Selfish Machine Selfish Machine
Bahagia Tanpa Kata :*

Saturday, July 27, 2013 @ July 27, 2013 | 0 Comment [s]

  

Sekarang dah Ramadhan yang ke berapa eh? Aku pun tak sedar. Yang sedar, dah belas belas hari jugak lah kan kite dah berpuasa. 2 weeks maybe? Kan? ^^

Tup tup tup, cuti sem pun dah makin hampir. And oh yeaaa, raya. Raya kali ni aku cuti 2 minggu. And naik raya akan ada baaaaaannnyyyyaaaakkkkkkk gilaaaaaa kelasssss gantiiiiiiiiiiiiiii. Ufufufu~

Time flies. Aku rasa macam nak dapat AKJ sem ni. Niat aku. *tetibe* Eh? Hihi. InsyaAllah. Selamat berbuka! :D

WANWM.

Temporary Feeling

Tuesday, July 23, 2013 @ July 23, 2013 | 0 Comment [s]


Hm. Kenapa buku dikatakan dapat buat kita lupakan kesedihan? Sebab, buku adalah salah satu medium dimana medium ni akan awa kita terbang ke alam lain. Tak percaya? Heh. Nampak sangat tak pernah baca buku :P

Tapi........ Well, ada tapinya :) Ianya cuma bersifat temporary. Bukan permanent. Which is so sad. Kalau rasa sedih tu boleh hilang hanya dengan baca buku, aku rela baca buku for the rest of my life :)

WANWM.

Lololol~

Saturday, July 20, 2013 @ July 20, 2013 | 0 Comment [s]


Kan? Haha. Admit it. Hmmm. But somehow aku try untuk...........tak mess it up. Senang cerita, ask for a break up. Aku tak sampai tahap tu lagi *senyum*

*tukar topik*

Harini aku berjaya habiskan Lelaki EksistenSial. Dan hari hari sebelum ni aku dah habiskan 2 bijik. Which is Rokok Nan Sebatang & Psiko. Sumpah cakap, Psiko buat aku gerun. Aku tertanya tanya................mana penulis dapat ilham nak tulis buku yang sangat 'menggerunkan' macam tu? And yes, sex. Sentiasa ada. Tak pernah tak ada. And talk about Lelaki EksistenSial........hurmmmmm. Perasan tak 'Sial' tu? Haha. Aku pun baru perasan harini. Lulz. Tapi memang dia sial. Tu je yang aku boleh cakap. Bila baca buku Nami, selain daripada fakta yang berjela. Buku dia bagi aku agak susah sikit nak hadam. Boleh baca. Tapi isi haram satu pun tak paham. Untuk kali ni, koleksi buku Nami yang aku dah ada ialah Awek Chuck Taylor, Rokok Nan Sebatang & Lelaki EksistenSial. Tapi spoilnyaaaaa...................aku baca Rokok Nan Sebatang dulu. Fufufu T.T Tapi tak kesah lah tu. Asal aku paham jalan cerita, itu dah memadai.

Sekian. Till we meet again ^^

WANWM.

Meow :3

Friday, July 19, 2013 @ July 19, 2013 | 0 Comment [s]


Ini anak meow yang dah tak tahu generasi ke berapa. Miahahahaha. Memula ada 5 ekor. Last last tinggal 2. Sob sob. Sedihhhhhh T.T

WANWM.

IGB: Persahabatan + Pengorbanan :)

@ July 19, 2013 | 0 Comment [s]


Keh keh keh. Why am I showing you this? Mesti tertanya tanya kan? HAHA. Well. Sebenanrnyeeee sajeee jeeee nak gi tauu kome sume yang eden baru buat inventori  ni semale. Hahaha. Dengar nama pun dah macam ehem ehem *buat buat batuk* kannnnnnn? Ohsemmm gitu! Bak kata Syafiq aka Bob "Aha, memang kene lah dengan jiwe remaje" Ekekeke. Remaje gittuwwwww. Ade kellassssss. Hek hek hek :3


So, for the result............ I got :)

CINTA PERSAHABATAN – STORAGE
Gaya ini adalah hasil daripada persahabatan. Cinta pada pengamalnya tidak wujud secara 
mendadak, tetapi timbul secara perlahan-lahan. Kadang-kadang orang yang bercinta tidak 
menyedari yang mereka sudah lama dalam percintaan. Selalunya orang yang memiliki 
gaya ini akan mempunyai minat yang sama dengan pasangannya. Mereka juga tidak 
berkeupayaan untuk menyintai seseorang tanpa dikenali secara mendalam dalam 
jangka masa yang panjang. Sebaliknya mereka akan mengenali pasangan itu dahulu 

sebelum wujudnya perasaan cinta.

dan

CINTA PENGORBANAN – AGAPE
Gaya pengorbanan merujuk kepada mereka yang suka membantu, amat memahami dan 
pemaaf. Gaya bercinta ini terlalu ekstrem menyebabkan individu terlalu penyabar terhadap
objek yang dicintainya. Pengorbanan ini menyebabkan pemikirannya terbatas. Pengamal 
gaya bercinta ini juga bersikap terbuka kerana ia boleh menerima cinta daripada orang 
yang berbeza-beza personalitinya. Pengamal gaya percintaan ini akan memberikan cinta 
dan kasih sayang dengan rela hati tanpa sebarang syarat kepada pasangannya. Pengamal 
gaya percintaan ini juga sanggup melakukan apa sahaja asalkan orang mereka cintai itu 
bahagia dan selesa, bahkan mereka rela mengenepikan cita-cita atau pun kehendak 

dirinya sendiri asalkan pasangan mereka berjaya mendapatkan apa yang dikehendakinya.

Dan bak kata Syafiq sekali lagi, *gelak*, haha. aku ni jenis yang tak kesah sangat. Means, aku tak letakkan specific rules untuk cari soulmate aku. Hahahaha. Bila aku baca baca dan terus baca......... HAHAHAHAHAHA. Kesukaan. Inventori punya pasaiiiiii. Ekekekeke :3

Kbai.

WANWM.

Babyyy Babyyyy :*

@ July 19, 2013 | 0 Comment [s]


Hi there againnnnnn. Muehehe. Harini rasanya macam nak pulun post ape yang aku nak. Well of course dah di tapis tapis kan. Lulz. Takkan cerita jatuh tangga pun nak cakap kan? Zzzzzz. Aku takde jatuh tangga pun setakat ni. Haha. K.

Ni conversation masa dalam kelas Database ahad haritu. Puan tengah pot pet pot pet lecture kat depan, aku yang surprisingly.............kat depan jugak! Ehehe. And  baby kat row number 2..............texting. Time puan tengah mengajar kat depan. Lololol~ Cuz we can kan? Hik hik hik :P

Lapaaa :'(

siannye babyyy aii nii. Poshe x? :P

Poshe poshe :'c sahur hamlet lg xD

haha. Helmet? :p buke dlm van kunyit?
Atototo omeyyy. Tggu jap ehhh.
3jam je lg *cucuk perut* ^^

Jgn cucuk! Nanti kempis >.<

hahaha. *tiup bg kembung balik* xD

Uwuuu T.T duit xbwk~ hukhukhuk
nk pegi bazar eh? :)
takpe aku ade :3

Ein order mcm xmakan setahun
padehal xpose erk =="
Kakakakakakaka

boo baby boooo! *kacau kau xD

hahaha. Boo boo boo *poke* :p

Y U POKE POKE ME! T.T

cuz u so cweet ike chocolat.
Cho cute like the waitbod.
K jk. Lik qt meow. Hek3

Waitbod?!! *poke waitbod* u co
cweet loike milo bebeh. Lolololol

RT RT RT RT "Waitbod?!! *poke waitbod*
u co cweet loike milo bebeh. Lolololol" :P

*favorite* kahkahkah :p

Sekian sahaja. Oh lupa aku yang belah kanan and baby yang belah kiri ^^

WANWM

Hai :)

@ July 19, 2013 | 0 Comment [s]


Er. Hai. Em em. Tetibe awkward masuk blog sendiri. Huwaaaaa T.T

Fuh fuh fuh~ Lame giler kan tak tulis ape ape dalam sini? Lepas balik dari Melaka haritu and sampai harini. Baru aku mula nak tulis balik. Eher her herrr. Oh ya, lupa nak cakap: SALAM RAMADHAN! Jom pakat puasa penuh ramai ramai. Jom jom jom :D

P/s: Setakat ni aku puasa penuh lagi. Hikhikhik :P

WANWM.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide