Posts

Showing posts from June, 2013

Ini Kerja Gila :O

Image
Kalau dulu, suka sangat nak jadi burung. Kononnya boleh terbang tinggi, boleh pergi mana saja yang dia suka. Tapi tak sedar, kaau kena tembak dengan pemburu jadi camne? Tak ke naya je mati katak burung? Nak mati kena tembak? *geleng kepala laju laju*
Aku mungkin akan off buat beberapa hari. Harini I nak pergi jalan jalan! Dengan Cik Fyrah tersayang. Hihi. Rombongan under ape tah lah. Aku pun tak tahu. Tetibe je die ajak. Dan kebetulan its FOC! Alang alang dah free tu kan, walau kelas hari Ahad nanti, pukul 8. LAPAN! Ikutkan jelah. Sekali ni je buat kerja gila. Hihi. Doakan aku selamat pergi selamat balik okay?
Destinasi? Hurmmm. Dengar cerita we'll be going to Kuala Lumpur and Malacca. Lain aku tak sure. Till we meet again :)
Love, me.

Sem 3?

Image
Hai! Er hai! And hai! Trololol~ Semester 3? K. Ini gila laju. Aku tetibe rase macam tak ready nak start kelas. Haihhhh ._.

K. Lupakan pasal aku. Harini. Maksud aku semalam =.= daftar kursus. Start pukul 10. Habis around 12. Time nak daftar online lah saat yang aku rasa detik yang paling mencabar dalm hidup aku semester ni. Berapa puluh ribu kali tah aku login tak boleh. Internet slow punya pasal. K. Tu sangat menyakitkan hati. tapi akhirnya aku berjaya jugak! Haha *joget*

Oh oh oh, cerita pasal babyyyyyy! Baby I makin hari makin cute. Aku rasa semua pun tahu. Ekekeke. Ohmai --' Harini Paan Bogok tu tah kenapa cubi aku. And I was like................... =.= and..................... =.=' again. Sakit. Tsk tsk T.T

Cheesetart blueberry baby sangatttttt (Y). Cuma tart dia kene keraskan sikit lagi. Baaaaruuuuu cunnnnnn!

Sem 3 sekarang dah tambah lagi 1 kelas. Bridging class. Dan akan menggunapakai kod BIP insterad of DIP. And because of tertubuhnya kelas alien itu, 8 orang 'bertuah&…

Smile :)

Image
Rutin harian berjalan macam biasa. Since its Tuesday, so say hi to Wimozaddd! Haha. Harini test jalan raya sangat perfect! Oh, wait, no. Ada kurang sikit. Hm :< But at least, the godddamn car tak mati harini! HAHA. *big applause to meyhhhh* :DD
Tapi ada cerita kureng siketttt. P aku mati. Bak kata Cikgu Pozi aka PP, tak boleh test JPJ nanti kalau P mati. And Im just like............. =.=' Seriously? K.
Eh, tadi aku jumpa Mimah! Um, dekat 7E time tu. And Im just like whoaaaaaaa. Rindunyeee ekat minah tu. Since I was born with this disease called socially-awkward-since-born so I just "errrrr, haiiiii!" Die yang time tu dah separuh badan masuk dalam 7E tu keluar balik. And dia salam cium tangan aku. Its not the real cium tangan actually. Just temu dahi dekat belakang tapak tangan aku jehhh. HAHA. Comel betul minah tu :P
Well if you dont know, she is one of the Malaysian athlete in cycling sports. ap. Sports? Yeke? Haha. Hentam jelahhhhh. Ini lah padah nyeee kalau tangan gat…

Kawan. Sahabat. Friends. Angels.

Image
Baca quote tu. Serap masuk dalam otak. Cerna guna akal. Fikir dalam dalam. Renung. Aku rasa aku dah tak pedulik kawan. Kan? Since mask poly, aku dah jarang giler jumpa/text/call kengkawan lama. Especially yang rapat, yang otak gegile sesame. Yang paling aku sedih, aku dah lama giler tak contact Fyrah. I dont have any idea what she's doing now. Rasanya macam aku ni bukan kawan die je. Hm. Im sorryyy kawannn :((
Me.

Selamat Hari Abah :*

Image
Cheer up! It's Father's Day k. Haha. Um. First of all, kakak mintak maaf atas segala salah silap. Mohon abah maafkan semuanya. And doakan yang terbaik untuk kakak. It just like, I cant stand see you like that. That's why I'm stay away from you. Haihhhh. What a ungrateful daughter I am.
Love, me.

Coolblog /:)

Image
Coolblog. Seumur hidup, aku tak pernah minum air ni. Sampailah satu hari, tu pun atas ehsan orang. Jadi, merasalah aku buat pertama kalinya minum benda alah ni. Well, first impression, tak berapa nak umph sangat rasa dia. Bagi aku rasanya biasa biasa je. Still tak boleh buat aku addict.

Coolblog pertama yang berjaya lintas anak tekak aku niiii namanya Oreo Vanilla with BlackPearl topping. Tapi aku tetap dengan Krusher Oreo. Perbezaan harga walaupun agak ketara, aku rasa lagi berbaloi beli Krusher. Bagi a k u lah. Kalau korang suka, lantak korang lah. Lain orang, lain anak tekaknye. Kan? :)

Jap. Dia kata topping. Then it should be on top lah kan? Tapi kenapa time aku minum, die duk kat bawah? Er er er. Agak ke-confuse-an disitu -______-'

Love, me.

Hakuna Matata

Image
Hakuna Matata. It means "no worries". But hurmmm...... How to stick with this "no worries" thingy when the worry-ness is inside you all the time? No. It is you.
Me.

YOLO

Image
Believe it or not, this is the cutest photoset Ive seen on Tumblr today. Ahahaha. Look at the "and have babies" picture. Awwww. OMG! OMG! Ohh Demi, why you're soooo cuteeeeeee? :D
Jap. Cemana kalau aku yang buat cenggini. Geli k. Geli. HAHA. Kbai.
Love, me.

Seyogia

Image
Semalam. bersamaan 6 Jun 2013. Ekekeke. Semua pun tahu fakta tu. Lololol~ Haha. K. Semalam aku pergi pasar malammmm! Fuhhh. Lama gilaaa siottt tak jejak pasar malammmm! Aku pergi dengan Amna. Berdua. Yup. Lepas explore pasar malam tu ala kadar, gerak bandar Dungun. Tempat pertama yang aku tuju ialah.................parking lot. Yes. Kalau tak cari parking cemana nak park motor? HAHAHA. K k k. Tak gurau dah :P
So, tempat pertama aku tuju sudah semestinya PSI! Stands for Pustaka Seri Intan. Hihi. Baru dapat duit dari Baba. Apa laaaagiiiiii, joliiiiii laaaaaaa! Hahaha. Sempat rembat buku 2 bijik. Hihi. Tapi sayangnya, dedua aku dah habis baca. Um um um.
Jadi, tujuan post ni dikarang sebab aku nak cerita pasal buku ini lah :)
Seyogia. Memula aku pun takdak idea buku ni pasal apa. Well, jenis buku lejen ni, tajuk dia bukan tajuk tipikal novel lain. Kekadang tajuk lain, isi lain. Sampai terpikir, ape kena mengena letak tajuk cenggitu? Haha. Ikut suka bapak mak tiri belah datuk angkat dia lah n…

Dia-Yang-Aku-Tahu-Namanya

Image
Harini. Aku mimpi. Mimpi yang tah macam mana, ingatkan aku dekat dia. Siapa dia? Dia. Ex aku dulu. Hahaha. Ayat macam player. Ex? Dulu? Haktuih! Tapi tu lah kebenarannya. Dia, so-called-bekas-pakwe real aku. Real tu maksud aku, someone yang aku boleh nampak. Someone yang aku boleh rasa kehadiran die. Someone yang aku boleh intai dia masa dia tengah belajar dalam kelas. Someone yang aku boleh intai, curi tengok masa pengetua sedang sibuk pot pet pot pet masa assembly. Iya. Itulah dia. Tapi main point aku sekarang, aku bukan nak cerita pasal dia. Tapi aku nak cerita pasal mimpi. Mimpi bagi kau orang yang baca ni, takde pape meaning pun dalam life korang. Tapi aku tak kesah pun. Sebab aku tulis ni untuk diri sendiri :)

Mimpi pagi tadi sangat random. Sangat pelik. Sampaikan, itu menjadi isi tweet kedua aku harini. And mungkin juga tweet ketiga. Aku sendiri dah tak ingat walaupun perkara tu masih belum lagi sampai takat masa 24 jam. Haha.

Scene pertama ada Biby and her family. Something yang…
There's a boy in my mind these days. The one that I used to hurm. . . love. Back then. But now, I want to forget him. Get rid of him completely from my life. . .my mind. . . And of course. . . . . . my heart.

Well, there's no love anymore. Even to be friend, I dont feels like to do it. Let it be just like this. More better. But read all the tweets that his sister broadcast makes me like ummm. . .he's still on my TL. So by that, I think I'm gonna unfollow her as well. So, I wont, at least know single thing bout him.

I disgust with myself. That's why Im doing this. This is not anybody's fault. This is MY fault. I ruin everything. And I dont feel like fixing anything.

Biarlah. Dah penat.

Me.

Lejennnnnn Vroommm

Image
Sekarang aku tersangatlah ketagih dengan buku Lejen Press. Lepas satu, satu buku aku rembat. Dua puluh, dua puluh, dua puluh and dua puluh ringgit aku laburkan. Haha. Tapi luckily, yang ni Alyn belanja. Muehehehe. Lebiu lah sista! :*


Reaksi mama bila nampak buku ni, "kenapa dia pegang pisau? dahlah nampak kaki je, muka tak nampak. takut mama." HAHAHAHA. Lol mama!
Love, me.

31st of June :)

Image
Haiiiii! Tak sangka ye, dah bulan Jun dah sekarang. Pejam celik pejam celik, dah sekerat tahun masa berlalu. Sem baru pun akan membuka tirai tak laa lagi. 18 daftar and tup. . .tup . . .tup 23 dah mula kelasssss! Aigoooo~ Gua bakal masuk sem 3? Er er er. Why sem 3 seems so menakutkan? Sebab sem 4 nanti LI. K. That's the only reason that. . . . make sense. . . . for me. Hurmmm. Ahhhh, lain kali lah pulak cerita pasal LI. Hew hew hew =3

Semalam, gua lepak dengan artissss. Tu gelaran aku untuk dia. Ekekeke. Pergi makan roti telur walau plan asal nak makan burger bakar. Disebabkan kedai burger bakar tu dengan ajaibnya tetiba ghaib yang pada pandangan aku "mungkin dia cuti, bawak anak dia pergi jalan round malaysia". And for that gua dapat jelingan maut. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. K.

In the middle of jalan jalan, aku dapat text dari my baby boo. Tetiba ajak main teka teki.
"cuba teka apa umi aku beli dari china untuk aku?""spender? :p" "=.=""betul ke?…