Selfish Machine Selfish Machine
relationship.

Saturday, November 15, 2014 @ November 15, 2014 | 0 Comment [s]



p e r e m p u a n

hai? so lets start.

okay. this entry sebenarnya macam more to myself. sebab rasanya macam takde sesape pun perangai serupe setan cam aku ni. ahaha. tapi tak kesah lah. just sharing. sharing is caring kan? ahaha *kenyit mata sekali*

so. perempuan ni banyak character tau. dia dengan family lain. dengan kawan kawan lain. dengan kawan baik lain. dengan kawan gaduh lain. dengan kawan lelaki lain. dengan kawan perempuan lain. dengan pakwe lain. hah. kan? well i just nak cerita pasal orang terakhir tu je. ahaha. sebab yang lain tu macam bebiasa je :)

so pertamanya, kalau dengan pakwe, jangan mengada/merajuk.
awak tu siapa nak merajuk dengan orang? apa pentingnya perasaan awak yang sampai pakwe kene amek tahu sangat ni? yang pakwe kene layan, turutkan segala permintaan awak ni. tolongla sedar awak tu bukan sesape tau. makwe je kot? bukan bini. ha gittew

kedua ehem. jangan nak gegedik hantar mesej/whatsapp/wechat/mention @ DM kat twitter
awakk, akak akak adik adik cantik sekalian. ada life sendiri kan? kenapa yang 24/7 nak kene update segalanya. ayat ayat macam "awak tengah buat apa?" "awak dah makan?" tu semua bullshit tau. ahaha. why? sebab hurm. makan tu bende wajib tau. tanya "dah sembahyang ke belum?" takde pulak tanya. lagi satu, janganla kenkonon nak sesweet kan, duk ngantor "i miss you" "i love you" dan yang sewaktu dengannya. kenapa? jom pergi point tiga.

ketigaaaa haaaa jangan hantar i love you/i miss you dekat pakwe awak
kenapa? pernah tak kan, group whatsapp kau punyalah riuh bersembang bende yang tah pape. kekadang tak masuk akal lansung. tinggal 5 minit je dah beratus notification masuk. tapi bila kau tanya something, tetibe jadi krik krik krik. pernah? hahaha. bengang tak? bengang kan? same goes with this. kalau kau hantar "i love you" ke "i miss you" ke, tapi pakwe kau tak reply balik yang dia sayang ke rindu ke kat ko. ada rasa pape tak? haaa apa? sedih? ohh. tahu sedih. tapi gegatal pi hantar gitu siapa suruh?

well, aku dah kurang point sekarang ni. ni lah akibatnya bila nak buat esei takde rangka. aha. so kita pergi tamat kat nombor 4 lah ek?

ke-empatt. dan mungkin terakhir (rasanya memang ni last sebab rasa macam malas pulak nak update em) bende kecik jangan diperbesarkan sampai gaduh
*deep breath*
hurm. this. janganlah buat. ahaha. sebab mungkin kan, gaduh sekali dua tu adatlah. kalau dah tetiap minggu tu parah tau. memanglah bila dah berbaik macam dah lupa segala tau. tapi bila gaduh balik, bende lepas semua masuk gelanggang balik (padahal dah cakap lupa). ahaha. kan?


bila sesama nak, dunia rasanya macam kau je yang punya kan.
bila sorang dah terluka, yang lagi sorang pujuk meminta.
dan bila kau dah berjaya pujuk, you should know this, things are not going to be the same.
just dont put too high expectations.
takut nanti kau yang menangis sendiri.
bila dah macam tu kan, haaaaaaaa. you'll pay the price.
percayalah.
sekian.

posted from Bloggeroid

Labels: , ,



Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide