Selfish Machine Selfish Machine
Ini Kerja Gila :O

Thursday, June 20, 2013 @ June 20, 2013 | 0 Comment [s]


Kalau dulu, suka sangat nak jadi burung. Kononnya boleh terbang tinggi, boleh pergi mana saja yang dia suka. Tapi tak sedar, kaau kena tembak dengan pemburu jadi camne? Tak ke naya je mati katak burung? Nak mati kena tembak? *geleng kepala laju laju*

Aku mungkin akan off buat beberapa hari. Harini I nak pergi jalan jalan! Dengan Cik Fyrah tersayang. Hihi. Rombongan under ape tah lah. Aku pun tak tahu. Tetibe je die ajak. Dan kebetulan its FOC! Alang alang dah free tu kan, walau kelas hari Ahad nanti, pukul 8. LAPAN! Ikutkan jelah. Sekali ni je buat kerja gila. Hihi. Doakan aku selamat pergi selamat balik okay?

Destinasi? Hurmmm. Dengar cerita we'll be going to Kuala Lumpur and Malacca. Lain aku tak sure. Till we meet again :)

Love, me.

Sem 3?

@ June 20, 2013 | 0 Comment [s]




Hai! Er hai! And hai! Trololol~ Semester 3? K. Ini gila laju. Aku tetibe rase macam tak ready nak start kelas. Haihhhh ._.

K. Lupakan pasal aku. Harini. Maksud aku semalam =.= daftar kursus. Start pukul 10. Habis around 12. Time nak daftar online lah saat yang aku rasa detik yang paling mencabar dalm hidup aku semester ni. Berapa puluh ribu kali tah aku login tak boleh. Internet slow punya pasal. K. Tu sangat menyakitkan hati. tapi akhirnya aku berjaya jugak! Haha *joget*

Oh oh oh, cerita pasal babyyyyyy! Baby I makin hari makin cute. Aku rasa semua pun tahu. Ekekeke. Ohmai --' Harini Paan Bogok tu tah kenapa cubi aku. And I was like................... =.= and..................... =.=' again. Sakit. Tsk tsk T.T

Cheesetart blueberry baby sangatttttt (Y). Cuma tart dia kene keraskan sikit lagi. Baaaaruuuuu cunnnnnn!

Sem 3 sekarang dah tambah lagi 1 kelas. Bridging class. Dan akan menggunapakai kod BIP insterad of DIP. And because of tertubuhnya kelas alien itu, 8 orang 'bertuah' akan dipilih oleh Unit Kurikulum untuk dicampakkan............. Eh, kasar sangat eh? Maaf. Maksud aku, untuk dilemparkan............. Maaf. Untuk didermakan. *hurmmm. sounds better* ke dalam kelas BIP tersebut. Tapi hanya untuk satu semester sahaja. But, kitorang dah setahun sama sama. Kalau sem ni dah berpisah, tak ke sem depan akan rasa awkward? -,- Oh. Aku lupa. Sem depan LI. So memang dah tak jumpe. Lololol~

Em. Em. Em. Aku dah taktahu nak cakap apa. Untuk awak awak yang kene pindah kelas tu, harap sabar. Kita tetap DIP-S2 sampai bila bila! Even lepas grad! Persetankan DIP3A, B, C haram jadah tu. Tah pape. Macam ayam pulak nak ada gred bagai. Duh!

Love, me.


Smile :)

Tuesday, June 18, 2013 @ June 18, 2013 | 0 Comment [s]


Rutin harian berjalan macam biasa. Since its Tuesday, so say hi to Wimozaddd! Haha. Harini test jalan raya sangat perfect! Oh, wait, no. Ada kurang sikit. Hm :< But at least, the godddamn car tak mati harini! HAHA. *big applause to meyhhhh* :DD

Tapi ada cerita kureng siketttt. P aku mati. Bak kata Cikgu Pozi aka PP, tak boleh test JPJ nanti kalau P mati. And Im just like............. =.=' Seriously? K.

Eh, tadi aku jumpa Mimah! Um, dekat 7E time tu. And Im just like whoaaaaaaa. Rindunyeee ekat minah tu. Since I was born with this disease called socially-awkward-since-born so I just "errrrr, haiiiii!" Die yang time tu dah separuh badan masuk dalam 7E tu keluar balik. And dia salam cium tangan aku. Its not the real cium tangan actually. Just temu dahi dekat belakang tapak tangan aku jehhh. HAHA. Comel betul minah tu :P

Well if you dont know, she is one of the Malaysian athlete in cycling sports. ap. Sports? Yeke? Haha. Hentam jelahhhhh. Ini lah padah nyeee kalau tangan gatal nak tulis bahasa LONDON (baca: LON-DON) Bukan "Landen" k. Haha. Tak kenal? Go Google it! Ummi Hamimah Mohamad :D

Till then, may Allah bless us all :)

Love, me.

Kawan. Sahabat. Friends. Angels.

Sunday, June 16, 2013 @ June 16, 2013 | 0 Comment [s]



Baca quote tu. Serap masuk dalam otak. Cerna guna akal. Fikir dalam dalam. Renung. Aku rasa aku dah tak pedulik kawan. Kan? Since mask poly, aku dah jarang giler jumpa/text/call kengkawan lama. Especially yang rapat, yang otak gegile sesame. Yang paling aku sedih, aku dah lama giler tak contact Fyrah. I dont have any idea what she's doing now. Rasanya macam aku ni bukan kawan die je. Hm. Im sorryyy kawannn :((

Me.

Selamat Hari Abah :*

@ June 16, 2013 | 0 Comment [s]


Cheer up! It's Father's Day k. Haha. Um. First of all, kakak mintak maaf atas segala salah silap. Mohon abah maafkan semuanya. And doakan yang terbaik untuk kakak. It just like, I cant stand see you like that. That's why I'm stay away from you. Haihhhh. What a ungrateful daughter I am.

Love, me.

Coolblog /:)

Saturday, June 15, 2013 @ June 15, 2013 | 0 Comment [s]


Coolblog. Seumur hidup, aku tak pernah minum air ni. Sampailah satu hari, tu pun atas ehsan orang. Jadi, merasalah aku buat pertama kalinya minum benda alah ni. Well, first impression, tak berapa nak umph sangat rasa dia. Bagi aku rasanya biasa biasa je. Still tak boleh buat aku addict.

Coolblog pertama yang berjaya lintas anak tekak aku niiii namanya Oreo Vanilla with BlackPearl topping. Tapi aku tetap dengan Krusher Oreo. Perbezaan harga walaupun agak ketara, aku rasa lagi berbaloi beli Krusher. Bagi a k u lah. Kalau korang suka, lantak korang lah. Lain orang, lain anak tekaknye. Kan? :)

Jap. Dia kata topping. Then it should be on top lah kan? Tapi kenapa time aku minum, die duk kat bawah? Er er er. Agak ke-confuse-an disitu -______-'

Love, me.

Hakuna Matata

Sunday, June 9, 2013 @ June 09, 2013 | 0 Comment [s]


Hakuna Matata. It means "no worries". But hurmmm...... How to stick with this "no worries" thingy when the worry-ness is inside you all the time? No. It is you.

Me.

YOLO

Saturday, June 8, 2013 @ June 08, 2013 | 0 Comment [s]


Believe it or not, this is the cutest photoset Ive seen on Tumblr today. Ahahaha. Look at the "and have babies" picture. Awwww. OMG! OMG! Ohh Demi, why you're soooo cuteeeeeee? :D

Jap. Cemana kalau aku yang buat cenggini. Geli k. Geli. HAHA. Kbai.

Love, me.

Seyogia

Friday, June 7, 2013 @ June 07, 2013 | 0 Comment [s]


Semalam. bersamaan 6 Jun 2013. Ekekeke. Semua pun tahu fakta tu. Lololol~ Haha. K. Semalam aku pergi pasar malammmm! Fuhhh. Lama gilaaa siottt tak jejak pasar malammmm! Aku pergi dengan Amna. Berdua. Yup. Lepas explore pasar malam tu ala kadar, gerak bandar Dungun. Tempat pertama yang aku tuju ialah.................parking lot. Yes. Kalau tak cari parking cemana nak park motor? HAHAHA. K k k. Tak gurau dah :P

So, tempat pertama aku tuju sudah semestinya PSI! Stands for Pustaka Seri Intan. Hihi. Baru dapat duit dari Baba. Apa laaaagiiiiii, joliiiiii laaaaaaa! Hahaha. Sempat rembat buku 2 bijik. Hihi. Tapi sayangnya, dedua aku dah habis baca. Um um um.

Jadi, tujuan post ni dikarang sebab aku nak cerita pasal buku ini lah :)

Seyogia. Memula aku pun takdak idea buku ni pasal apa. Well, jenis buku lejen ni, tajuk dia bukan tajuk tipikal novel lain. Kekadang tajuk lain, isi lain. Sampai terpikir, ape kena mengena letak tajuk cenggitu? Haha. Ikut suka bapak mak tiri belah datuk angkat dia lah nak letak tajuk apa pun. Heeeee~

Aku beli buku ni sebab tertarik. Ye. Tertarik. Sebab terbaca banyak sangat tweet kat laman burung biru yang mengatakan buku ni sedih. Maksud aku, jalan cerita dia. Sampai mengalir air mata, hidung, air liur and segala air yang ada. Eh. Over pulak. Hehe. So, kirenye aku beli cam nak acah acah bajet test diri sendiri laaaa. Samada aku nangis ke tak nanti. and ternyata, jalan cerita agak sedih. Tapi luckily, aku tak menangis pun. Jiwa kental broooo! Hihi. Cuma sebak sikit tu ade lah. Tapi tak sampai menitik air mata lagi.

Kisah pasal mak bapak yang macam tak perasan kewujudan anak sendiri. Itu lah orang tua cakap pasal orang laa niiii

Main pandai. Jaga anak tak reti. Anak ada pun buat macam takda.
So, ade point jugak la. Betul lah tu. Kisah abang yang sanggup jaga adik dia sampai akhirnya hembus nafas terakhir. Kisah cinta yang tak kesampaian. Kisah seseorang tu bertarung untuk hidup. Hahhhhh. Macam macam yang aku dapat bila baca buku ni. And bagi jugak, buku ni quite nice untuk bagi dekat orang. As present ke? Hm. Memang tersentuh jugak la. Haha. K. Dah. Nak tahu cerita pergi beli sendiri. Muehehe. Till then. May Allah bless us all. Muah :*

Love, me.

Dia-Yang-Aku-Tahu-Namanya

Wednesday, June 5, 2013 @ June 05, 2013 | 0 Comment [s]





Harini. Aku mimpi. Mimpi yang tah macam mana, ingatkan aku dekat dia. Siapa dia? Dia. Ex aku dulu. Hahaha. Ayat macam player. Ex? Dulu? Haktuih! Tapi tu lah kebenarannya. Dia, so-called-bekas-pakwe real aku. Real tu maksud aku, someone yang aku boleh nampak. Someone yang aku boleh rasa kehadiran die. Someone yang aku boleh intai dia masa dia tengah belajar dalam kelas. Someone yang aku boleh intai, curi tengok masa pengetua sedang sibuk pot pet pot pet masa assembly. Iya. Itulah dia. Tapi main point aku sekarang, aku bukan nak cerita pasal dia. Tapi aku nak cerita pasal mimpi. Mimpi bagi kau orang yang baca ni, takde pape meaning pun dalam life korang. Tapi aku tak kesah pun. Sebab aku tulis ni untuk diri sendiri :)

Mimpi pagi tadi sangat random. Sangat pelik. Sampaikan, itu menjadi isi tweet kedua aku harini. And mungkin juga tweet ketiga. Aku sendiri dah tak ingat walaupun perkara tu masih belum lagi sampai takat masa 24 jam. Haha.

Scene pertama ada Biby and her family. Something yang quite funny. . . . bagi aku. Sebab aku kenal dia, dan kau tak. Paham? Aku cerita dekat Biby masa tengah tunggu kereta, and dia tergelak. Something yang membuktikan bahawa cerita ini kelakar bagi sesapa yang kenal watak dalam mimpi aku ni.

SCENE 1

Cerita pertama ni bermula dengan aku. Ye, aku. Aku dan Biby tengah berjalan. Dari mana tu aku taktahu. Tiba tiba aku dan biby terus muncul. Yang jelas, hala tuju kami, sebuah van yang aku rasa warnanya hijau. Dan dalam van tu ada family biby which is abang cek, kungoh, abah and umi. K. Setahu aku, Biby takda van. And abah dia bawak Honda. Mase kitorang sampai dekat van tu, something happened. Van tu. . . . . bergegar! Due to orang dalam tu sedang gelak tak ingat dunia. abaikan abang cek, die tengah mengerang. . . .kesakitan. And abg cek hero kita sekarang ini. Akibat tertarik nak tahu, kitorang pun tanyalah umi kenapa gelak? Rupa rupanya, abang cek baru lepas sunat. Cound you imagine? Lelaki yang agaknya umur 20 tahun atau lebih baru SUNAT? Kitorang pun apa lagi, join sekali lah gelak. Yang menambahkan lagi kerut di muka abang cek. HAHA xD

So, kemana kitorang nak pergi naik van? Sedihnya, jawapannya ialah pulang. Balik rumah. And yes, aku nampak someone dalam kereta, just beside ours. Sabrina. Nama secantik tuannya. Memula aku rasa macam halusinasi, and just buat bodoh. Then balik. Sampai dekat rumah biby, abah dia parking atas timbunan bukit pasir. Dan shut the engine down and said "dah sampai, jom turun". Surprisingly, van tu tak bergerak. Even an inch. Haha. Manada orang park atas bukit pasir. Nak tergolek jatuh? =='

And lepas turun, bayangan Biby dan family dia lenyap. Muncul scene ke-2.

SCENE 2

Aku nampak Yatie, depan rumah dia. Mumbling something about going out. Maybe aku ada plan nak keluar dengan dia kut? And aku ingat nak mandi rumah die je. Haha. Tetiba jadi aku dalam scene ni, belum mandi and dah terpacak depan rumah orang. Hurm.

Then we talked, talked and talked and aku tanya dia samada dia dah mandi ke belum. Kalau belum, aku nak tumpang mandi rumah dia. And then, she said no. Which is, aku takda point nak gegedik tunggu dia mandi, and aku pulak nak masuk. So, aku decide untuk balik rumah. Rumah aku dengan dia tak jauh mana pun. Daripada aku bazir masa nak mandi rumah dia baik aku balik rumah sendiri. And masa nak gerak balik, ekor mata aku tangkap kelibat budak perempuan. Ye. Perempuan. Budak perempuan sama yang aku kata dalam scene 1 tadi. Dengan tudung oren dan baju oren and sandal dia pun oren jugak. Mana aku tahu? Nanti aku cerita.

Lepas aku toleh, damn! Itu dia. Memang dia. Instinct aku selalu betul. Aku pun cecepat 'goodbye' kan Yatie dan blah. Balik rumah. Kat pertengahan jalan, aku jumpa Qila. Oho, kawan since aku form 1. Surprisingly, dia serumah dengan aku. Aku pun hyed her and tanya "mama ada dekat rumah tak? pintu kunci?" then dia pun jawab "ada je. aku keluar jap." Aku pun sengih sengih dan lambai, teruskan perjalanan balik yang tak sampai seminit pun. Mana budak perempuan tu pergi? Tah. Aku tak peduli pun. walaupun sebelum tu dia kat belakang aku.

SCECE 3

Aku depan rumah. Aku nampak ada sandal warna oren dekat depan pintu. Aku masuk, bagi salam and nampak mama tengah vacuum bilik. Luar nampak macam rumah, tapi bila masuk dalam, sebijik bilik hotel. Bukan aku maksudkan, aksesori mahal atau tah pape lagi lah. Yang aku maksudkan, sempit. Tu je ruangan dalam rumah aku. I'm about to greet mama, bila aku dengar bunyi orang mandi. Like seriously, aku cuma duduk dengan mama and Qila, macam yang aku dah mention kat atas. And here standing kat tengah rumah tu. . .aku, sambil pandang. . . .mama. And Qila baru je keluar tadi. Siapa?

Aku hampir nak tanya siapa bilamana pintu bilik air terbuka, dan keluar lah budak perempuan tu. Ye. The one that aku kenalkan sebagai Sabrina di awal entri ni. Jap. Cemana dia boleh sampai dulu padahal tadi dia kat belakang aku. Cemana dia boleh tahu rumah aku? And the most important is. . . .apa dia buat kat sini. Apa yang dia nak?

ENDING

Aku terjaga. Tengok jam phone dah pukul 08.02 am. Aku bangun awal 6 minit dari semalam. Terus capai tuala, and pergi mandi. Sesudah mandi pun aku masih tertanya tanya. Kenapa mesti mimpi ada something yang berkait dengan Dia? Well, budak yang aku sebutkan tu, adik perempuan dia.

Ape? Korang menyampah dengan entri ni? Aku pulak. . . .kecewa. Aku tak dapat nak sambung mimpi tu. Aku nak tahu apa dia buat kat rumah aku. Kenapa dia? And ternyata, lately, aku asyik ternampak dia. Walaupun dalam alam maya. Dan teringat di alam mimpi. Aku. . .dah taknak fikir lagi. Aku benci dengan diri aku sendiri setiap kali fikir dia. Well, we're strangers now. And kalau boleh, biarlah forever. Sebab semua ni salah aku. Aku.

TAMAT.

Yang bermimpi, aku.


Tuesday, June 4, 2013 @ June 04, 2013 | 0 Comment [s]

There's a boy in my mind these days. The one that I used to hurm. . . love. Back then. But now, I want to forget him. Get rid of him completely from my life. . .my mind. . . And of course. . . . . . my heart.

Well, there's no love anymore. Even to be friend, I dont feels like to do it. Let it be just like this. More better. But read all the tweets that his sister broadcast makes me like ummm. . .he's still on my TL. So by that, I think I'm gonna unfollow her as well. So, I wont, at least know single thing bout him.

I disgust with myself. That's why Im doing this. This is not anybody's fault. This is MY fault. I ruin everything. And I dont feel like fixing anything.

Biarlah. Dah penat.

Me.

Lejennnnnn Vroommm

Saturday, June 1, 2013 @ June 01, 2013 | 0 Comment [s]

Sekarang aku tersangatlah ketagih dengan buku Lejen Press. Lepas satu, satu buku aku rembat. Dua puluh, dua puluh, dua puluh and dua puluh ringgit aku laburkan. Haha. Tapi luckily, yang ni Alyn belanja. Muehehehe. Lebiu lah sista! :*


Reaksi mama bila nampak buku ni, "kenapa dia pegang pisau? dahlah nampak kaki je, muka tak nampak. takut mama." HAHAHAHA. Lol mama!

Love, me.

31st of June :)

@ June 01, 2013 | 0 Comment [s]


Haiiiii! Tak sangka ye, dah bulan Jun dah sekarang. Pejam celik pejam celik, dah sekerat tahun masa berlalu. Sem baru pun akan membuka tirai tak laa lagi. 18 daftar and tup. . .tup . . .tup 23 dah mula kelasssss! Aigoooo~ Gua bakal masuk sem 3? Er er er. Why sem 3 seems so menakutkan? Sebab sem 4 nanti LI. K. That's the only reason that. . . . make sense. . . . for me. Hurmmm. Ahhhh, lain kali lah pulak cerita pasal LI. Hew hew hew =3

Semalam, gua lepak dengan artissss. Tu gelaran aku untuk dia. Ekekeke. Pergi makan roti telur walau plan asal nak makan burger bakar. Disebabkan kedai burger bakar tu dengan ajaibnya tetiba ghaib yang pada pandangan aku "mungkin dia cuti, bawak anak dia pergi jalan round malaysia". And for that gua dapat jelingan maut. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. K.

In the middle of jalan jalan, aku dapat text dari my baby boo. Tetiba ajak main teka teki.
"cuba teka apa umi aku beli dari china untuk aku?"
"spender? :p"
 "=.="
"betul ke? HAHAHAHAHAHA :P"
"kaler pink oren lagi  tu tauu. aww"
"perghhhhh. kellass gilerrr umiii! kemsalam muah muah sebakul dekat umi kau. haha xD"

K. Itu ceritanya. Spender k. Spender. Um um *tahan gelak*. Um. MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. K dah. *tutup mulut* :))

And tengah malamnyeee, around 12.30 am camtu, ustaz called aku. Aku senanye dah nak tidur. Dah bergolek golek geguling atas katil, selimut siap. Tetiba phone bergegar and keluar bunyi lagu Props & Mayhem yakni current ringtone bergema di malam yang sunyi sepi ini. Ceeeewahhhh! :P K. Nak angkat ke tak? Angkat. Tak. Angkat. Tak. Angkat. Tak. And yes, aku angkat. Hihi. Ceitttt, kelakar gila cik abang tu! Ade ke cakap "saje jee call adek, lame tak dengar suara." and Im just like ermmmm, adek? K. Adek. *sigh* Eh? Hahahaha. No hard feelings. LOL! K. Borak borak borak borak around 10 minutes camtu, dia pun mintak lah diri nak pergi mandi. Baru balik game badminton katanya. So, baki 2 minit yang tinggal, digunakan dengan sebaik mungkin untuk wish "selamat malam" dan yang seangkatan dengannya. Suka sangat kalau die wish. Sebab, dia akan wish dari perkara dunia sampai perkara akhirat. Hihihi.

Ahhhhhh, penat taip. Jumpa lagi! Muah muah :*

Love, me.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide