Selfish Machine Selfish Machine
Cerita Aku Medical Checkup :P

Monday, June 25, 2012 @ June 25, 2012 | 0 Comment [s]



Hi, hi and hi! Hihi. Den ado satu ceghita ni nak habaq mai. *erkksss?* Kenapa aku jadi camni ni?  Haha. Annoying much! K. Semalam dengan semangat yang tak terhingga I went to the hospital for medical checkup. Im so nervous. Seriously tak tipu! Cuz I had not done this before. Kita start dari pagi k? :)


21st June ; Morning.


After baca reply Ena *Oh hi Ena!*, aya bangun lewat, saye tahu. Takpe, saye cuti. Hewhewhew. Bergegas pergi mandi sebab mama dah membebel kemal. Plus Azfar tak datang, and memang free lah nak buat ape pun. Then tetiba macam nak tukar fikiran, buat medical checkup ni after period habis. But when I saw mama, I changed my mind. She's about to exploded kayy! Haha. Kesian mama dapat anak macam aku :'3


Then we arrived at the hospital. Pergi naik motor, vroom vroom. Dekat je pong. Haha. Then went to the registration desk, cakap "nak buat medical checkup". Pastu akak receptionist yang comey lotey tu pun cakap "bagi IC, surat checkup and surat tawaran". Lepas dah bagi dia suruh duduk. K, duduk. Time waiting tu cakaplah dekat mama "mama, kakak tengok dekat meja tu dia tulis kalau checkup kena bayar around RM20 something. Tak sempat nak bace habis tadi." Then tetiba mama whisper dengan KUAT "Kena bayar? Bukan kerajaan bayar RM1 je ke?". K mama. You're so behind the times. HAHA :D Dia yang ajak then dia yang terkejut. So funnyh.


What I hate most about hospital is : WAITING. Sangat meluat nak tunggu. Haha. K sambung :)


Then kakak comey tu bagi kertas suruh tulis detail and pass up kat dia balik. So I did. and we exchange the money. I bagi dia money, dia bagi I kertas. Uh oh, receipt. Hehe. So unfair! Then tunggu dekat Bilik 5 for physical checkup. Timbang berat, ukur tinggi bla bla bla then done. Pergi dekat lab pulak, test urine. Sobs sobs. Time time cenggini manelah rasa nak terkucil. But I managed to, walaupun sedikit. LOL!


After that, X-RAY! Dup dap dup dap. About this, I did my homework. Then what the person said is totally the same as what I read the night before. "Masuk dalam tukar baju, bukak bra, cabut tudung, buang rantai. Jangan bukak seluar pulak." Like seriously, sebijik macam apa yang aku baca. "Jangan bukak seluar?" Seriously, aku bukan nak x-ray kaki LOL! Aku pun tak sebodoh tu nak pergi bukak seluar. Damn you! Haha.


Then to he klinik gigi. Kalau time kecik kecik dulu suka gaduh dengan kawan sebab diorang sebut kelinik and I klinik. Wehh, sama jelah woii! Ade doctor jugak kat situ. HAHA. K dah. Tunggu ade lah jugak dalam 10 minit but dia check 10 saat pun tak sampai. K tipu. 1 minit pun tak sampai. What the?


K fine. Jumpa doctor. Kat sini pun menunggu bapak lama. Bila dah masuk, k Dr Asri nama diberi. Tak tua sangat, tak muda sangat. Tapi dah kawin. Hehe. Dia tengok film x-ray aku and then tanya "duduk mana?", "poli mana?". Alu jawab ah "Gong Pasir", "Poli Dungun". Nak tergelak bila dia jawab "Duduk Dungun, belajar Dungun, tak bosan ke?". OMG! OMG! Hahaha. See? Betapa ramainya cakap macam tu? Kih kih kih. Aku pun dengan selambernye jawab "tu lah pasal". Hihi. Then he tick, tick and tick. Done with this and that. FINISH. Ohh, what a relieved. Lepas satu beban. Till then :)


P/s : Bosan? Yeah I know. Aku pun bosan actually :)


Love, Myra.


Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide