Selfish Machine Selfish Machine
Oh My Oh My

Monday, June 25, 2012 @ June 25, 2012 | 0 Comment [s]

Siapa kat sini dapat WPP? Seriously aku mati kutu gila pagi Sabtu haritu. Aku tak tahu nak pergi dengan siapa, dengan apa? Tempat tu kat mana? Semua tak tahu woiiiii! K fine dah. 


At first, I gave up. Taknak pergi. Biarlah duit seghibu lime ratus tu burn jeee. Then mama set up dengan Kak Yana. Pukul 2. But sampai pukul 2.38 aku still lagi mengonline. HAHA. Gerak around pukul 2.50 camtu. But first, isi minyak. Haha. K, done with isi minyak. Terus straight jalan. Kak Yana drive bapak laju, dalam sekejap je kitorang dah lepas Che Lijah. K then heading to Bukit Besi. Saw the signboard and Im shocked! Damn! AMBS is about 49km more to go! Gila ah! Pukul berapa nak sampai? The whole journey so boring. Takde ape pun. Bukit Besi such a boring place I told ya. Nothing much there. Only jungle at the left and right of the road.


Next paragraph. We arrived there erm, 3.50 something? The Balai Orang Ramai punya lah senang nak nampak. Masuk je Bandar Al Muktafi Billah Shah tu, there,  at the entrance. BALORA. Tu lah tempatnya. Bold kay sign die. Kalau tak nampak jugak, sila tambah power spec anda. Haha. Masuk dalam, the MB tengah berucap. Aku dah macam gelabah "Am I the last person who came?" Pft. Ade orang lagi lambat. Haha. Dengar kejap tak dengar banyak. Entah ape dia cakap pun aku taktau. Politik lebih. Tengah MB tu bercakap Im looked everywhere, searching someone that I knew. Then taraaaa, I spotted one! Haha. Budak kelas sebelah, aku tak kenal. And lelaki. Wuwuwu. Damn lelaki! Kenapa takde orang perempuan? Hmm.


Then jeng jeng jeng! MB pun habislah bercakap. What a relieved. Dah "yeay! yeay!" dah dalam hati. HAHA. And then wakil PTPTN pulak yang bercakap sambil bagi bagi waran WPP tu. Then time pembahagian. And I was like : "DAMNNNN! Kenapa mesti naik atas?" Aku dahlah jenis gelabah tak tentu arahbila kena naik pentas. Ishhh. Tunggu punya tunggu. Dia panggil nama ikut alphabet. A done, B done C done bla bla bla sampailah Z. Pft. Nama aku takda. Mama dah gelabah. AKU LAGI LAH GELABAH. Then aku tengok orang depan aku pun tak pergi ambil. Orang belakang aku pun sama. Yeah! Ada gang! HAHA. Then tengok dorang bergegas pergi belakang. Mama gegas aku suruh pergi sekali.


Then I just realized kenapa nama aku tak dipanggil. Cuz aku datang lewat and tak sign attendance. Yang dia panggil tu semua yang dah sign. Haha. Legaa. Then pergi makan. Ada makan makan sikit. Dah lah aku tak makan dari pagi. Gara gara nervous. And nak dijadikan cerita, keropok keping yang ada kat dalam pinggan mama terbang! Yeah TERBANG! Kena tiup angin. And Im just like "Ops!" Dah lah ada orang nampak. K malu * tutup muka* HAHA. Aku makan sikit je. Tak lalu nak makan banyak. Kang buatnya termuntah pulak kang baru tahu. Hish.


Duit pun dah selamat ditunaikan. Haha. Cume yang aku pelik, entah kenapa entah kat screen phone aku ada lagi menatang alah "Zon Hotlink AMBS" tu. Weiii, aku jauh dah dari AMBS tu. Dah boleh blah dah kott sign tu. Haha. Till then, muah muah :*






Love, Myra.


Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide