Selfish Machine Selfish Machine
Hari Sakai #2

Monday, December 30, 2013 @ December 30, 2013 | 0 Comment [s]


Dalam banyak banyak hari sakai aku, harini hari sakai aku yang nombor dua. Ahakz~ Bangun siap mandi pakai baju semua, pakai bedak, tudung. Tetiba papppp! Dia datang rasa seram sejuk. Bukan seram sejuk sebab ada hantu kat sebelah. Dia rasa sejuk yang sampai kau berpeluh.......sejuk jugak. Peluh dingin. Peh. Gua dah lama gila tak rasa macam ni. Teringat lagi dulu time sekolah. Kalau time assembly hari first tuuuu, memang gua rasa nak pitam. Bayangkan lah berdiri almost 1 hour! Paling dahsyat masa aku darjah 1 kot. Time tu kat SK Bukit Kuang. Setengah tahun je aku kat situ. Sedihnya. Aha. Oh lupa. Aku muntah kat dataran. Dengan berdiri tengah panasnyaaaa. Dengan cikgu, penolong kanan, guru besar semua bagi sepatah dua kata macam esok kiamat! At least, bagilah anak murid duduk. Dahlah cikgu berdiri time bagi ucapan dengan masa nyanyi lagu jeww. Time lain duduk sembang, gosip, gegelak dengan cikgu lain. Hampeh. Bebudak yang jadi mangsa! Nak bergerak gerak bagi hilang rasa penat tu kena sound dengan pengawas pulak. Memang cam haram ah. Sumpah gua cakap. This is true story kayhhh. Sekolah kau tak macamtu ke? Heh. Untunglah.

Pagi tadi abah dah pesan, cuti pun takpe. Since dia nampak muka aku macam baru lepas terjun lombong kot. Jap. Kenapa terjun lombong? Tah. Lulz. Nampak......pucat kot? Well, aku sampai sekarang tak tahu muka pucat tu roman dia macam mana. So, aku takleh nak describe. Memandangkan lepas balik dari Penang haritu, semua demam. Semua tu maksud aku, umi dengan baby jeww. Haha. So, baby dapat MC 2 hari and gua still pergi kerja walaupun pagi tadi dah rasa macam nak muntah, tumbang dalam bilik. Wuwuwu. And oh, aku kena asma semalam! Semalaman tak boleh tidur. Kejap kejap terjaga. And it's so hard to breathing. Almost crying :'( Tapi cuba sedaya upaya jugak bernafas. *inhale exhale*

Cerita dalam train pagi tadi pun agak menyedihkan bagi aku. Dahlah nak menapak naik ke stesen tu naik bukit. Kat situ, aku rasa macam nak patah balik pun ada. Seksa. Tapi aku tak u-turn lah. Kalau u-turn pun, abah dah blah. Memang harapan lah aku nak balik. Em em. Masuk dalam train, takda tempat duduk kosong! Huwaaaa! And that's making me want to cry so bad! Dengan lelah lagi. Berdiri lagi. Aku just cant take it :( So, separuh masa pertama, aku berdiri. Walaupun terbongkok. Tangan dedua pegang palang besi tepi pintu, takut jatuh. Tapi bila dah masuk separuh masa terakhir, time tu dah dekat Bandar Tasik Selatan, aku duduk..........atas lantai. Aku tak kira. Time duduk tu mengalir air mata tahan sakit. Dengan peluh dinginnya lagi. Rasa macam nak balik rumah je. I want Mama. Like seriously, I want her.

So, sekian sahaja cerita-sedih-yang-tak-berapa-sedih ni daripada saya.

Oh oh, lupa. Ada lagi satu cerita. Time dalam bas pagi tadi. Well, I got morning wish from a guy yang gua pun taktahu nama dia. Yang aku tahu, dia kerja jaga bas kut? Dekat bawah LRT Wangsa Maju tu. So, to not being rude, I 'selamat pagi"-kan dia balik. In slow tone cuz I just cant speak louder than that. And ada seorang mamat ni, I just dont know whether tu memang tempat dia sejak azali ke ataupun BAS TU BAPAK DIA YANG PUNYA SAMPAI DIA BOLEH DUDUK KAT MANA MANA PUN YANG DIA SUKA. He sat beside me. It just like, oh mayneeee. Have some respect, aku perempuan kotttttt! There's tons of tempat duduk lain yang kau boleh duduk. Kenapa tempat tu jugak yang kau nak? I bet dia tu macam ada something wrong somewhere kot. Cuz dia naik bas free je. Conducter tu tak minta tambang pun dengan dia. Or ohh, maybe betul bas tu bapak dia punya. Heh. Masuk kalini, dah dua kali dia duduk sebelah aku and this time aku memang rasa annoying gila babi kot! Aku dah block laluan but still, dia nak seat tu and that makes me like fuck you! Gua dengan kudrat takda ni, mampus kau lah. Sampai tempat kerja aku, aku blah. Duduk lah kau sampai mati kat situ! Iswear, lepas ni, kalau aku nampak dia lagi, aku pindah tempat lain. It just like, bukan aku bagi muka tau. Aku suka duduk first seat sebab nanti senang aku nak turun! Plus, aku takut terlajak. Jalan pun tak familiar lagi sebenarnya walaupun dah sebulah lalu laluan yang sama.

Hm. What a bad day.


Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide