Posts

Showing posts from June, 2014

Esok.

Esok, 22 Jun 2014.
Esok, hari Ahad.
Esok, hari pertama semester 5.
Esok, kelas start pukul 8.
Esok, jumpa balik bebudak kelas.
Esok, rutin harian macam dedulu bermula kembali.
Esok, jejumpa lecturer baru.
Esok, nak kena adapt balik dengan environment poli.
Esok, boleh usha usha junior handsome :p
Esok, first time bawak botol Herbalife keluar pi kelas.
Esok, semangat kene ada!
Esok, jiwa kena kental!
Esok, kena start bebetul diet aku!
Esok, dan seterusnya no more cheatday! (Amin)
Esok, siapa nak ingatkan aku pergi HEP nak ambil sticker motor?
Esok, kelas habis pukul 5 T.T
Esok, rasa macam mimpi.

Harini, 21 Jun 2014.
Harini, malamni, aku nak tidur dulu.

Selamat malam.
posted from Bloggeroid

Ceritera nak mula sem 5

Image
Baby hantar ni petang tadi. Ahaha. Comel sangat ni. Habis plan aku nak-biar-last-seen-tak-berusik-dari-sebelas-haribulan-enam-hari-rabu gegara tengok baby hantor image. Hum hum. Seronok sangat lahh nak tunggu hari ahad minggu depan! Ahaha. Jejumpa baby. Fuuuu. Cuak jugak nak naik sem 5 ni. Dup dap dup dap rasa dia. Jangan hari ahad tu terlajak tak bangun sudah. Hum hum.

Baby, I miss cu too :*
posted from Bloggeroid

Kadang-kadang....

Kenkadang rasa nak tulis dalam bm.
Kenkadang rasa nak tulis dalam bi.

Kenkadang rasa nak diet.
Kenkadang bila nampak makanan, terus tak diet.

Kenkadang kite kabo kite suke.
Kenkadang kite kabo dok suke.

Kenkadang hok kite nok tu, takboh ke kite.
Kenkadang hok kite takboh tu la nok ke kite.

Kenkadang nok jugok rase orang sayang kite.
Kenkadang orang dok berahi merata.

Kenkadang kite kabo ke mok, kite sayang ngat ke die.
Kenkadang bile cakap kasor, dok teringat doh hok sesayang dulu tu.

Kenkadang simpan duit kemain ngat beribu.
Kenkadang pagi masuk duit, dan dan 2jam lepas tu gi cucuk duit kat atm.

Kenkadang merajuk, konon nak tido awal.
Kenkadang tu dan dan buoh hati hantor "hai sayang", segor lalu bijik mate.

Kenkadang makan ni dok beringat doh ke orang lain.
Kenkadang tu bile orang lain perabih makanan dok ingat ke kite, cerita dari mase lahir tu ngungkit belaka.

Kenkadang orang kemain beringat pasal puasa.
Kenkadang orang tu semata nok canang pasal baju raye die siap doh, …

Sharing happinesss :*

Image
Ahaha. Kau tau tak ape aku nak tulis senanye? Aku taknak cerita pape sebenarnya. Aku nak gelak je. Ahahahaha. Amende la baby ni hoii. Amende laaa. Hahahahahahahaha *rotf* Oh okbai.
posted from Bloggeroid

Breakfast!

Image
Good morning sayangss sekalian. Hiks. So jom share siketttt you all breakfast apa pagi nii. Me macam biasa. Shakee!!! Wehuuu. My delicious yummy shakeee. Aumm. Chocolate flavor of courseee. Hiks. Semalam went shopping susu. Tapi zzzz. Coklat takda. Yang ada cumaaa susu and strawberry. So harini punya shake guna susu. Dah lame actually tak guna susu. Seb bek sedap. Aha. Okbai.
posted from Bloggeroid

Forever Oreo! Forever Chocolate!

Image
Ahhh. Heaven dia bila dapat benda nii macam emmm......macam dapat kahwin. Kikiki. K tipu je. Tapi kannnnn, gua taktau la kenapa Coolblog Dungun ni macam em...., tawar sikit. Haritu singgah kat Petronas Jeli sedap je Coolblog die. Hiks. Balik ingat nak singgah lagi. Tapi zzzzzz. Tah mana tah dah tak jumpa. Tu pun sikit lagi nak sesat pi Gua Musang. RIP GPS. Thats why women cant read maps. Memang zzzz lah jawab diaaaa. Tapi takpe, akhirnya selanat sampai juge. Hew hew hew :3 Oh. I nak cakap pasal Coolblog tawar. Yang melalut sampai Kelantan ni kenapa? Ahaha. Ok dah.
posted from Bloggeroid

Morning :)

Image
Woke up this morning and saw this! Yeahhhh! Ahahahaha. Bangun bangun je check phone and nampak berapa tah message from 4 conversation. Wow. K. I actually dah lupa dari siapa. En Coach, Alyn, Kaka and lagi sorang siapa eh? Wuwuwuwu. So, HAVE YOU HAD YOUR SHAKE TODAYY?? If not, you better go and buat it and drink it. Wiwiwi. So byeee. Have a great day ahead! :*

NAK TURUN BERAT BADAN? NAK BADAN LEBIH SIHAT/CERGAS? NAK KURUS SEBELUM RAYA? TANYA SAYA BAGAIMANA - 0179639058
posted from Bloggeroid

Kopi Cap Songkok.

Image
Aku taktau laaa apa pesen Kaka ni. Boleh dikatakan setiap kali mesej / IM / WhatsApp / tweet, memang tak pernah tak buat orang gelak. Spesies baby jugak ni. Hum hum. Ahaha. Taktau la aku apa nak jadi. Umo dah tua, perangai budak budak. Tapiiiiiiii, ayat dia memang berbisa. Memang power kaw kaw. Serious tak tipu! Okay goodnight.
posted from Bloggeroid

Hai ;)

Image
Know what? My baby boo ni lawak jugak tau kadang kadang. Kalau WhatsApp dengan dia memang tak sah kalau tak gelak sampai rasa macam nak pecah perut. Hiks.

Actually dia hantar 2 gambar tadi. Tapi gambar first malas lah nak included, dah mati biar kan dia. So gambar kedua gambar baby. Acah acah model ice blended bak kata dia. Ahahaha. Oh oh, baby I now kerja kat MPH Bangi Gateway! Boleh lah sesiapa (amaran: lelaki sahaja) nak mengorat. Perempuan kalau nak usha usha pun boleh je. Baby I ni bisexual. Eh? K. Tu tipu. Sesungguhnya dia straight kalah pembaris yang terlurus di dunia. K sambung cerita. Aku bukak gambar and then tengok kat label cup tu. Ngeh ngeh ngeh. Gloria Jean's Coffee!!! Wohohoho. *angkat kening* Bukanlah ape, saje je weeeee hulo business card. Tengok caps lock pun macam whoaaaaa. Bongok baby bongok. K. Sekian cerita. One of my teammate (I guess?). Aha. #TeamZaidi. Ngeh ngeh ngeh. Promote nama coach jap. Asal banyak sangat ngeh ngeh ngeh ni? Zzz -_-

So lastly, promote…

Chocolate Rice Jar :3

Image
Hi! Good evening! Haaa. Nampak tak amende tuuuu? Well to be frank, I pung tak nampak. Almaklumlah, mata empat orang panggil U.U

This is my third time eating this! Amende eh nama dia? Chocolate Rice Jar. Betul? This one yang I post ni ada Oreo kat bottom of the jar! Like aaaaaaaaa. OOOOREEEEEEOOOOOO. Nomnomnom ;)

Since harini hari terakhir nak cheatday kan (amin), so jomlah kita pulun makan. Eventho, ada lagi 2 ketul dalam list belum tertunai. Dah nak keluar dah tup..tup..tup.. moto takdak. Zzzz. Memang boleh bikin gaduh. Tapi seb bek lah jugak hujan. So hasrat hati nak keluar tu pun berlalu bersama air hujan. Lol.

Oh sebelum terlupa, I beli ni kat Instagram yu ollssss. Kakaka. Since dah berjanji dengan tuan jual, so sesiapa yang berminat boleh lah beli menerusi beliau. Kalau I yang recomended, insyaAllah, the bestest. Dont worry, orang dia sangat friendly and baik hati. Looking forward to buy it again. Tunggu perut kosong dulu k? Ahaha. So here's the salesperson? Er. K. Pape jela…

Have you ever think about it?

Image
Ahaha. Perasan tak? Well. Ive been skipped fruits like two weeks now (pergi pasar lupa nak beli cuz dah tersilau dengan all yummy foods) eh. Haha. So maybe Monday will be a good starting aite? So yeahhh! My healthy breakfast since the past 2 months (and counting) has arrived! Yahoo! So harini kena pergi beli susu. My burger ayam special yang Ive been craving for WEEKS! And um, how about Coolblog's Oreo Chocolate as desert? Ughh. Sedapnyaaaa semuanyaaaa. Um um.

K. I actually nak cakap pasal the picture. Tapi dah melalut sampai.ke cravingness semua part yang tak masuk frame kenapa? Hum hum. Tapi tu lah kan. People nowadays (aku jugak), memang cam cibai sikit bab bab nutrition ni. Nak sedap je all the time. Ahaha. Betulkan yang biasa, biasakan yang betul. Hee. Muah :*
posted from Bloggeroid