Posts

Showing posts from December, 2013

Hari Sakai #2

Image
Dalam banyak banyak hari sakai aku, harini hari sakai aku yang nombor dua. Ahakz~ Bangun siap mandi pakai baju semua, pakai bedak, tudung. Tetiba papppp! Dia datang rasa seram sejuk. Bukan seram sejuk sebab ada hantu kat sebelah. Dia rasa sejuk yang sampai kau berpeluh.......sejuk jugak. Peluh dingin. Peh. Gua dah lama gila tak rasa macam ni. Teringat lagi dulu time sekolah. Kalau time assembly hari first tuuuu, memang gua rasa nak pitam. Bayangkan lah berdiri almost 1 hour! Paling dahsyat masa aku darjah 1 kot. Time tu kat SK Bukit Kuang. Setengah tahun je aku kat situ. Sedihnya. Aha. Oh lupa. Aku muntah kat dataran. Dengan berdiri tengah panasnyaaaa. Dengan cikgu, penolong kanan, guru besar semua bagi sepatah dua kata macam esok kiamat! At least, bagilah anak murid duduk. Dahlah cikgu berdiri time bagi ucapan dengan masa nyanyi lagu jeww. Time lain duduk sembang, gosip, gegelak dengan cikgu lain. Hampeh. Bebudak yang jadi mangsa! Nak bergerak gerak bagi hilang rasa penat tu kena sou…

Book Hunting Part II

Image
14th December! Whoaaaaa! Week after the Book Hunting Part I! It is the last two day guys! Follow up the BBW Official Page on Facebook and I am so damn jealous with the new restock books! Like fuuuuuuuuuuuu IT'S NOT THERE THE LAST TIME I WENT TO! Gawd, I can die due to heart attack. The books are so tempting! I want it so badly. Hum hum. So, this this I managed to grabbed like ummm,  5 books? Aha. It costs me RM48 but Umi belanja RM10 and yay me! RM38 like HAHAHAHA. K. It's 40. And Im broke. Fuh =,='


Saw Edward there and I just picked the book without any hesitation! Haha. Opsie! It's Robert not Edward. K. Haha. End of the book hunting story. Gonna continue another story in next post! Daa xD

Big Bad Wolf!

Image
Hiii! Im broadcasting live from the Big Bad Wolf Book Fair at the MIECC! Haha. Lol jk. This is my first time to BBW and Im soooo EXCITED! Went there with baby boo and her friend, Farah. Even berjalan dari KTM ke convention centre agak kepenatan. Aku lelah jap. HAHA. Tapi bila tengok all the booksI just like whoaaaaaa! I want all of em like seriously. Unfortunately, *chek in money in the wallet* *sigh* mampu tengok je dahulu. I am so despondent. Hurm hurm. So since duit tak ada kan, I just managed to grabbed theseeeee cuz I dont want to go back home with my bare hands while others go back home with tons of books.



So yeahh. Book hunting Part I only two books. That's already costs me RM18. Not forget to mention, the transportation cost, lunchie! Wuwuwu. Nanges tengok dompet sendiri. Nak pergi kerja cemana? Huks! Y.Y
So yeay, itu sahaja. Looking forward for book hunting Part II! Cant wait! :D
P/s: Kak Ina menganjing bout the French Kissing. And Im just like "aaaaaaaaaa, biarlah oran…

December 6, 2013

Arghhhhh! Hectic week! Since harini hari terakhir, so gagahkan diri jua menempuhinya! Wehuuuu! Tak sangka, dah seminggu praktikal. Tapi hari kedua dah meraung, nengis gegolek dalam hati nak balik poli. Eh? True story mayneeee. Haha xD

So um, daily routine: beli ticket, tunggu, beratur, masuk, duduk, tido. Haha. Dalam train, memang hari hari aku tidur. Mengantuk seyhhh! Tapi harini, miracle siket. Aku tak tidur. And aku berpeluh. Which is sangatlah kelakar cuz the train is provided with air conditioner.  Haha. Baby cakap harini hari aku yang palind adventure gitteww. Lol!

Serious, I dont know. Memula tak perasan. Sampailah at one point tu dia Idk, tengok tepi or apa tah. And I saw it clearly. Oh oh. Well nope. Not that clear. Cuz I keep pandang like several times before I surely sure! Huks. And bila dah sure, my hands started to sweating which is so awkward. Selalunya sejuk kemain sampai selsema tetiap hari. Harini panas macam masuk sauna. Eh =,=' To make things less awkward, aku pan…

Practical! :D

Image
Haiiiii! Ohmyyyy! 2 December! Gawd. The dup dap dup dap feeling datang lagi. Bangun awal gila vavi gua and baby harini. Kalah budak sekolah. Jap. Ni nak gi kerja ke sekolah? Pft -,-'

So bermulalah rutin hari pertama, gua ditinggalkan di KTM UKM. Wuwuwuwuw.Prektis apa yang baby boo dah ajar semalam. Memula beli tiket pergi-balik ke KL Sentral! Wehuuu! K arrived KL Sentral. Beli token LRT pulak! Sampai Wangsa Maju! Wuwuwu. Aku takut timedekat machine tuu. Dahlah touch screen. Kena touchie ni gua lemah sikit. Fuuu. Asal sampai stesen jee mesti call baby.Sebab aku lost atau tepatnya tak sure nak buat/pergi mana. Wuwuwu. Jakunnya akuuuuu! Y.Y

Sesampainya di Wangsa Maju lagi jakun. Heh. Dah sampai kan? Tengok jam dah pukul 8 kan. Apa lagi, rushing macam kena kejar rimau lah aku jalan. Hiks. Sekali salah jalan daaaaa. Ops, maksud aku, salah turun. Tu lah, over confident pun takboleh jugak. Ahakz~ So, call baby lagi and she give the right directions. Wuwuwu. My saviour angel T.T

Naik bas and…

1st of December :D

Image
Hahhhhh. First of December. Sekejap je masa berlalu kan? Wooooo. Practical 2 haribulan. Shitzzzz. So, harini jenjalan gegolek dengan baby. Belajar naik train, tukar train, beli tiket train, beli token train! Kah kah kah. Lawak gila baca ayat sendiri. Nak survive, kena pandai pandai lah. First time dekat KL, memang jadi rusa lah aku. Erks.

K. Pendekkan cerita. Harini gua survey tempat LI which is Aidan Tech at Setapak! Haritu dah datang tengok, tapi dengan kereta. Tak best. Harini feel sendiri apa rasa dia. Sampai je Wangsa Maju, turun ikut jejantas tu and dah lost. Nak ikut jalan mana? Heh. Luckily baby boo ini sangat berani. DIa pergi tanya one of pakcik bas tu and the pakcik shows the way. Oh oh, sambil dia tanya "taknak naik bas ke?". Baby gua jawab "takpa, kitorang jalan kaki". KAH KAH KAH. Serious lawak. Kalau aku jadi pakcik bas pun mesti aku tersengih, gelak kuat kuat. Yelah. Dah ada bas nak jalan kaki. Heh. Exercise pakcikkkk! Pakcik apa tauuuuu! Muehehe.

So,…