Selfish Machine Selfish Machine
Skipping punya pasal -_-

Friday, January 24, 2014 @ January 24, 2014 | 0 Comment [s]

So yesterday lepas balik kerja, sampai rumah, golek golek jap then turun bawah makan. Lepas makan lepak borak dengan baby. Talked about everything. And here the story begins. Haha.

It all started with "weh, kau ada tali skipping tak?. Hahaha. So yeahh, we skipping last night. Even aku yang tanya, tapi baby yang start dulu. Haha. Dia membebel like aaaaaaaaaaaaaaaaaa cuz aku punya stok alasan ni infiniti. Memang takkan pernah habis. Eh? So itu jelah. I do skipping exercise last night. Paling banyak skip boleh buat pun 20. Banyak yang terpijak, terlibas kaki je. Fuuuuu. Sakit kot! Huks. Kbai :P

#RandomPost

Thursday, January 23, 2014 @ January 23, 2014 | 0 Comment [s]


Because being normal is boring. Haha :P


This

Monday, January 20, 2014 @ January 20, 2014 | 0 Comment [s]



Tell me, how Im gonna carry this bix box all the way back home? Aaaaaaaaaa. Y u no bigger eh? Pft
-_-

posted from Bloggeroid


Night Activity

Saturday, January 18, 2014 @ January 18, 2014 | 0 Comment [s]

Pagi dah huhahuha dengan wedding nyaaaa. So bila malam menjelma dorang enjoy dengan karaoke pulakkkkkk! Wuuu. Dari yang youngster sampai lah oldster. Eh. Memandai aku je oldster. Haha XD

Well, while they're enjoying themselves, Im up here doing nothing. Makan sudah. Minum belum. Tak jumpa air. Hahahaha. Lulz~

Pening sebenarnya dengar orang karaoke ni. Berdetak jiwa. Puiiii. So now masuk bilik. Time to hit the sack I guess. So hahahaha. Goodnight.

P/s: baby nyanyi. Duet lagi. I just like......wow. Kbai :P

posted from Bloggeroid


Perakkk!

Friday, January 17, 2014 @ January 17, 2014 | 0 Comment [s]

Ahhh. Dah sampai :)

Sebelum sampai tadi memacam borak dalam kereta dengan baby. Nak tergelak pun ada. Kelakar je. Haha. So ummm. Dah petang. And baru bangun. Kepala sakit. Tapi yang lagi penting, line takde. Ohnoooooooo! Rugi buat internet bila tak boleh guna.

Aiseyhhhh --"
posted from Bloggeroid

(-,-)

Wednesday, January 15, 2014 @ January 15, 2014 | 0 Comment [s]



4am. Tenenettttt. Tadi WeChatting with Kak Ina. And now she's already went to sleep. So now hurmmmm. Translation progress......tetttt..... I dont see any progress. Haha. I still got 6 pages more to be done by this morning! Haha. So I better go finish it right now. Ahh. Wish me luck. And Kak Ina too. She got Java class tomorrow. Wehuuuu.

Now Playing - Let Her Go by Passenger :)
posted from Bloggeroid

Big thanks to Zalora for the RM75 coupon! :D

Tuesday, January 14, 2014 @ January 14, 2014 | 0 Comment [s]



I got RM75 off coupon to shop at Zalora. Sooooo, why not I use it kan? Haha. Sooo, esok bank-in duit. Luckily, CIMB dekat je dengan office. Jalan kaki 10 tapak je! Haha XD

K. Need to continue working on with the translation. Urgh. Penat. Pening kepala -,-

Goodnight lovelies! xo

posted from Bloggeroid


Penangan Chocolate Sundae ^^

Monday, January 13, 2014 @ January 13, 2014 | 0 Comment [s]



Ahh. Pekena Chocolate Sundae duly sebelum balik tadi. Ya Rabbi, buang duit je kerjanyaaa. Tapi na buat macam mana. I just cant resist the chocolatey taste! Huuuu jadilahhh Koko Krunch! Ehhhh. Salah iklan pulak. Huks. Ouh. Kbai. Nak pukul 8 dah ni. Satu apa pun belum lagi :)

posted from Bloggeroid


Love & Misadventure ♥

@ January 13, 2014 | 0 Comment [s]



Im in love with this book now. Looking forward to make it mine! Hahhhh. Baucer bukuuuu, please hurry upp. Come to mee. Wuuuu. Or else kena guna duit elaun! Tapi takpeeee, thats what I call self reward! Hehe. Kbai. Office hour sudah berakhir! Jom balik? :)

posted from Bloggeroid


Mungkin Aku Patut Tukar Profesion -_____-"

@ January 13, 2014 | 0 Comment [s]



So sepanjang harini cuma translate contract sahaja. Huarghhhhhhhhhhhhhhh! Walaupun page dia 20 mukasurat jee tapi aku rasa macam makan masa jugakkk nak translatee benda niiii! Wuuuuu. Dengan Google Translate yang translate ayat macam indon tu lagi. Contract ni pun ayat dia buat aku pening sampai rasa nak muntah ngadap benda ni dari pagi. Wuuuuuuuuuu. Oh oh. Harini ada dua orang staff baru lapor diri! Welcome to Aidan's family! Wehehehe *cakap ala ala boss* XD

Monday Bluess

@ January 13, 2014 | 0 Comment [s]

Monday blues. I wonder why they called it blue. Why no pink? Monday pinks. Ahakz~ Sounds funny. Oh okay. Now I know why they called it blues. #LawakHambar
posted from Bloggeroid

Minum petang :)

Sunday, January 12, 2014 @ January 12, 2014 | 0 Comment [s]



Hik hik hik. Lama gila tak makan kuih serimuka. Wuuuuuu. Sooo harini dapat makannn! Agagaga. Tetibe teringat kuih serimuka kat pasar malam Ampangan. Sumpah gua cakap, serimuka dekat makcik tu memang superb! Sedap antara yang sedap! Haha. Teringinnya nak makan lagi. Tapi last time singgah Seremban and pergi cari, makcik tu takda. Idk either dia tak jual haritu or dia dah pindah tempat or dia dah tak jual kat situ. Wuwuwu. Sedihnyaaa T.T

Uh uh. Rindunya dekat mama. Kalau dekat rumah mesti mama buat kuih jugak petang petang. Sebab tu aku makin gemok. Eh?

posted from Bloggeroid


Atung dalam kotak ayam XD

@ January 12, 2014 | 0 Comment [s]



Ohmyyy! Masa gegodek gallert tadi nampak gambar nii. This is Atungggg! My cat! Grrrr! Rinduuuuuu dengan Atung! Huks. Kelakar time ni. Dia masuk dalam kotak KFC sebab bau dia sangat menggoda. Bila Atung keluar dari kotak tu, satu badan dia bau ayam! Hahaha. Comel! XD

posted from Bloggeroid


Alkisah Touch n Go

@ January 12, 2014 | 0 Comment [s]



Actually this is last night post. But I dont know why it doesnt published sampai harini. Even dah terima notification "published successfully". Boooo. App apa tah macam tu. Uninstalled. And here I am! Posting thru new app! Hahahaha. Oh. Dah lari terus dari tajuk Touch n Go. Hek hek hek. Nevermind la. Aku pun dah lupa nak cakap apa. Kbai :)

posted from Bloggeroid



@ January 12, 2014 | 0 Comment [s]

Ive been called a physcho stalker this morning. Wohoooo. Chill. Just chill. I meant no harm you fuck*ng jerk! Theres no rule in Twitter saying that "you cannot retweet your friend friend's tweet unless he/she is your friend too". Huh? Bloody hell. Im pissed off.
(-.-t)

posted from Bloggeroid



Wednesday, January 8, 2014 @ January 08, 2014 | 0 Comment [s]



What if?

Ahh. I think Ive lost mind these days.

Those random texts.

Those unexpectedly-unexpected-text-that-should-not-be-sent.

I. Just. Can't. Help. Myself. From. Falling. For. You. Everyday.

I just can't.

And I'm not sorry for that.

It's just that, ummm.


Boring Day~

Tuesday, January 7, 2014 @ January 07, 2014 | 0 Comment [s]

Keep giving me hope for a better day. Keep giving me love to find a way.
Through this heaviness I feel I just need someone to say, everything's okay. 

Haha. Boleh pulak tetibe terpost lyric. Ni rasanya macam emmmm first lyric yang aku bagi dekat En Kerushh. Saje saje bagi. Ohh Okay. Jap. Kenapa tetibe aku cakap pasal dia ni? Mood war on kot. Kes merajuk semalam tak habis lagi. Fuuuuu.

So, harini dari pagi sampai sekarang, kerja aku cuma online makan online makan online makan and online. Disebabkan server problem, editing page aku tak boleh bukak. So hell yeah, yayyyyyy! Partayyyyy! Ahakz~ Amna mesti dah balik sekolah kan? Agak agak apa dia tengah buat ek? Hurmmmm. Rindunyaaaa dekat diaaaaaaaa >_<


Currently what Im doing now. Keeeciiikkkkk jee browser :P

:*)

@ January 07, 2014 | 0 Comment [s]

Hahahahahahahahahai. Hurmmm. Yesterday's story. Um. Uwaaaaaa.


Sebab tu orang tua tua ada pesan, bila suka, jangan suka sangat. Nanti jadi duka. Well, that's that. Saya tidur almost nak menangis semalam. K. Ni tipu. Call borak borak and then tup. Hanged up. Aku. Yang. Letak. Just like that. Phewww. Geram jugak kadang kadang. Hurmm.

P/s: Maksud tajuk: a person blushing with a rosy red cheek xD

Death Note x.x

Monday, January 6, 2014 @ January 06, 2014 | 0 Comment [s]


Do you see that face? That sad face? Haha. Well, masa snap ni tadi tak nampak pun. Jap. Since when dia ada kat situ? Whoaaaaa! This is creepyyy. Damn shit really creepyyyy :O

So ehem *cough*, perhatian kepada penghuni baru rumah bernombor 133, berpangkalan di Seksyen 3, Bandar Baru Bangi, Selangor *cough again*. Terperasan ni masa nak turun nak minum air petang tadi. Well actually, time nak masuk bilik tu ternampak. And Im just likeeee, bila punya tu? Macam tak ada je sebelum ni? Baru lagi eh? Haha. Ohh. Hurmm.

I guess I am the main reason why the note are there. Haha. *gelak jahat* Ops! Mungkin gua patut kuruskan badan. Yelah, since gemuk surface area dia sangat besar and that's the main reason why half an hour is not enough for me. Er, untuk mandi for sure. Haha. Lulz. Jk.

So, petang tadi challenge diri sendiri mandi not more than 10 minutes and I......................failed. With 3 minute differences. I was on the bathroom for 13 minutes. And I didnt reached my goal. Haha xD

Know what? I guess there's gonna be another note regarding about....................electricity! Hari hari tidur bukak kipas speed 4! Dengan charge phone like 24/7! Mana bil tak melambung. Oh oh, not to forget, laptop pun sama jugak T.T

Eh, dah 2014? Haha. Hai! :D

Thursday, January 2, 2014 @ January 02, 2014 | 0 Comment [s]


Taktau apa motif karang post ni. Haha. Hari pertama tahun 2014. Ahakz~
Azam? Hm. Macam kelakar je tiap-tiap tahun ada azam. Tapi buatnya tak pun -.-&#8220;
So, azam tahun baru nak pakai tudung merah! Yay! Azam dah tercapai! Yay! #LawakHambar
Kbai.

So, um. Hi! :) Happy..New..Year.. Eh. Haha. Well. I just don't know what to say. Since it's 2.40 in the morninggggg! My brain is malfunctioned for the time being.

Huh? New year resolution? Bitch please. So not me. Ada azam tapi tak buat pun. Pastu continue tahun depan pulak eh? Boleh pulak camtu eh? Heh. Tolonglaa -,-"

Oh lupa. Tadi En Crush just called. And HAHAHAHAHAHA. Bapak comel sial. Ops. Dia cerita pasal kisah time dia praktikal and bla bla bla. Seriously, I'm really not into conversation. I'm more to texting. Because, if I forget the detail, I can always re-read it back. Tapi kalau otp? Cuz too excited kann, apa semua lupaa. Terpesona dengar suara punya pasal. Aiceewahhhhh. *muntah* Haha.

So, harini birthday mama dia! And I'm just like errrr. Boleh ke kirim wish dekat dia? K. Better not. Senyap. Huks. He asked for my opinion on what present to give. And Im again, like whatttttttttt? Manalah saya tahu. Don't ever ask me on 'hadiah apa nak bagi dekat orang tu masa hari lahir dia'. Im just blurrr. Lepastu bila gua dah cakap, give her something like err blouse? Or scarf? Dia pulak demand melebih! He said, benda macam tu common sangat. Selalu sangat bagi benda macamtu. And he demand on rare things and I answered "tahi bintang" and luckily dia tak dengar! Haha. Bongok punya jawapan. Opsie :x

Since dia punya last call harini *even bukan sebab free call pun he did called* so he promised me to call again tonight! And ahhhh. Looking forward to it.. Harapnya hari esok berlalu dengan cepat. And Im soo sleepy right now. Gonna hit the sack. And esok kena make sure I get seat so I can sleep in the train. Kbai.

Gramatically error memang banyak dalam setiap entri. Mohon jangan ambil port. Sebab gua pun don't give a shit. Peace yow!

P/s: Oh oh. Harini WhatsApp ku berbalas. Heh. Eh? Haha. So, get well soon ye awak. Goodnight ^^


Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide