Selfish Machine Selfish Machine
Seyogia

Friday, June 7, 2013 @ June 07, 2013 | 0 Comment [s]


Semalam. bersamaan 6 Jun 2013. Ekekeke. Semua pun tahu fakta tu. Lololol~ Haha. K. Semalam aku pergi pasar malammmm! Fuhhh. Lama gilaaa siottt tak jejak pasar malammmm! Aku pergi dengan Amna. Berdua. Yup. Lepas explore pasar malam tu ala kadar, gerak bandar Dungun. Tempat pertama yang aku tuju ialah.................parking lot. Yes. Kalau tak cari parking cemana nak park motor? HAHAHA. K k k. Tak gurau dah :P

So, tempat pertama aku tuju sudah semestinya PSI! Stands for Pustaka Seri Intan. Hihi. Baru dapat duit dari Baba. Apa laaaagiiiiii, joliiiiii laaaaaaa! Hahaha. Sempat rembat buku 2 bijik. Hihi. Tapi sayangnya, dedua aku dah habis baca. Um um um.

Jadi, tujuan post ni dikarang sebab aku nak cerita pasal buku ini lah :)

Seyogia. Memula aku pun takdak idea buku ni pasal apa. Well, jenis buku lejen ni, tajuk dia bukan tajuk tipikal novel lain. Kekadang tajuk lain, isi lain. Sampai terpikir, ape kena mengena letak tajuk cenggitu? Haha. Ikut suka bapak mak tiri belah datuk angkat dia lah nak letak tajuk apa pun. Heeeee~

Aku beli buku ni sebab tertarik. Ye. Tertarik. Sebab terbaca banyak sangat tweet kat laman burung biru yang mengatakan buku ni sedih. Maksud aku, jalan cerita dia. Sampai mengalir air mata, hidung, air liur and segala air yang ada. Eh. Over pulak. Hehe. So, kirenye aku beli cam nak acah acah bajet test diri sendiri laaaa. Samada aku nangis ke tak nanti. and ternyata, jalan cerita agak sedih. Tapi luckily, aku tak menangis pun. Jiwa kental broooo! Hihi. Cuma sebak sikit tu ade lah. Tapi tak sampai menitik air mata lagi.

Kisah pasal mak bapak yang macam tak perasan kewujudan anak sendiri. Itu lah orang tua cakap pasal orang laa niiii

Main pandai. Jaga anak tak reti. Anak ada pun buat macam takda.
So, ade point jugak la. Betul lah tu. Kisah abang yang sanggup jaga adik dia sampai akhirnya hembus nafas terakhir. Kisah cinta yang tak kesampaian. Kisah seseorang tu bertarung untuk hidup. Hahhhhh. Macam macam yang aku dapat bila baca buku ni. And bagi jugak, buku ni quite nice untuk bagi dekat orang. As present ke? Hm. Memang tersentuh jugak la. Haha. K. Dah. Nak tahu cerita pergi beli sendiri. Muehehe. Till then. May Allah bless us all. Muah :*

Love, me.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide