Selfish Machine Selfish Machine
wonderland.

Friday, November 28, 2014 @ November 28, 2014 | 0 Comment [s]

Flashing lights and we 
Took a wrong turn and we 
Fell down a rabbit hole.

You held on tight to me 
'Cause nothing's as it seems
I'm spinning out of control.

Didn't they tell us don't rush into things?
Didn't you flash your green eyes at me?
Haven't you heard what becomes of curious minds?

Ooooo

Didn't it all seem new and exciting?
I felt your arms twisting 'round me
I should have slept with one eye open at night. 

We found wonderland
You and I got lost in it
And we pretended it could last forever
aye
We found wonderland
You and I got lost in it
And life was never worse but never better
aye aye

Aye [x5]
In wonderland 
Aye [x5]
In wonderland 
Aye [x5]
In wonderland 
Aye [x5]
In wonderland 

So we went on our way 
Too in love to think straight 
All alone or so it seemed. 

But there were strangers watching
And whispers turned to talking
And talking turned to screams.

Oooooh

Didn't they tell us don't rush into things? 
Didn't you flash your green eyes at me?
Didn't you calm my fears with the Cheshire cat smile?

Ooooo

Didn't it all seem new and exciting?
I felt your arms twisting 'round me
It's all fun and games 'til somebody loses their mind.

But darling, we found wonderland
You and I got lost in it
And we pretended it could last forever
aye
We found wonderland
You and I got lost in it
And life was never worse but never better
Aye Aye

Aye [x5]
In wonderland 
Aye [x5]
In wonderland 
Aye [x5]
In wonderland 
Aye [x5]
In wonderland 

I reached for you but you were gone
I knew I had to go back home 
You search the world for something else to make you feel like what we had
And in the end in wonderland we both went mad.

Oooooh

We found wonderland
You and I got lost in it 
And we pretended it could last forever (last forever)
aye aye
We found wonderland
You and I got lost in it (got lost in it)
And life was never worse but never better (never better)
aye aye

We found wonderland
You and I got lost in it (wonderland)
And we pretended it could last forever (in wonderland)

We found wonderland
You and I got lost in it (wonderland)
And life was never worse but never better
In wonderland

monday couple!

Thursday, November 27, 2014 @ November 27, 2014 | 0 Comment [s]


hurmmmm. jangan sweet sangat boleh? i jealous nih. hurm.

Labels: , , ,


bila amna datang tido sekali.

Sunday, November 23, 2014 @ November 23, 2014 | 0 Comment [s]



amna, smart tak? *sambil tetunjuk wallpaper phone*

entahlah. taktahu.

kabo lah cepat. takmau jawab taktahu.

tak taahuuuuuu. nak jawab apa bila dah taktahu.

dahtu kabo lah smart. susoh mende. smart ke dok?

tak tahu.

grrrrr. pakai baju gitu. sikat rambut gitu. pakai tie gitu. takkan dok smart.

hahaha

jawablah smart. eish budak ni.

ho laa. smart smart.

dikna kenal dok sape tu?

abang qirin kan? *sambil gelak terkekek kekek*

hahahahahahaha *gelak kekuat sambil gigit amna pastu tido*

relationship.

Saturday, November 15, 2014 @ November 15, 2014 | 0 Comment [s]



p e r e m p u a n

hai? so lets start.

okay. this entry sebenarnya macam more to myself. sebab rasanya macam takde sesape pun perangai serupe setan cam aku ni. ahaha. tapi tak kesah lah. just sharing. sharing is caring kan? ahaha *kenyit mata sekali*

so. perempuan ni banyak character tau. dia dengan family lain. dengan kawan kawan lain. dengan kawan baik lain. dengan kawan gaduh lain. dengan kawan lelaki lain. dengan kawan perempuan lain. dengan pakwe lain. hah. kan? well i just nak cerita pasal orang terakhir tu je. ahaha. sebab yang lain tu macam bebiasa je :)

so pertamanya, kalau dengan pakwe, jangan mengada/merajuk.
awak tu siapa nak merajuk dengan orang? apa pentingnya perasaan awak yang sampai pakwe kene amek tahu sangat ni? yang pakwe kene layan, turutkan segala permintaan awak ni. tolongla sedar awak tu bukan sesape tau. makwe je kot? bukan bini. ha gittew

kedua ehem. jangan nak gegedik hantar mesej/whatsapp/wechat/mention @ DM kat twitter
awakk, akak akak adik adik cantik sekalian. ada life sendiri kan? kenapa yang 24/7 nak kene update segalanya. ayat ayat macam "awak tengah buat apa?" "awak dah makan?" tu semua bullshit tau. ahaha. why? sebab hurm. makan tu bende wajib tau. tanya "dah sembahyang ke belum?" takde pulak tanya. lagi satu, janganla kenkonon nak sesweet kan, duk ngantor "i miss you" "i love you" dan yang sewaktu dengannya. kenapa? jom pergi point tiga.

ketigaaaa haaaa jangan hantar i love you/i miss you dekat pakwe awak
kenapa? pernah tak kan, group whatsapp kau punyalah riuh bersembang bende yang tah pape. kekadang tak masuk akal lansung. tinggal 5 minit je dah beratus notification masuk. tapi bila kau tanya something, tetibe jadi krik krik krik. pernah? hahaha. bengang tak? bengang kan? same goes with this. kalau kau hantar "i love you" ke "i miss you" ke, tapi pakwe kau tak reply balik yang dia sayang ke rindu ke kat ko. ada rasa pape tak? haaa apa? sedih? ohh. tahu sedih. tapi gegatal pi hantar gitu siapa suruh?

well, aku dah kurang point sekarang ni. ni lah akibatnya bila nak buat esei takde rangka. aha. so kita pergi tamat kat nombor 4 lah ek?

ke-empatt. dan mungkin terakhir (rasanya memang ni last sebab rasa macam malas pulak nak update em) bende kecik jangan diperbesarkan sampai gaduh
*deep breath*
hurm. this. janganlah buat. ahaha. sebab mungkin kan, gaduh sekali dua tu adatlah. kalau dah tetiap minggu tu parah tau. memanglah bila dah berbaik macam dah lupa segala tau. tapi bila gaduh balik, bende lepas semua masuk gelanggang balik (padahal dah cakap lupa). ahaha. kan?


bila sesama nak, dunia rasanya macam kau je yang punya kan.
bila sorang dah terluka, yang lagi sorang pujuk meminta.
dan bila kau dah berjaya pujuk, you should know this, things are not going to be the same.
just dont put too high expectations.
takut nanti kau yang menangis sendiri.
bila dah macam tu kan, haaaaaaaa. you'll pay the price.
percayalah.
sekian.

posted from Bloggeroid

Labels: , ,


:')

Friday, November 14, 2014 @ November 14, 2014 | 0 Comment [s]

You need to be sad for a bit before things get better. No pressure. n__n

hai? rindu saya? ahaha. saya hidup lagi tau. ade je kat sini. jangan rindu rindu saya tau?
ahaha. okay. selamat malam :)


Tuesday, November 11, 2014 @ November 11, 2014 | 0 Comment [s]

things are not going to be the same.

*sigh*

posted from Bloggeroid



Sunday, November 9, 2014 @ November 09, 2014 | 0 Comment [s]

Labels:



Thursday, November 6, 2014 @ November 06, 2014 | 0 Comment [s]


bila cuti sem. and taktahu nak buat apa.haih.

sayang, ai nak pergi penang boleh?

k sah sah takkan dilayan. kbai.

5.11.2014 - Human Computer Interaction

Wednesday, November 5, 2014 @ November 05, 2014 | 0 Comment [s]

hai! hahahahaha. baru rasa normal sikit cerita pasal harini. hum hum. so harini exam lewat sikit dari kebiasaan. dah bagitahu dah kan haritu kan paper start pukul berapa kan? jangan bebuat tanya pulak. haaaaaaaaaaaaaa. so em. harini paper agak mencabar. peh. berpeluh jugak lah jawab. peh. lagi satu ADA KE PATUT BUAT EXAM DALAM DEWAN DEPA BAGI KIPAS JEK?! DAH LAH SATU ROW SATU KIPAS JEK DIA BAGI! MAIGAWDDDD.

teringat lagi tau masa sem 1 dulu. duduk orientasi dalam dewan punyalah sejuk nak mampus. BILA DAH SEM 5 DIA BUAT KITORANG MACAMNI?!!! hahh. panas ni panas nih. dahlah aku pakai shawl kan harini. berbelit dah satu hal tau panas. pastu kipas dalam dewan tu bukan sebelah aku! T.T sedih tau. haaaaaaaaaa. jap. belanja selfie harini jap. kakaka. lol. satu hari satu selfie k. kbai.


pakwe saya cakap gambo ni comel. kbai.

oh. sebelum terlupa. harini bangun cek whatsapp and dapat voice note dari incik pakwe! hahhhh. nyanyi lagu taylor swift. so i call him hamdan swift harini. maigawd. comel gila rasa macam nak gigit. dah kbai. lol :P

Labels: , , ,


4.11.2014 - Web Programming 1

@ November 05, 2014 | 0 Comment [s]

hai? hiks. actually entry ni patut post semalam tau. tapi iolls terlupa! hah! halaaaaaaaaaaaaaaaaa. jap jap jap. belanja selfie jap. jap jap.


maaf atas kecomelan. kakaka. well seriously, taktahu jugak nak cakap apa. hum hum. yelah, bende lepas usah dikenang. tu je mampu cakap. kakaka. web hurmm. it's easier than statistic lah kan. sebab statistic aku keluar awal. and web aku keluar lewat sikit. kakaka. so that's that. taktahu dah nak cakap apa. kbai.

Labels: , ,


hai sarung kad matrik baru!

Tuesday, November 4, 2014 @ November 04, 2014 | 0 Comment [s]


yay ada sarung kad matrik baru! ahaha. kemain iols whatsapp encik pakwe tanye kaler ape lawa. and dah sah sah dia akan pilih purple. so yeah. kakaka

lol

@ November 04, 2014 | 0 Comment [s]


online fesbuk dan ternampak ini! and kenot berhenti gelak! kakakaka. hamboiii incik coachhh. nak pasang lagi satu ke? ehem ehem.

p/s: rasanya macam incik coach nak matchingkan ayah n ibu in arab (abi n umi). kot la kot. kot. hahahahaha

bila nak kurus?

Monday, November 3, 2014 @ November 03, 2014 | 0 Comment [s]


yay lepas gian nak makan roti jala! ahahaha.


and haaaaaaaaa. dinner! peh peh peh. uncle bob peh. dengan coolblog peh. kbai

Labels: , , , , , , ,


alkisah JDT kalah

Sunday, November 2, 2014 @ November 02, 2014 | 0 Comment [s]


akisahnya bila JDT kalah. ahahaha. sabitnya pulak ke biskut tiger. ahahaha.

#mademyday

Labels: ,


BBWB 2014 Preview Pass!

Saturday, November 1, 2014 @ November 01, 2014 | 0 Comment [s]


so tell me, apa aku nak buat dengan ini? *kekening*

Labels: ,


T.T

@ November 01, 2014 | 0 Comment [s]


so. cemana cerita dia ni? ada lagi 2 bijik kut buku fixi yang aku belum simpan (simpan untuk masa emergency bila bosan dan dah tak ada buku nak baca actually). ahaha. tapi nak beliiiiiiiiiiiiii. hurm. duit untung niaga dulu ade lagi. duit bengkel yang memula nak pi tapi tak jadi pi pun ada lagi. tapi hurm. duit tu dah simpan nak guna pi dating. sebab duit raya tahun lepan and tahun ni aku dah guna. well, duit tu pun actually niat nak guna time dating. tapi dah the date was cancelled. tak dapek ah den buek apoo. haaaaaaa.

ni sekarang ni pun tengah duk usha usha. haihhhh. please nakkkk. hurm. siapa jek yang pernah hadiahkan aku buku ek? seronoknya kalau dapat hadiah buku. walaupun ade banyak lagi bende lan yang aku nak. eh? hahaha.



main reason nak beli sebab dapat ni jek. dahlah limited. haihhhhhhhhh.



Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide