1st of December :D



Hahhhhh. First of December. Sekejap je masa berlalu kan? Wooooo. Practical 2 haribulan. Shitzzzz. So, harini jenjalan gegolek dengan baby. Belajar naik train, tukar train, beli tiket train, beli token train! Kah kah kah. Lawak gila baca ayat sendiri. Nak survive, kena pandai pandai lah. First time dekat KL, memang jadi rusa lah aku. Erks.

K. Pendekkan cerita. Harini gua survey tempat LI which is Aidan Tech at Setapak! Haritu dah datang tengok, tapi dengan kereta. Tak best. Harini feel sendiri apa rasa dia. Sampai je Wangsa Maju, turun ikut jejantas tu and dah lost. Nak ikut jalan mana? Heh. Luckily baby boo ini sangat berani. DIa pergi tanya one of pakcik bas tu and the pakcik shows the way. Oh oh, sambil dia tanya "taknak naik bas ke?". Baby gua jawab "takpa, kitorang jalan kaki". KAH KAH KAH. Serious lawak. Kalau aku jadi pakcik bas pun mesti aku tersengih, gelak kuat kuat. Yelah. Dah ada bas nak jalan kaki. Heh. Exercise pakcikkkk! Pakcik apa tauuuuu! Muehehe.

So, berjalanlah kami ke destinasi yang ingin dituju. Dalam Google Map tulis, kalau jalan kaki, adalah dalam half an hour cemtu? And hahahaha. Thanks to Google Maps, dengan takda shortcutnya. Heh. Berjaya juga kami ke destinasi dengan BERJALAN KAKI. Peh. Jiwa kental shial! Kah kah kah. Oh, forget to mention, pakcik bas yang I mention earlier hon kitorang kat tepi jalan! Peh peh peh. Laju gila pakcik tu bawak. Eh? HAHAHA xD

Selepas berpuas hati dengan keadaan jalan raya, environment sekitar and sebagainya, we decide to balik BY BUS! Muehehe. Penat doh jalan kaki -,- K memula salah bas. Kalau nak ke Wangsa Maju semula, kena take bus at the opposite road. So gedegede lintas jalan kami berdua. Sambil aku mengingat nombor bas. Wuhuhu.

Oh yaaaaaa! Kami tak terus balik ke rumah! Singgah dekat Mid dulu! Hihi. Baby ajak jalan sambil dia mengidam takoyaki. Macam mak mengandung 9 bulan mengidam. LOL. Jalan jalan, pusing pusing tengok sana sini perabis duit +,+

Hahhhhh. Penat. And disebabkan berjalan sehari suntuk. Apa yang aku minta cumalah: mohon kaki jangan cramp malam ni. Tetapi, kaki tak dengar. Petang pun dia dah buat hal.

Kbai. Tu je. AKu pun tak tahu aku merapu apa -.-


P/s: This is seriously like seriously, an unforgetabble moment. Thanks baby temankan. I love you :*

Comments

Popular posts from this blog

😲

Attraction