Selfish Machine Selfish Machine
IGB: Persahabatan + Pengorbanan :)

Friday, July 19, 2013 @ July 19, 2013 | 0 Comment [s]


Keh keh keh. Why am I showing you this? Mesti tertanya tanya kan? HAHA. Well. Sebenanrnyeeee sajeee jeeee nak gi tauu kome sume yang eden baru buat inventori  ni semale. Hahaha. Dengar nama pun dah macam ehem ehem *buat buat batuk* kannnnnnn? Ohsemmm gitu! Bak kata Syafiq aka Bob "Aha, memang kene lah dengan jiwe remaje" Ekekeke. Remaje gittuwwwww. Ade kellassssss. Hek hek hek :3


So, for the result............ I got :)

CINTA PERSAHABATAN – STORAGE
Gaya ini adalah hasil daripada persahabatan. Cinta pada pengamalnya tidak wujud secara 
mendadak, tetapi timbul secara perlahan-lahan. Kadang-kadang orang yang bercinta tidak 
menyedari yang mereka sudah lama dalam percintaan. Selalunya orang yang memiliki 
gaya ini akan mempunyai minat yang sama dengan pasangannya. Mereka juga tidak 
berkeupayaan untuk menyintai seseorang tanpa dikenali secara mendalam dalam 
jangka masa yang panjang. Sebaliknya mereka akan mengenali pasangan itu dahulu 

sebelum wujudnya perasaan cinta.

dan

CINTA PENGORBANAN – AGAPE
Gaya pengorbanan merujuk kepada mereka yang suka membantu, amat memahami dan 
pemaaf. Gaya bercinta ini terlalu ekstrem menyebabkan individu terlalu penyabar terhadap
objek yang dicintainya. Pengorbanan ini menyebabkan pemikirannya terbatas. Pengamal 
gaya bercinta ini juga bersikap terbuka kerana ia boleh menerima cinta daripada orang 
yang berbeza-beza personalitinya. Pengamal gaya percintaan ini akan memberikan cinta 
dan kasih sayang dengan rela hati tanpa sebarang syarat kepada pasangannya. Pengamal 
gaya percintaan ini juga sanggup melakukan apa sahaja asalkan orang mereka cintai itu 
bahagia dan selesa, bahkan mereka rela mengenepikan cita-cita atau pun kehendak 

dirinya sendiri asalkan pasangan mereka berjaya mendapatkan apa yang dikehendakinya.

Dan bak kata Syafiq sekali lagi, *gelak*, haha. aku ni jenis yang tak kesah sangat. Means, aku tak letakkan specific rules untuk cari soulmate aku. Hahahaha. Bila aku baca baca dan terus baca......... HAHAHAHAHAHA. Kesukaan. Inventori punya pasaiiiiii. Ekekekeke :3

Kbai.

WANWM.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide