Posts

Showing posts from May, 2014

How to release tension?

Image
Sekadar perkongsian di pagi hari. Kalau rasa rasa tersentap tuuu....... Tahniah! Anda masih ada iman. Anda masih ada hati. Anda masih ada rasa.

Sekian. Hiks. Rise & shine people! :*
posted from Bloggeroid

How to say "Goodbye" in a polite way?

Maaf la. I memang poyo sikittt. Tajuk kemain english. Isi tup tup bm. Hiks. Hurmmm. So bagaimana? Sebab kalau boleh memang taknak pun cakap "goodbye" tu. Rasa pelik (bagi aku). As we know, hidup ni memang ada pertemuan dan perpisahan. And the most saddest part is, perpisahan. Walau gaduh tak suka macam mana sekalipun, at last tetap nak berbaik. Tetap taknak ada perpisahan tu (expect for certain cases yang memang aku taknak berbaik. And you, can go to hell). Haaa. Gittewww. Lulz. I ni jahat jugak ye? Ahahahaha. Adalah jugak beberapa nama dalam senarai blacklist. Eh? Jap. Kenape tetibe rase isi macam tak kene je? Aishhhh. Malam malam cemni sel memang tak berhubung sikit *teguk teh* ahaha. Soooo, till we met again? Goodnight lovelies. xo
posted from Bloggeroid

Just a dream.

I had a dream last night. It is either a warning nightmare or just a pleasant sweet dream. I just dont know. Aha. There, I saw you again. Pop up in my dream. You, charming as usual (please laugh at me). Haha. But hey, what are you doing in my dream btw? I cant brain this. We are totally strangers now in real life but there you are, smiling like theres nothing happened between us.......in my dream. Yes. It was only just a dream. I shouldve know. Goodnight :*
posted from Bloggeroid
Image
Goodnight :*
posted from Bloggeroid

This is true

Nak berjaya, bukan perkara mudah.
Tapi, bukan perkara susah jugak.

Yang penting, diri kita.
Hubungan kita sesama manusia,
Hubungan kita dengan ibu bapa,
Dan paling penting,
Hubungan kita dengan Allah.

Apa sahaja perkara/pekerjaan yang kita buat, kita wajib kembali kepadanya.

Ya Allah ya tuhanku, berikanlah aku hidayahMu.
Wahai diri, berusalah mencari hidayah itu.
Sesungguhya, nikmat yang Allah beri tu luas. Tak terjangkau.

Antara nak dengan taknak je.
posted from Bloggeroid

Hi. Lets? :)

Image
Someone has just asked me for a vacation at Pulau Perhentian! Wohahaha. This is so exciting!! Cuz the only pulau that Ive ever been to just Pulau Pinang. Yes. Pulau Pinang. Ahaha. So it ll cost me like RM350++

The point now isssss, how to get the moneyy? I cant just simply ask Mama like "Ma, nak RM450 boleh? Nak pergi Perhentian. Kawan ajak." Zzz. I ll be dead meat before I can finish the sentence. Jadah apa lah kan kita yang nak berjimba, pastu minta duit dengan mak. Memanggggg......nak makan penampar *sigh* Maybe I should go out and search for a part time job. Maybe. Ehe :3
posted from Bloggeroid

Dream BIG!

Image
Quote of the day! :D
posted from Bloggeroid

Have you had your shake today?

Image
Good morning! Well. Ehem. This post is kinda early huh? Hee. Just wanna share my breakfast today! Strawberry shake with 1 scoop of chocolate+strawberry ice cream. Yummy! My first recipe afterall. I like to mix stuff y'know? :p

Oh. Happy Labour Day! Have a great day ahead! :)