Haha. K, done with isi minyak. Terus straight jalan. Kak Yana drive bapak laju, dalam sekejap je kitorang dah lepas Che Lijah. K then heading to Bukit Besi. Saw the signboard and Im shocked! Damn! AMBS is about 49km more to go! Gila ah! Pukul berapa nak sampai? The whole journey so boring. Takde ape pun. Bukit Besi such a boring place I told ya. Nothing much there. Only jungle at the left and right of the road.


Next paragraph. We arrived there erm, 3.50 something? The Balai Orang Ramai punya lah senang nak nampak. Masuk je Bandar Al Muktafi Billah Shah tu, there,  at the entrance. BALORA. Tu lah tempatnya. Bold kay sign die. Kalau tak nampak jugak, sila tambah power spec anda. Haha. Masuk dalam, the MB tengah berucap. Aku dah macam gelabah "Am I the last person who came?" Pft. Ade orang lagi lambat. Haha. Dengar kejap tak dengar banyak. Entah ape dia cakap pun aku taktau. Politik lebih. Tengah MB tu bercakap Im looked everywhere, searching someone that I knew. Then taraaaa, I spotted one! Haha. Budak kelas sebelah, aku tak kenal. And lelaki. Wuwuwu. Damn lelaki! Kenapa takde orang perempuan? Hmm.


Then jeng jeng jeng! MB pun habislah bercakap. What a relieved. Dah "yeay! yeay!" dah dalam hati. HAHA. And then wakil PTPTN pulak yang bercakap sambil bagi bagi waran WPP tu. Then time pembahagian. And I was like : "DAMNNNN! Kenapa mesti naik atas?" Aku dahlah jenis gelabah tak tentu arahbila kena naik pentas. Ishhh. Tunggu punya tunggu. Dia panggil nama ikut alphabet. A done, B done C done bla bla bla sampailah Z. Pft. Nama aku takda. Mama dah gelabah. AKU LAGI LAH GELABAH. Then aku tengok orang depan aku pun tak pergi ambil. Orang belakang aku pun sama. Yeah! Ada gang! HAHA. Then tengok dorang bergegas pergi belakang. Mama gegas aku suruh pergi sekali.


Then I just realized kenapa nama aku tak dipanggil. Cuz aku datang lewat and tak sign attendance. Yang dia panggil tu semua yang dah sign. Haha. Legaa. Then pergi makan. Ada makan makan sikit. Dah lah aku tak makan dari pagi. Gara gara nervous. And nak dijadikan cerita, keropok keping yang ada kat dalam pinggan mama terbang! Yeah TERBANG! Kena tiup angin. And Im just like "Ops!" Dah lah ada orang nampak. K malu * tutup muka* HAHA. Aku makan sikit je. Tak lalu nak makan banyak. Kang buatnya termuntah pulak kang baru tahu. Hish.


Duit pun dah selamat ditunaikan. Haha. Cume yang aku pelik, entah kenapa entah kat screen phone aku ada lagi menatang alah "Zon Hotlink AMBS" tu. Weiii, aku jauh dah dari AMBS tu. Dah boleh blah dah kott sign tu. Haha. Till then, muah muah :*






Love, Myra.

Cerita Aku Medical Checkup :P

@ June 25, 2012 | 0 Comment [s]



Hi, hi and hi! Hihi. Den ado satu ceghita ni nak habaq mai. *erkksss?* Kenapa aku jadi camni ni?  Haha. Annoying much! K. Semalam dengan semangat yang tak terhingga I went to the hospital for medical checkup. Im so nervous. Seriously tak tipu! Cuz I had not done this before. Kita start dari pagi k? :)


21st June ; Morning.


After baca reply Ena *Oh hi Ena!*, aya bangun lewat, saye tahu. Takpe, saye cuti. Hewhewhew. Bergegas pergi mandi sebab mama dah membebel kemal. Plus Azfar tak datang, and memang free lah nak buat ape pun. Then tetiba macam nak tukar fikiran, buat medical checkup ni after period habis. But when I saw mama, I changed my mind. She's about to exploded kayy! Haha. Kesian mama dapat anak macam aku :'3


Then we arrived at the hospital. Pergi naik motor, vroom vroom. Dekat je pong. Haha. Then went to the registration desk, cakap "nak buat medical checkup". Pastu akak receptionist yang comey lotey tu pun cakap "bagi IC, surat checkup and surat tawaran". Lepas dah bagi dia suruh duduk. K, duduk. Time waiting tu cakaplah dekat mama "mama, kakak tengok dekat meja tu dia tulis kalau checkup kena bayar around RM20 something. Tak sempat nak bace habis tadi." Then tetiba mama whisper dengan KUAT "Kena bayar? Bukan kerajaan bayar RM1 je ke?". K mama. You're so behind the times. HAHA :D Dia yang ajak then dia yang terkejut. So funnyh.


What I hate most about hospital is : WAITING. Sangat meluat nak tunggu. Haha. K sambung :)


Then kakak comey tu bagi kertas suruh tulis detail and pass up kat dia balik. So I did. and we exchange the money. I bagi dia money, dia bagi I kertas. Uh oh, receipt. Hehe. So unfair! Then tunggu dekat Bilik 5 for physical checkup. Timbang berat, ukur tinggi bla bla bla then done. Pergi dekat lab pulak, test urine. Sobs sobs. Time time cenggini manelah rasa nak terkucil. But I managed to, walaupun sedikit. LOL!


After that, X-RAY! Dup dap dup dap. About this, I did my homework. Then what the person said is totally the same as what I read the night before. "Masuk dalam tukar baju, bukak bra, cabut tudung, buang rantai. Jangan bukak seluar pulak." Like seriously, sebijik macam apa yang aku baca. "Jangan bukak seluar?" Seriously, aku bukan nak x-ray kaki LOL! Aku pun tak sebodoh tu nak pergi bukak seluar. Damn you! Haha.


Then to he klinik gigi. Kalau time kecik kecik dulu suka gaduh dengan kawan sebab diorang sebut kelinik and I klinik. Wehh, sama jelah woii! Ade doctor jugak kat situ. HAHA. K dah. Tunggu ade lah jugak dalam 10 minit but dia check 10 saat pun tak sampai. K tipu. 1 minit pun tak sampai. What the?


K fine. Jumpa doctor. Kat sini pun menunggu bapak lama. Bila dah masuk, k Dr Asri nama diberi. Tak tua sangat, tak muda sangat. Tapi dah kawin. Hehe. Dia tengok film x-ray aku and then tanya "duduk mana?", "poli mana?". Alu jawab ah "Gong Pasir", "Poli Dungun". Nak tergelak bila dia jawab "Duduk Dungun, belajar Dungun, tak bosan ke?". OMG! OMG! Hahaha. See? Betapa ramainya cakap macam tu? Kih kih kih. Aku pun dengan selambernye jawab "tu lah pasal". Hihi. Then he tick, tick and tick. Done with this and that. FINISH. Ohh, what a relieved. Lepas satu beban. Till then :)


P/s : Bosan? Yeah I know. Aku pun bosan actually :)


Love, Myra.

Oh Hi You Guyss :D

Thursday, June 21, 2012 @ June 21, 2012 | 0 Comment [s]

Oh oh oh. Mengapakah titlenya berbunyi sedemikian rupa? Hahaha. senyum tak perlu kata apa apa :) Ops lupa! Assalamu'alaikum.


So, kita mulakan dengan bismillah, bissmillahirahmanirrahimm.


Happy birthday to youu. Tenene. Happy Birthday to youu. Tenene. Happy birthday, happy birthdayy. Happy birthday to youuu.

Yeahhhh! Haha. Birthday song ini *song keww?* khas saya tujukan buat 1st : Abang Wan Mohd Fazriq Shah bin Shashim. Abang yang lagi manja, gedik, mengada and semua ahh. Haha XD




And 2nd : AinaHidayatiGhazali. Ops, sorry. Ter-menganjing. Hehehe. Kenapakah? Cuz dia reply text saya pagi tadi typed "TqDearrr". See? No space. HAHA. Sorry sorry, saya tau lah space C3 awok rosak. Jangan marahhh. Hehe. Btw, she's my first bestie and the sweetest one. Serious, dok nawok :P Apa? Nak ngorat? Takleh! Dia ni MirulSeraf yang punyeee. Wehehe :D


Last but not least, saya tulis post niey dok kabo pung. Haha. Saje. Eh, ape aku membebel ni? Alamakk. K fine. Nak blah dah ni. Dah tak tahu nak tulis ape :)

P/s : Sorry Ena, gambar curi. K salah. Curi gambar. Hihi.



Love, Myra.

Entry Tak Siap :D

Wednesday, June 13, 2012 @ June 13, 2012 | 0 Comment [s]


Malam yang sepi-pi-pi. Pak Mat jual topi-pi-pi. K dah taknak sambung lagi cuz last sekali lagu niey kena sebut 'hantu'. Ops! Tersebut jugak =='

Hey uolss, nampak tak gambar dekat atas tuu? BANNER TWTUPKAMI! *banner? betul x banner? haha* K dah, senyap.

Like seriously, trending #TwtUpKami ni dah merayap, merangkak, berjalan, melompat, berguling, berlari for almost a week! Or maybe more than that. Seems like semua excited pasal this event. But pity me, saya tak tahu apa apa pun. Bagus kan saya? Haha. K thankyouu :*

Mama, Thankyooou :')

Monday, June 11, 2012 @ June 11, 2012 | 0 Comment [s]

O yeay! O yeay! Yesterday was super duper awesome! Know what? Tetiba mama gedik gedik ajak pergi KFC. So, makan sedap lah aku kan semalam? Hehe. Dont be jealous dear siblings :P Macam bulan jatuh ke riba, umpama mengantuk disorongkan bantal. And aku ape lagi, "mama, nak tu. Mama, nak ni. Mama, nak yang tu satu boleh? Boleh tak ma? Boleh lah ma." ;p Mujur mama tak kata ape ape, dia layankan aje anak dia yang gedik perangai macam nak kena humban masuk dalam gaung ni. Wehehe.

Actually aku nak order Pockits but then suddenly realize akan kebodohan diri sendiri. Yela, time offer yang harga dia RM2.60 tu taknak beli. Sekarang harga dah naik bau nak beli. Tak ke tak cerdik namanya tu? Haha. So, I decided with Zinger Combo with Iced Milo and Oreo Krushers. Krushers yang tak tahan tuu! Mula mula masuk mulut rasa macam bitter sikit but somehow bila dah gigit gigit and start telan, WOW! Rasa dia memang superb! Memang sedap. And memang aku speechless ah. No word can describe how good it taste. Muehehe. Sorry, too excited. Almaklumlah cek orang pedalaman, jumpa KFC pun setahun sekali. Benda dah released bertahun, tapi kita baru rasa =="

ZINGER! Hehe :)

Krushers bawak balik rumah. Dah tak larat nak sumbat time kat sane. Hehe. It's FULL OF REAL BITZ !

Pft. Tengok ape aku buat? Its not the real Krushers lagi dah. Ive mixed it with Iced Milo. Cuz dua dua tak habis. Hehe. So, what should I call it instead? KrushLo or MiShers? Hehe.



Love, Myra.

One Task's Done

Thursday, June 7, 2012 @ June 07, 2012 | 0 Comment [s]

You’ll have to cry me out. You’ll have to cry me out. The tears that'll fall. Mean nothing at all. It’s time to get over yourself. Baby, you ain’t all that. Baby, there’s no way back. You can keep talking. But baby, I’m walking away.

Actually that lyric takde kene mengene pun dengan post aku, just kebetulan Im listening to this song when I wrote this. Muehehe.

So, Borang Jawapan Politeknik sudah selamat dihantar pukul 3 tadi. Like seriously, the heck ape lah aku g hantar pukul 3? Surat kutip on 12 everyday except weekend. Aite? So, hantar time tadi pun rasa macam useless je. Er =='

Offer letter

This one mama tulis, bukan aku. Hehe.

Change

@ June 07, 2012 | 0 Comment [s]


Bila teringat zaman sekolah, mesti tersengih sensorang. Paling parah tergelak gelak sambil golek golek atas lantai. Hehe. Zaman sekolah memang zaman yang paling best, happening! Zaman sekolah lah zaman kita cuba kenal diri kita. Zaman kita nak cuba semua perkara baru. Zaman kenal erti cinta *fewwitt* Walaupun bukan dalam konteks sebenar kehidupan. Yela, cinta monyet orang. Cinta jugak kan? Haha.


There's too much things happened to us when it comes to school's life. If we want to write it down, a hundred years wont be enough :)


But now, zaman sekolah dah tamat. Kita sekarang dah tempuh alam pengajian aka alam kedewasaan wahai 94 babies! Hihi.


Last words, what past is past. Let it be a memories.


Me wearing Panchor's shirt. Oh my, I miss Panchor so much! :')






Love, Myra.

Err, What Should Be The Right Tittle?

Wednesday, June 6, 2012 @ June 06, 2012 | 0 Comment [s]


Buat muka innocent ;p

Harini tanggal 6 Jun 2012. Hampir setengah tahun aku lepak di rumah tanpa buat apa apa. That part time toksah dipedulikan. Jangka masanya terlalu sekejap, tak boleh diklasifikasikan sebagai 'kerja' pun. Haha.


Bila ditambah, tolak, darab, bahagi dan dipunca kuasa dua serta difaktorkan, tinggal lebih kurang sebulan lagi sebelum aku menempuh alam pengajian. Atau dalam bahasa pasarnya, sekolah lagi. Jujur aku katakan, boleh pakai lagi ke otak aku ni? Dah berkarat rasanya setelah hampir setengah dekad tak pergi sekolah *k tipu, tahun bukan dekad* Haha.


For now, aku just preparing for Borang Jawapan Politeknik, Pinjaman Yayasan Johor & Yayasan Terengganu. More than that, aku tak amek port lansung. Bukan tak amek port lansung, I just dont put the other things on the first priority. Thus, I loooooveeee to do things last minute. Muehehe. Btw, the YPJ's application was done. 2 more to go. Till then.






Love, Myra.

The Untold Story

@ June 06, 2012 | 0 Comment [s]







The untold story. Sepatutnya post ni aku publish about err the same date result UPU come out. But terlupa and now things changed.

Random #1

Tuesday, June 5, 2012 @ June 05, 2012 | 0 Comment [s]

Di malam yang sunyi. Dengan hanya ditemani bunyi cengkerik dan bunyi kerata yang lalu lalang di depan rumah. Dengan bunyi cicak mengawan dan tak lupa juga dengan bunyi hembusan nafas sensorang dalam bilik ni. HAHA.


K nothing much that I can do in this time. Yela, time orang tidur kita jaga. Time orang jaga kita tidur. What the? Bhahaha. Im not doing anything so important. Just Skype-ing & Tweet-ing. Not much not less. Haha. And now Im shooo sleepy. I'd better go get some sleep now. Bye fellows.






Love, Myra.

Them :)

Monday, June 4, 2012 @ June 04, 2012 | 0 Comment [s]


Harini Abang Jihan datang. And Im just like : "AGAGAGAGAGA. What to do? What to do?". Nasib baik semalam aku dah ingatkan dia, sebelum datang sila mesej dulu. Kalau tak, phewww. Tak tau lah ape nak jadi. Dengan mama keluar this morning. Phone dia tinggal. Aku call banyak kali kott tak angkat. Tup tup masuk voicemail. Damn! I hate voicemail. Haha. That time aku dengan belum mandinye *k bangun awal, mandi lambat. Thats me*. Dengan rumah tak siap kemas lagi. What a mess. Luckily mama got home just in time. Belum setapak lagi kaki mama sempat jejak lantai aku dah jerit : "MAMAAAAA, Abang Jihan dah nak datangggg!". Then she hurried masuk rumah pergi masak ape semua. Nak harapkan aku masak? Heh. Tahun depan k? I promise tahun depan. Wehehe. So here they are, Abang Jihan and his wife & their future kid *dalam perut*. Hehehe. Tak lama lagi aku ada anak buah laaa! *excited excited!* K lambat. Bulan 12 due. Alahaii.




Love, Myra.

Dinner 2 June 2012 :)

Saturday, June 2, 2012 @ June 02, 2012 | 0 Comment [s]


Wehehe. JUst now dinner. Trut trut trut. Dari petang lagi aku dah terbuai buai bau ayam goreng. Sempat jugak cilok seketul tadi sebelum digulaikan. Wehehe. So from the right, nasi putih, nasi minyak, kari daging, singgang, ikan goreng & ayam masak merahhhh! Sumpah selera. 3 kali menambah. Ops. Haha. Aku selera yang mama masak je, means 3 belah kiri. Yang 3 belah kanan tu lauk kenduri. Soo tak minat. Haha.

P/s : Baru rasa cam dah kurus sikit. Tup tup gemuk balik ;p



Love, Myra.


Untitled

@ June 02, 2012 | 0 Comment [s]




Di saat tweet & post ini di-publish, riang di hati Allah je tahu. Aku mesej, dia tak reply. K fine, my bad. Aku yang pergi cakap awal awal. Confirm pun belum. Hmm. Benda nak jadi. Nak kata ape lagi? Kononnya mula mula dia yang beriya kalau aku pergi Kedah. Haha.



Tu je nak cakap. Hopefully ni last aku cakap bende ngarut ala ala tak bersyukur dengan nikmat Allah. Astargfirullahalazim.



Love, Myra.

Tolong Jangan Label Aku Tak Bersyukur

@ June 02, 2012 | 0 Comment [s]





Di saat aku dah tekad, nekad & azam dalam diri untuk cuba berdikari, aku terpempan & terpana seketika.

Di atas adalah antara luahan perasaan, ketidakpuasan hati seorang insan bernama Wan Amirah Nadia. Sewaktu dikhabarkan berita bahawa dengan sesungguhnya beliau telah melayakkan diri ke Institut Pengajian Tinggi hatinya menjerit kegembiraan. Walaupun sekadar Politeknik Konvesional, bukan Politeknik Premier namun, dia tetap bersyukur dengan ketentuan Ilahi. Itu yang sudah tersurat buatnya. Terima kasih juga buat mama yang tak henti henti mendokan anaknya, sehingga sanggup bangun di kala jam menunjukkan pukul 2 - 3 pagi untuk solat hajat, mohon kepada Allah supaya permohonan anaknya ini diluluskan.

Cuma yang menjadikan tangan ini gatal untuk menulis, membangkitkan rasa tidak puas hati ini adalah, kenapa benda ini terjadi? Apakah 'benda' itu? Ya Allah. Keputusan UPU untuk permohonan ke Politeknik TEVT. Sumpah aku tak faham. Sungguh aku tak mengerti. Kenapa ditukar. Kenapa Di saat aku dah suka, minat, gembira, meloncat loncat macam kanak kanak Ribena *k ni tipu*, tempat pengajian ditukar? Sungguh annoying & menjengkelkan. Buat aku rasa tawar hati walaupun subjek tu part of things yang aku minat. Kenapakah?


to 


See? Betapa jauh dia lari? Untuk Kedah aku dah excited tahap dewa dah pun. Kemain nak siap prepare barang once dah tahu tarikh register. Seriously, thanks to Thaqif Fuad. Disebabkan wall dia, aku tahu benda ni. Just imagine kalau aku tak bukak? Mungkin minggu depan baru aku tahu. So frustrated.


Tolong, tolong dan tolong. Sekarag aku cepat emosional. "TAHNIAH" tu macam ucapan dah yang tak bagi erti apa apa. Doakan aku berubah. Untuk adik Kamal, I know you're angy, depressed, sad. But I even more than that. So sorry :/

P/s : Sesungguhnya permulaan June dah bagi kedukaan :/

Woot Woot

@ June 02, 2012 | 0 Comment [s]


Just some crap of shit. Saje nak cakap, tweet aku dah 20,000++. Haha. Bukan nak bangga, just one of my New Year's resolutions have been implemented. Haha. Daa toodles.






Love, Myra.

Cry Me Out

Friday, June 1, 2012 @ June 01, 2012 | 0 Comment [s]



Hi. Assalamu'alaikum. For your information, 25th May was the last night for us. It was the last time I can see her, I can touch her, laugh with her, hangout together, talked everything from the war, gossips and even politics! Lepaks at Watsons for hour without buying anything. Go to the night market every single week! Now, its all had become a memory. A nice one I guess. On last 28th May, she'd officially become a Perlis Matriculation's student.






Idk what I feels right now. Just so you know, Im crying. Haha. Just imagine? Aku tak pernah pernah menangis pun sebelum ni. Tup tup, I just cant hold it much longer. Konon taknak nanges depan dia, last last terkeluar jugak. Like seriously, aku jarang nanges depan orang. So rare! So awkward. Tak tau nak sorok muka mana.




But, she's the best friend ever. I still remembered my 1st day at SMK B'Best. She's the first who approached me. She's my first friend! Never though yang aku akan melekat dengan dia sampai macam ni sekali. Walaupun, form 4 & 5 we're not longer in the same class, kitorang still rapat gilaaa. Dekat night market tu memang dah cop muka kitorang. Jalan due orang, pegang tangan, pusing 1 pasar malam, masuk semua kedai. That's our routine. memang takkan missed every week. Now, nampaknya kena lah aku pergi sensorang pulak.


And yesterday, I went to her house, then rasa lain macam. Yelaa, dah Yatie takdaaaa! ==' But guessed what, apa yang aku dapat? CHOCOLATES! She knows that I would never say no to chocs. Haha. That's why I love her. K nanti letak gambar choc pulak :D





Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide