Posts

Showing posts from May, 2013

28th of May :)

Image
Today is the day. The day of doom. Muehehe. Tipu je. Harini 28 Mei. So? Harini hari selasa. So? Hahahaha. Ayat bajet poyo giler! Kahkahkah :P

So aktiviti pagi dimulakan dengan bangun, mandi and vroommmm. . . terus ke wimozad. Wimozad tu sekolah memandu kat dungun ni. The one and only. Ekekeke. Um, tapi harini aku tak test parking pun. Aku just teman biby je. Die lah yang drive sambil mulut pot pet pot pet cerita itu ini. Aku pulak? Duduk kat sebelah seat driver online. Hahaha.

And oh yes! Harini result keluar. Aku ingatkan nak tunggu malam malam siket baru nak check. Konon nak dapat feel. Tapi dan dan dapat phone biby, online kejap seround terus bukak portal poly. And dengan berdebarnya tunggu line hijau bergerak, sikit demi sikit. Huh. Penantian itu suatu penyeksaan tahu? =.='

Anddddd taraaaaaaaaaa! Guess what? Sambil sambil texting dengan abang fareez, dengar biby celoteh, page tu pun siaplah loading dengan jayanyaa. (Y)

K. The first thing yang aku tengok, um, nombor yang kat tepiii…

:')

Image
Literally this is what i'm doing when i was. . . . . . .  crying.
Love, me.

Jakun :P

Image
Gua dah gelap. Huhuhu ;_;
Haiiiiii! Muehehehe. Tadi baru lepas baca belog baby. Tak sangka dia type balik mesej kitorang haritu. Haha. Babiskut punya Maxis line lambat. Aku memula ingatkan dia nak memain dengan aku. Ceittttt =='

K k k. Back to the main topic :)

Haritu aku dapat lesennnn LLLLL! Muahahahahaha. Kemain suka sampai tegolek golek guling guling suke. Hikhok. And harini jugak Cikgu Pauzi atau nama mesranya PP (baca: Pozi Pas), ekekekeke ajar kitorang nak masuk parking. And mangsa pertama adalah aku =='

Bayangkan jela jadi orang pertama untuk di-test ajar. Berpeluh jugak aku. Dahlah kereta tu takda aircond. And dahlah tengah panas terik. And pulak tu aku sakit kepala. Huuuuuuu T.T

Em, tu jelah kut. Aku tak bagi tau lagi dekat Abg F aku. Ehehe. Nanti nanti lah kut. Takut aku nak kacau -________-'



Uuuuuuu. Tayang mukaaaaaa. Eh. Tayang lesennnnnn. Uuuuuuuuu. Nanti nak buat surprise kat abang-senior-belakang-rumah aka jiran-yang-aku-selalu-tumpang-pergi-poly-hari-hari. HAHAH…

1 Day 1 Book :B

Image
1 day 1 book? Ummmmm. Ini sangatb awesome! Hahaha. See, ape yang aku rembat? K. The first 3 books yang kat atas tu aku beli gara gara nak menghabiskan baucer yang berbaki 50 hengget kertassss. Muehehe. Target lain, beli lain. Hihi. And yang bawah pulakkk, aku baru beli semalammmmm! :O Sebab dalam masa 3 hari aku dah habiskan baca ketiga tiga buku yang memula aku beli tu. Sobs.
Alyn tegur "kak, buku ni 20 hengget nipis ni je. kalau beli novel, 20 hengget lagi tebal dari ni. Aku pun ape laaaagiiii "heh. duit aku kan. ikut suka  gua laaaaaa." *angkat kening* Hek hek hek. Kbai. Muah muah :*
Love, me.
Image
This. Sounds exactly like my baby. Uhuhu. I miss her :')
Love, me.
Image
Hi. There's one girl whom sitting infront of the her screen, write this. It's kinda like, what is going on with my life? My heart. Why me? I just dont get it. Are you trying to make me say "all mens are the same?" Huh. Im not that judgemental. . . . . .yet.
Oh, maybe I'm just too fucking complicated for anyone to love. Yes. Maybe.
Love, me.

Untitled

Image
Ah. I never thought that life's this hard. I. . . .cant even finish this sentence.
Me.

Lost.

Image
Semalam aku totally lost. Aku tak tahu apa jadi dengan diri sendiri. Aku dah tak kenal diri sendiri. Aku peluk bantal. Menangis sorang sorang. Typing so fast but. . . . . I got nothing. Sampai satu tahap, dah tak tahu nak rasa apa. I got the reply about 1 2 hour after mine. All I can do is just staring blankly at the screen and. . . .sleep.

Awak tahu tak? Hati saya ni dah macam playground. Bukan taman permainan. Taman untuk dimainkan. Tahu? Tahniah.

Pagi tadi dah dapat jawapan. Tapi entah. Rasa macam samar samar. Betul ke ape yang aku buat? Aku sendiri pun tak tahu. Aku lost. Sangat.

Me.

Back To Schoollllll :D

Image
Last Thursdayyy, saya dengann cik biby comel pergi ke sekolahhhhhhhh. Hahahaha. Bukan sekolahh tempat orang belajar bagai nak rak nak lulus espiem tuuu. Belaja kemain, straight A tak ponggggg. Eh? Hihihi. Dah dapat teka? Yeayyy! *hulur gula gula*
We went to Sekolah Memanduuuu! For D class. Kikiki. Nak belajar bawak kereta pulakkk. Hihihi. Dah dapat wish goodluck dari abang fareez tersayangg. So semangat naik mendadakkkk! Walaupun at the first time sangat cuak. Takut ohhhh. Tapi ketakutan itu berjaya diatasi. Yeayyy for meeeee! :D
Oh oh oh, saya nampak si Syafiq Kamal, hantu cina terlepas dari jirat mana pun saya tak tahu. And dia sangat sombong. Selisih sebelah pun tak tegur. And Im just like: "dahellll? budak kelas sendiri pun tak kenal? Pfttttttt". K. Habis drama sebabak *lap air mata*
Now Im waiting for my L licenseeee. Ahhhhh. Heharap dapat P before the end of this year. Aamiinnnn. May Allah bless us all :)
Love, me.

You Ask I Angseeeeee :P

Image
Hurmmm, sepanjang aku bukak account ni, which is menggedik nak buat kannnn. HAHAHA. Tak pernah lagi kuttt. Sejak ask.fm ni dah tak mainstream. Kalau dulu dekat TL kemain penuh tweet pasal ask.fm ni. sampai naik muak tengok *muntah*. Sekarang? Aku rasa dia akan atau bakal melalui zaman kegelapan seperti Myspace. Yelaaaa, ade lagi ke yang bukak? Dah tak nampak pun tweet pasal ask.fm ni dekat TL :)
K. The point is, I wonderrrr, siapa yang tanya aku semalam? It just like, aku jarang dapat soalan from the real human. Except for the one and only question from ask.fm itself. Hahaha. Aku suka jawab. Biarlahh. Bukan ada orang kesah punn. Muehehehe :3 Tetiba mintak url tumblr. Curious jugak aku :O
Saya. . . .hurmm. Entahlah nak cakap ape.
Love, me.

Selamat Hari Mama :*

Image
The heartbreaking moment when I first saw this picture on tumblr. Poor kid. She never seen her mother for the entire life she's had on this earth. I'm lucky cuz at this time, for the 19th years I live this life, she always right here beside me. I love you mama :*

Happy Mother's Day.
Yes, I know that everyday is mother's day. Tapi, aku tertarik dengan kata kata Shaheizy Sam kat Nona petang tadi:
Setiap hari adalah hari ibu, tapi kita kena tetapkan satu hari tu hari yang sangat sangat special untuk ibu kita.
Ummm, aku rasa macam salah. Tapi lebih kurang begitulah ayatnyeeee. Hewhewhew. Maafffff.

Love, me.

Allahhhhh

Image
Diri ni, hati ni, rasa kosong. Empty. Tak rasa apa. Tak tahu nak rasa apa. Tak tahu perlu rasa apa. The most is aku taktahu nak buat apa. Hurm. Lalai, leka, alpa. Itulah aku. Tapi manusia, selagi nikmat belum ditarik, selagi tu lah dia tak akan sedar. Tapi ada jugak yang bilamana nikmat dah ditarik pun masih tak sedar. Eh? Hurm. Same same lah perbaiki diri. Aku nak jadi orang baik jugak. Allahuakhbar.

Love, me.

Blackout -________-

Image
Sebenarnya bincang hal politik ni memang boleh bawak gaduh. Bukan setakat 'memang boleh' dah, ni dah tahapp 'memang akan gaduh' punya. Kaw kaw punya gaduh. Semalam dekat Twitter memang sangat sangat hangat. Kes RT yang paling banyak. Nak tweet sendiri takut saloh, kene bash yedok? So, RT je yang mampu. Aku pun camtu gak sebenarnya. I ngaku k. Haishhhhhhhhh. Ilmu bab politik sangat sedikit. Ape nak jadi? PRU14 nanti aku dah  boleh ngundi, tapi bila memikir hahhhhhhhhhhhhh! Tension kotttttttttt! Tengok timeline pun dah naik menyampah. Yela, politik sana sini. Walaupun benda tu dah lepas, tapi orang still duk berdebat. It just like err "can you stfo please?" =='
Love, me.

#IniKaliLah VS #LainKaliLah

Image
Wahahahahahahaha. Isu ni soooo hotttt these dayssss. Well, biasa lah kannnn. Ummmmm, tunggu result malam niii. Siapa yang bakal menang? *angkat kening*
Love, me.

Anak burung? Dahel? =='

Image
Me scrolling down the dashboard and found THIS! Cute isn't? :) So panggil Amna, and asked her:
Me: Amna, ni ape niey? *and show her the picture*
Amna: Anak anjing *confidently* Me: Betul ke? *me angkat kening*
Amna: Aah. Eh takk, anak burung Me: WHAT? ANAK BURUNG? *poke her*
Amna: Eh eh eh, anak anjing. Hahahahaha *laughing* Me: =='
Love, me.

Semester break :)

Image
Finallyyyyyyy, it's semester breakkkkkkkk! Yiiieeeehaaaaaaa! Ummmm, no books. No study. No lectures. No CLASS :P And hell yeahhh, no money =.=

*makan marshmellow*

Nak? *hulur* :D
Love, me.

Operating Systemmmmmmm

Image
Hai hai hai! Assalamu'alaikum! Ummmmm, di saat ini aku sedang melepak + study dekat kantin dekat Amirul budak S1. Exam lagi sejam lebih. And aku tak khatam lagi chapter 1 sampai chapter 4. Tsk tsk T.T And now, aku dah tak tahu nak buat apa. Rasa macam hopeless sangat. Yeee, aku tahu salah aku, sape suruh tak baca kan? Tapi lately, mood study aku tah belayar sampai ke mana pun aku tak tahu. Markah PB pun agak mengecewakan (baca: tak lulus). Rasa nak nanges pun ada. Sekarang, yang mampu buat hanyalah bukak slide notes, belek nota yang cikdin comel bagi and cuba FAHAM dan HAFAL dengan terpaksa? Errrr. K. Tak terpaksa. Ilmu bawak sampai akhirat -________________-'

Kaka kata dia nak wish aku? Mananyaaaaa? Takda punnnnn. Ni dah pukul 10 lebihhhh. Ummmmm, mesti dia lupa. Huwaaaaaaaaaaaaaa :(

So, FP202, please please and pleaseeeee be niceee to meeeeee.

Love, me.