Selfish Machine Selfish Machine
Hari Sakai #2

Monday, December 30, 2013 @ December 30, 2013 | 0 Comment [s]


Dalam banyak banyak hari sakai aku, harini hari sakai aku yang nombor dua. Ahakz~ Bangun siap mandi pakai baju semua, pakai bedak, tudung. Tetiba papppp! Dia datang rasa seram sejuk. Bukan seram sejuk sebab ada hantu kat sebelah. Dia rasa sejuk yang sampai kau berpeluh.......sejuk jugak. Peluh dingin. Peh. Gua dah lama gila tak rasa macam ni. Teringat lagi dulu time sekolah. Kalau time assembly hari first tuuuu, memang gua rasa nak pitam. Bayangkan lah berdiri almost 1 hour! Paling dahsyat masa aku darjah 1 kot. Time tu kat SK Bukit Kuang. Setengah tahun je aku kat situ. Sedihnya. Aha. Oh lupa. Aku muntah kat dataran. Dengan berdiri tengah panasnyaaaa. Dengan cikgu, penolong kanan, guru besar semua bagi sepatah dua kata macam esok kiamat! At least, bagilah anak murid duduk. Dahlah cikgu berdiri time bagi ucapan dengan masa nyanyi lagu jeww. Time lain duduk sembang, gosip, gegelak dengan cikgu lain. Hampeh. Bebudak yang jadi mangsa! Nak bergerak gerak bagi hilang rasa penat tu kena sound dengan pengawas pulak. Memang cam haram ah. Sumpah gua cakap. This is true story kayhhh. Sekolah kau tak macamtu ke? Heh. Untunglah.

Pagi tadi abah dah pesan, cuti pun takpe. Since dia nampak muka aku macam baru lepas terjun lombong kot. Jap. Kenapa terjun lombong? Tah. Lulz. Nampak......pucat kot? Well, aku sampai sekarang tak tahu muka pucat tu roman dia macam mana. So, aku takleh nak describe. Memandangkan lepas balik dari Penang haritu, semua demam. Semua tu maksud aku, umi dengan baby jeww. Haha. So, baby dapat MC 2 hari and gua still pergi kerja walaupun pagi tadi dah rasa macam nak muntah, tumbang dalam bilik. Wuwuwu. And oh, aku kena asma semalam! Semalaman tak boleh tidur. Kejap kejap terjaga. And it's so hard to breathing. Almost crying :'( Tapi cuba sedaya upaya jugak bernafas. *inhale exhale*

Cerita dalam train pagi tadi pun agak menyedihkan bagi aku. Dahlah nak menapak naik ke stesen tu naik bukit. Kat situ, aku rasa macam nak patah balik pun ada. Seksa. Tapi aku tak u-turn lah. Kalau u-turn pun, abah dah blah. Memang harapan lah aku nak balik. Em em. Masuk dalam train, takda tempat duduk kosong! Huwaaaa! And that's making me want to cry so bad! Dengan lelah lagi. Berdiri lagi. Aku just cant take it :( So, separuh masa pertama, aku berdiri. Walaupun terbongkok. Tangan dedua pegang palang besi tepi pintu, takut jatuh. Tapi bila dah masuk separuh masa terakhir, time tu dah dekat Bandar Tasik Selatan, aku duduk..........atas lantai. Aku tak kira. Time duduk tu mengalir air mata tahan sakit. Dengan peluh dinginnya lagi. Rasa macam nak balik rumah je. I want Mama. Like seriously, I want her.

So, sekian sahaja cerita-sedih-yang-tak-berapa-sedih ni daripada saya.

Oh oh, lupa. Ada lagi satu cerita. Time dalam bas pagi tadi. Well, I got morning wish from a guy yang gua pun taktahu nama dia. Yang aku tahu, dia kerja jaga bas kut? Dekat bawah LRT Wangsa Maju tu. So, to not being rude, I 'selamat pagi"-kan dia balik. In slow tone cuz I just cant speak louder than that. And ada seorang mamat ni, I just dont know whether tu memang tempat dia sejak azali ke ataupun BAS TU BAPAK DIA YANG PUNYA SAMPAI DIA BOLEH DUDUK KAT MANA MANA PUN YANG DIA SUKA. He sat beside me. It just like, oh mayneeee. Have some respect, aku perempuan kotttttt! There's tons of tempat duduk lain yang kau boleh duduk. Kenapa tempat tu jugak yang kau nak? I bet dia tu macam ada something wrong somewhere kot. Cuz dia naik bas free je. Conducter tu tak minta tambang pun dengan dia. Or ohh, maybe betul bas tu bapak dia punya. Heh. Masuk kalini, dah dua kali dia duduk sebelah aku and this time aku memang rasa annoying gila babi kot! Aku dah block laluan but still, dia nak seat tu and that makes me like fuck you! Gua dengan kudrat takda ni, mampus kau lah. Sampai tempat kerja aku, aku blah. Duduk lah kau sampai mati kat situ! Iswear, lepas ni, kalau aku nampak dia lagi, aku pindah tempat lain. It just like, bukan aku bagi muka tau. Aku suka duduk first seat sebab nanti senang aku nak turun! Plus, aku takut terlajak. Jalan pun tak familiar lagi sebenarnya walaupun dah sebulah lalu laluan yang sama.

Hm. What a bad day.

Book Hunting Part II

Sunday, December 15, 2013 @ December 15, 2013 | 0 Comment [s]

14th December! Whoaaaaa! Week after the Book Hunting Part I! It is the last two day guys! Follow up the BBW Official Page on Facebook and I am so damn jealous with the new restock books! Like fuuuuuuuuuuuu IT'S NOT THERE THE LAST TIME I WENT TO! Gawd, I can die due to heart attack. The books are so tempting! I want it so badly. Hum hum. So, this this I managed to grabbed like ummm,  5 books? Aha. It costs me RM48 but Umi belanja RM10 and yay me! RM38 like HAHAHAHA. K. It's 40. And Im broke. Fuh =,='


Saw Edward there and I just picked the book without any hesitation! Haha. Opsie! It's Robert not Edward. K. Haha. End of the book hunting story. Gonna continue another story in next post! Daa xD

Big Bad Wolf!

Saturday, December 7, 2013 @ December 07, 2013 | 0 Comment [s]

Hiii! Im broadcasting live from the Big Bad Wolf Book Fair at the MIECC! Haha. Lol jk. This is my first time to BBW and Im soooo EXCITED! Went there with baby boo and her friend, Farah. Even berjalan dari KTM ke convention centre agak kepenatan. Aku lelah jap. HAHA. Tapi bila tengok all the booksI just like whoaaaaaa! I want all of em like seriously. Unfortunately, *chek in money in the wallet* *sigh* mampu tengok je dahulu. I am so despondent. Hurm hurm. So since duit tak ada kan, I just managed to grabbed theseeeee cuz I dont want to go back home with my bare hands while others go back home with tons of books.



So yeahh. Book hunting Part I only two books. That's already costs me RM18. Not forget to mention, the transportation cost, lunchie! Wuwuwu. Nanges tengok dompet sendiri. Nak pergi kerja cemana? Huks! Y.Y

So yeay, itu sahaja. Looking forward for book hunting Part II! Cant wait! :D

P/s: Kak Ina menganjing bout the French Kissing. And Im just like "aaaaaaaaaa, biarlah orang nak beli apa punnnn! Haha xD

December 6, 2013

Friday, December 6, 2013 @ December 06, 2013 | 0 Comment [s]

Arghhhhh! Hectic week! Since harini hari terakhir, so gagahkan diri jua menempuhinya! Wehuuuu! Tak sangka, dah seminggu praktikal. Tapi hari kedua dah meraung, nengis gegolek dalam hati nak balik poli. Eh? True story mayneeee. Haha xD

So um, daily routine: beli ticket, tunggu, beratur, masuk, duduk, tido. Haha. Dalam train, memang hari hari aku tidur. Mengantuk seyhhh! Tapi harini, miracle siket. Aku tak tidur. And aku berpeluh. Which is sangatlah kelakar cuz the train is provided with air conditioner.  Haha. Baby cakap harini hari aku yang palind adventure gitteww. Lol!

Serious, I dont know. Memula tak perasan. Sampailah at one point tu dia Idk, tengok tepi or apa tah. And I saw it clearly. Oh oh. Well nope. Not that clear. Cuz I keep pandang like several times before I surely sure! Huks. And bila dah sure, my hands started to sweating which is so awkward. Selalunya sejuk kemain sampai selsema tetiap hari. Harini panas macam masuk sauna. Eh =,=' To make things less awkward, aku pandang tempat lain. But still pandang dia like what the heckkkk?! Banyak lagi scenery lain, kenapa aku nak toleh dia jugakkkkk. Pftt.

Truth to be told, trip 7 stops harini aku rasa merupakan trip yang paling lama sekali. It seems like the train moved about 30 km/h. Haha. K. Taknak cakap banyak. Cukuplah segala benda bodoh aku dah buat selama ni.

P/s: Aku baru sedar yang dunia ni kecik.Selagi tak terkena dekat batang hidung sendiri, selagi tu tak sedar. Heh. I admit it now. Oh btw, nice to see you :)

Practical! :D

Tuesday, December 3, 2013 @ December 03, 2013 | 0 Comment [s]



Haiiiii! Ohmyyyy! 2 December! Gawd. The dup dap dup dap feeling datang lagi. Bangun awal gila vavi gua and baby harini. Kalah budak sekolah. Jap. Ni nak gi kerja ke sekolah? Pft -,-'

So bermulalah rutin hari pertama, gua ditinggalkan di KTM UKM. Wuwuwuwuw.Prektis apa yang baby boo dah ajar semalam. Memula beli tiket pergi-balik ke KL Sentral! Wehuuu! K arrived KL Sentral. Beli token LRT pulak! Sampai Wangsa Maju! Wuwuwu. Aku takut timedekat machine tuu. Dahlah touch screen. Kena touchie ni gua lemah sikit. Fuuu. Asal sampai stesen jee mesti call baby.Sebab aku lost atau tepatnya tak sure nak buat/pergi mana. Wuwuwu. Jakunnya akuuuuu! Y.Y

Sesampainya di Wangsa Maju lagi jakun. Heh. Dah sampai kan? Tengok jam dah pukul 8 kan. Apa lagi, rushing macam kena kejar rimau lah aku jalan. Hiks. Sekali salah jalan daaaaa. Ops, maksud aku, salah turun. Tu lah, over confident pun takboleh jugak. Ahakz~ So, call baby lagi and she give the right directions. Wuwuwu. My saviour angel T.T

Naik bas and arrive Setapak! Wuhuuuu! Punyalah takut kemain, 8.30 dah terpacak depan office. Pastu tunggu Apis datang. Lololol~ Tunggu punya tunggu and tunggu dah pukul 9. K. Where is the others? Gua dah semangat kemain niey. Dengan tangga mana nak naik pun taktahu. Haha. Luls. Aku dengan Apis dah takda modal dah nak borak apa. Menunggu dan teus menunggu. Tup tup 9.20. Puiii! Mana orangnya weiiii? Office cuti ke pe harini! Kenapa tak cakap awal awal? Im about to go back home dah. Lantak dorang lah. Dengan laparnya lagi :( So ajak Apis pergi Petronas, beli rotibeli air. Makan. About 9.30 - 9.40 cemtu baru orang tu datang. Which is make us a little relieved walaupun dah terpacak depan office almost 1 hour. Err -________-"

Jadi dengan ini, secara rasminya saya sudah bergelar pelajar praktikal! Wuhuhu. Wish us all luck! #GengPoliteknik :D


P/s: Lunch dekat Petronas. Baby gelak terbahak tak ingat dunia. LOL!

1st of December :D

Sunday, December 1, 2013 @ December 01, 2013 | 0 Comment [s]



Hahhhhh. First of December. Sekejap je masa berlalu kan? Wooooo. Practical 2 haribulan. Shitzzzz. So, harini jenjalan gegolek dengan baby. Belajar naik train, tukar train, beli tiket train, beli token train! Kah kah kah. Lawak gila baca ayat sendiri. Nak survive, kena pandai pandai lah. First time dekat KL, memang jadi rusa lah aku. Erks.

K. Pendekkan cerita. Harini gua survey tempat LI which is Aidan Tech at Setapak! Haritu dah datang tengok, tapi dengan kereta. Tak best. Harini feel sendiri apa rasa dia. Sampai je Wangsa Maju, turun ikut jejantas tu and dah lost. Nak ikut jalan mana? Heh. Luckily baby boo ini sangat berani. DIa pergi tanya one of pakcik bas tu and the pakcik shows the way. Oh oh, sambil dia tanya "taknak naik bas ke?". Baby gua jawab "takpa, kitorang jalan kaki". KAH KAH KAH. Serious lawak. Kalau aku jadi pakcik bas pun mesti aku tersengih, gelak kuat kuat. Yelah. Dah ada bas nak jalan kaki. Heh. Exercise pakcikkkk! Pakcik apa tauuuuu! Muehehe.

So, berjalanlah kami ke destinasi yang ingin dituju. Dalam Google Map tulis, kalau jalan kaki, adalah dalam half an hour cemtu? And hahahaha. Thanks to Google Maps, dengan takda shortcutnya. Heh. Berjaya juga kami ke destinasi dengan BERJALAN KAKI. Peh. Jiwa kental shial! Kah kah kah. Oh, forget to mention, pakcik bas yang I mention earlier hon kitorang kat tepi jalan! Peh peh peh. Laju gila pakcik tu bawak. Eh? HAHAHA xD

Selepas berpuas hati dengan keadaan jalan raya, environment sekitar and sebagainya, we decide to balik BY BUS! Muehehe. Penat doh jalan kaki -,- K memula salah bas. Kalau nak ke Wangsa Maju semula, kena take bus at the opposite road. So gedegede lintas jalan kami berdua. Sambil aku mengingat nombor bas. Wuhuhu.

Oh yaaaaaa! Kami tak terus balik ke rumah! Singgah dekat Mid dulu! Hihi. Baby ajak jalan sambil dia mengidam takoyaki. Macam mak mengandung 9 bulan mengidam. LOL. Jalan jalan, pusing pusing tengok sana sini perabis duit +,+

Hahhhhh. Penat. And disebabkan berjalan sehari suntuk. Apa yang aku minta cumalah: mohon kaki jangan cramp malam ni. Tetapi, kaki tak dengar. Petang pun dia dah buat hal.

Kbai. Tu je. AKu pun tak tahu aku merapu apa -.-


P/s: This is seriously like seriously, an unforgetabble moment. Thanks baby temankan. I love you :*


Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide