Selfish Machine Selfish Machine
#BudakLatihanIndustri

Monday, March 17, 2014 @ March 17, 2014 | 0 Comment [s]



Aku pun jakun gak sebenarnya nak post benda ni. Tanda sudah di-observe! HAHA XD

Walaupun berdebar tadi tahap jantung boleh luruh dah tak boleh lekat balik dah. Serious. Journal 4 bulan aku settlekan dalam masa 3 hari je. Sabtu, Ahad dan Isnin (pagi tadi dalam train) *ehem* LOL :P

Tak pernah aku rasa aku power cemni. Ahakz. #PelajarCemerlang. Zzz. Kbai.


P/s: I wonder when En Khairul nak approve my application ni? Hurm. Sir, I dont care. Im still going. Kbai

I wanna go home.

Sunday, March 16, 2014 @ March 16, 2014 | 0 Comment [s]


Mama just called this morning. I thought it is the bertanya khabar thingy. Well, mama always do that. But it is not. It is not the bertanya khabar things. Mama doesnt even asked how am I doing here. It is about something else. It is about someone else. I cried to the news. I dont know what to do. I feel bad. I wanna go home.

I wanna go home.


Tuesday, March 11, 2014 @ March 11, 2014 | 0 Comment [s]


Kelakarnya. Bekalan makanan aku tinggal banyak ni je. Eh. Roti Butterscotch ada lagi separuh. Tapi dalam drawer. Tertinggal. LOL. So ummm. Cemana nak hidup ni? Air kat office pun takda. Nak buat air pun tak boleh. Haishhhh *kunyah mamee*

P/s: Oh oh. Semalam hari jadi Aemy Mie kesayangan muah muah & Aisyah Musfirah. Selamat Hari Lahir both of you :*


#PrayForMH370

Sunday, March 9, 2014 @ March 09, 2014 | 0 Comment [s]


Jika di laut,
timbulkanlah.
Jika di langit,
turunkanlah.
Jika di darat,
tunjukkanlah.

#PrayForMH370

Cinta.

@ March 09, 2014 | 0 Comment [s]


Cinta.
Apa itu cinta?

Cinta tu luas maksudnya. Banyak maknanya. Jangan sempitkan minda dengan berfikir bahawa cinta tu hanya pada si dia. Si pengarang jantung. Buah hati. Si bunga cinta. Peneman duka suka. Si peneman setia. Teman bual bicara. Cinta itu lebih dari itu semua. Cinta pada Allah itu yang utama. Kalau kita sedarinya. Cinta pada para Nabi. Cinta pada para malaikat. Cinta pada Kalam Allah. Dan tidak lupa juga cinta pada ibu bapa serta kaum kerabat kita.Cinta pada manusia, sampai masa akan pudar. Sampai masa dia akan tinggalkan kita. Sampai masa kita tak lagi bersamanya. Walau siapa pun dia. Cinta padaNya kekal hingga hujung nyawa. Hingga roh bercerai badan. Sehingga ke Hari Pengakhiran.

Ini cuma pesanan ringkas dari aku yang entah siapa siapa. Yang mana aku tulis coretan ni di pagi 9 Mac. Di mana aku masih lagi berjaga. Menunggu hari siang. Putar lagu yang sama dari tengah malam tadi. Dan masih belum jemu dengannya. Aku tulis ni ada motif. Bukan saja saja.

Aku tulis ni untuk diri aku sendiri. Moga harap satu hari nanti diri ini akan berubah jadi manusia yang lebih baik dari hari ini. Lebih mahu menghayati hidup yang tak kekal ini. Supaya sedar, kita bukan muda lagi. Supaya sedar, ada yang memerhati. Supaya sedar bahawa di atas setiap dosa, pintu taubat masih terbuka. Untuk sesiapa sahaja yang ingin kembali ke jalanNya.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide