Thursday, July 30, 2015

have a nice day :)

right after whatsapp-ed incik hamdan shaqirin, iols pun post lah dekat sini. taktahu kenapa boleh terjebak tetibe. ahaha. sebabnya tengok orang share dekat ig. laaaawaaaaaa giiillleeeerrrrrr! tapi aku punya.....em...cantik jugak pe? lel. tapi yang tak bestnye, kalau nak color palette yang lelawa lagi kene beli. so far yang free cuma basic colors jek. hurmmmmm. palette lain semua kene beli T.T k lah bai. kalau minat nak try, search lah colorfy! hiks! mari sebarkan warna warni cinta! lol! :p

Monday, July 27, 2015

Thursday, July 16, 2015

Tuesday, July 14, 2015

Monday, July 13, 2015

#WishlistRaya2015 #3 - DONE!

yay! latest book added to my collection! so dengan ini.....jeng jeng jeng....... #WishlistRaya2015 #3 saya dengan ini melabuhkan tirai. hewhewhew. lupakan The Vow (even nak sangat buku tu) sebab seller die sampai sekarang tak reply. heh. and buku ni just cost me RM20 including postage! hiks. berbaloi lah duit terbang. book condition pun superb. macam baru beli. kuikuikui. The Traitor jelah yang nampak macam used book. tapi boleh diterima :D plus, review kat Goodreads pun boleh tahan best. ahaha. okay dahlah bai. tadi jadi tukang bagi jawapan masa Amna buat kerja sekolah. penat. penat dengan dunia lagi. penat nak menunggu lagi. k lah. goodnight.

Saturday, July 11, 2015

Friday, July 10, 2015

Tuesday, July 7, 2015

cincin raya ahaha

tak masuk dalam wishlist pon. tapi dah alang alang ternampak, tertengok, terbelek dan terbeli. em. dan saya berjaya tawar menawar. dan dapat less rm3. ah. bolehlahhhh dari bayar harga penuh. dah tawar rm25 tapi dia tak bagi :(

nak bagi tajuk apa dekat entry ni? 'cincin raya ahaha' boleh? kakaka. lol. kbai.

Monday, July 6, 2015

please don't forget.......me


Did you forget
That I was even alive?
Did you forget
Everything we ever had?
Did you forget?
Did you forget
About me?

Did you regret (did you regret)
Ever standing by my side
Did you forget (did you forget)
What we were feeling inside?
Now I'm left to forget
About us

But somewhere we went wrong
We were once so strong
Our love is like a song
You can't forget it

So now I guess
This is where we have to stand
Did you regret
Ever holding my hand?
Never again
Please don't forget
Don't forget

We had it all
We were just about to fall
Even more in love
Than we were before
I won't forget
I won't forget
About us

But somewhere we went wrong
We were once so strong
Our love is like a song
You can't forget it

Somewhere we went wrong
We were once so strong
Our love is like a song
You can't forget it
At all

And at last
All the pictures have been burned
And all the past
Is just a lesson that we've learned
I won't forget
Please don't forget us

Somewhere we went wrong
Our love is like a song
But you won't sing along
You've forgotten
About us
(Don't forget)

Friday, July 3, 2015

#WishlistRaya2015 #3


wishlist number 3: buku.

well takde kene mengene dengan raya pun sebenarnya. first time tengok tajuk pun macam mengancam giler. i mean, horror and crime tu memang genre faveret. nak buat acane. tapi tajuk and cover agak menyeramkan. nak nak pulak aku letak buku tepi katil. betul betul sebelah kepala. takut pulak kalau memalam tido ngiring nampak buku tu 

well ni survey je dulu. its not like im gonna buy it pun. sebab buku pun macam dah menyusut ni. daripada 20 ke 10? ke 11? lebih kurang lah. and ada jugak buku yang aku malas nak continue. sebab asal bukak je mengantuk. like seriously. and chapter dia panjang sangat. almost 28pages! kalau tulisan besar takpe. ni tulisan kecik sangat! *nangis*. kalau nak compare dengan font size standard, maunya 1 chapter yang tulisan kecik sama dengan 50 pages font standard. gila!

now im currently reading Love Letters To The Dead by Ava Dellaira. hadiah harujadi untuk diri sendiri. lol. and the book is quite good! well, my choices sememangnya tiptop belaka. kekeke. except for Casual Vacancy. sampai ke harini takde kekuatan lagi nak sambung baca. bosan T.T baru baca 100+ pages kot. and total ada 900+ pages. sebab ni large font edition. dengan hardcovernya. berat gila k! ahaha okay lah bai.

P/s: beli The Vow jelah. murah pun murah. and lagipun movie die best :D

Thursday, July 2, 2015

pesanan khas di bulan ramadhan

kalau set alarm, make sure:
- volume set paling kuat
- letak jauh dari capaian tangan
- bila berbunyi jangan off
- set snooze time sekerap yang mungkin
- set alarm tu awal sikit. (eg: 4.30)

hampir nak terbabas sahur harini. gegara annoying dengan lagu alarm sendiri, entah macamana tah boleh ter terslide ke atas mase alarm bunyi. slide ke atas tu maksudnya off alarm. aku set pukul 4.30. dan terjaga kemudiannya pada pukul 5.30 sebab dengar kecoh mama duk kejut bebudak engoi semua yang masih lena diulit mimpi. pendengaran aku memang power sikit berbanding penglihatan. dengar suis lampu kat luar kene tekan je, automatic ambil bantal tekup muka. kuikuikui.

dalam kelewatan bangun pagi tadi, sempat jugak lah aku makan kit sahur aku sampai habis. jap. aku baca bismillah tak tadi ek? emm. pastu air milo setengah kole. dan seteguk dua air kosong. memang peh. dalam masa 10minit. kakaka. achievement unlock gittewww. and sekarang mengantuk tahap gila sampai bila berdiri pun tak nampak jalan sebab mata kabur. hm. nak sambung tidur. kbai 😴😴😴

Wednesday, July 1, 2015

hello July!

hasrat nak tidur awal tak kesampaian lagi. ralit buat kerja tetibe dah pukul 12 -_- settle itu settle ini, baru lega. baru boleh tutup lampu. basuh muka, basuh kaki. bukak ubat nyamuk. masuk geguling dalam selimut. pastu online. hm. amende lah perangai. kata nak tidur tapi tangan duk pegang phone lagi. tak online, main game. last last tidurnya pukul 2 jugak. krooh. harini tak masak untuk sahur. sebab dah ada plan lain. so kalau nak plan sahur esok berjaya, kene tidur awal. dan kene bangun awal. goodnight! 😘