Selfish Machine Selfish Machine
*menangis kegembiraan*

Wednesday, September 30, 2015 @ September 30, 2015 | 0 Comment [s]

Kesukaan bila laptop dah kembali bersinar! Menyinar menerangi hidup aku yang kegelapan ini! Uhuk uhuk *batuk jap*. Tapiiii...............harga tukar screen adalah RM290 sekian harap maklong. And aku tengah acah acah tak perasan wasap orang yang repair tu. Hm. Adehhh. Duit duit, dimana kau duit. Hm. Rilek rilek. Esok masih ada insyaAllah.

P/s: sampai ke harini aku tak update lagi pasal drama 'Can You Hear My Heart' tewww. Kekekeke. Nanti nanti lah. Em. Tapi seronoklah sebab happy ending :)

Goodluck :)

@ September 30, 2015 | 0 Comment [s]


Goodluck awak test JPJ harini. Buat elok elok. Signal, tangan, brek, jalanraya. Em. Semoga lulus dengan jayanya! Vroom vroom.


Thursday, September 24, 2015 @ September 24, 2015 | 0 Comment [s]

BRACE MYSELF FOR THE LAST EPISODE OF 'CAN YOU HEAR MY HEART'! T.T

Labels: , , , , ,



Monday, September 21, 2015 @ September 21, 2015 | 0 Comment [s]


Oh hi. Um. Im not going to say much. Cuma nak zahirkan sedikit rasa kekesalan atas ke'noob'an diri ini. Sebab? Sebab, dah 9 bulan lebih aku pakai my current phone ni and aku baca tahu macamana nak tukar screenlock background. Em. Wallpaper biasa tahu. Cuma, aku tak tukar. Sebab theme dia dah cantik bagi aku. So tak pernah terlintas di fikiran kalau nak change screenlock background tu, boleh access direct kat gallery pictures. Since ive been rummaging through setting functions for thousand times. I feel really really really noob. Aha. But its okay now. I found it. Goodnight :)

sori tak habis lagi

Friday, September 11, 2015 @ September 11, 2015 | 0 Comment [s]

iyelah kan, wasap pun nak taknak je. reply sepatah sepatah je. "dah", "ye", "nite". ohmai, HELLOOOOOOOOOO??! NAK CAKAP KE TAKNAK CAKAP NI? KALAU TAKNAK CAKAP, CAKAP JE TERUS TERANG. AKU MEMANG TAKNAK STOP SEBAB AKU MEMANG NAK CAKAP DENGAN KAU. KALAU KAU TAK TERINGIN, MOHON CAKAP BIAR JELAS, SEBAB AKU TAKPAHAM. oh sakitnya hati. ahhh. tapi dekat orang lain (bukan wasap lah kan), bolehje main kekening, boleh je main dandan. bolehje sembang borak panjang panjang macam takde hari esok. tapi aku? kenapa aku? kenapa aku je yang kau buat camni? oh sebab kawan? friends forever, till death do us apart? sebab "bila minyak moto habis, kawan datang tolong, makwe takleh buat apa"? maksudnya macam, bila susah, kawan je yang ada tolong, aku memang takde buatpape? oh aku memang takde buat ape pun kan? maaflah. sebabtu layan pun takpayah elok elok. kan? sebab takpayahpun buat elok elok. oh macamtu ke?

pergilah komen gambar orang. pergilah like gambar orang. pergilah chat/mesej/wasap/im orang. aku takpayah. sebab takde nak borak bende penting pun kan? sebab dah muak kan? dah bosan ek? cemana tah aku boleh tak bosan dengan kau. tapi kau, tak sampai 0.01 saat...poofffff "nite". yelah dah kerja, kene tidur awal. yelah. tak boleh tido lewat. tidur kene cukup. kang prestasi kerja merudum.

yelah. yelah. faham lah tu. yelah.


f*ck

@ September 11, 2015 | 0 Comment [s]


nasi. hm. bende yang aku try avoid. serius aku tak makan. walaupun sebijik. and now, boleh dikatakan dah 8bulan+ aku tak makan nasi LANSUNG! tapi.....tah cemana tah, pada 08/09/2015, aku makan balik. krooh. kalau nampak nasi goreng, tu breakfast. yang mana, bukan semangkuk tu je aku makan. 3mangkuk kut lebih kurang? ke 4 tah. lepastu nasi and ayam and kari and kicap tu pulak dinner. em.

kenapa tetibe pulak aku makan nasi ni? well, aku tak makan nasi pun sebab patah hati. and aku makan nasi balik ni pun sebab patah hati jugak. serius serius. ye aku pelik. aku tahu.

this time, aku nak makan banyak banyak. biar sampai perut dah takboleh masuk pun aku nak makan jugak. aku dah malas nak peduli. nak jadi gemuk macam orang yang paling gemuk dalam dunia pun takpe. baru umur 20+ nak ada sakit jantung ke kencing manis ke ape ke biarkan. sebab, macamlah kau peduli pun kan? nanti bila aku dah jadi macamtu, lagi senang lah kau nak tinggalkan aku kan? hah.

sememangnya, aku tengah taip ni dengan perasaan marah and sedih sama banyak. entahlah. siapa je tah yang kawen tapi nak hidup sorang sorang. samelah jugak. buatpe tah couple kalau masa kau CUMA UNTUK DIRI KAU JE!


Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide