Selfish Machine Selfish Machine
my dilemma, it's you

Tuesday, March 8, 2016 @ March 08, 2016 | 0 Comment [s]

Here's my dilemma

One half of me wants you
And the other half wants to forget

this is my dedication post for you, i know you wont like it. but i just cant. not yet. hshs

goyeng picang cis!

Monday, March 7, 2016 @ March 07, 2016 | 0 Comment [s]


sebab everytime aku masuk giveaway apa apa, mesti tak pernah menang. lol. then bila masuk and menang, aku jadi speechless jap. well, ni cerita dua hari lepas. tapi petang tadi, aku merajinkan dirilah pergi survey kedai. yang end up tak jumpa pon! lol! puas aku masuk sana, u-turn sini, masuk sana, masuk sini, lalu jalan yang sama berulang ulang kali. sampai pening dibuatnya. and sampai phone panas macam nak meletup gegara on location service and map. pun sesat jugak. ahaha. tapi akak tu pun senyap je. aku wasap dia tak reply pun. jap. nak bagi ke taknak bagi sebenarnya ni? aku pun dah confuse. uhuhu.

takyahlah baca. takde ape pun. lol

Sunday, March 6, 2016 @ March 06, 2016 | 0 Comment [s]




tbh, march used to be my favorite month. but not anymore. especially March 4. for some reason, i feel that its kinda suwey day for me y'know? because setiap kali 4 haribulan, mesti cuti. asal cuti je 4 haribulan. i mean like, teringin jugak nak rasa celebrate. tetibe classmate nyanyi lagu happy birthday kita. camtu camtu lah. tapi, aku tak pernah rasa pun. hahaha. sedih jap. hohoho. ah lagipun, aku ni pesen tak berapa sangat. orang pun tak kenal. nak expect apa kan? heh.

so, sebenarnya kan, memandangkan dah besar ni kan. rasa macam ubah lah sikit perangai yang macam setan tu. walaupun nak ubah tu rasa macam payah sikit. eherherher. tapi tak jadi sebab kekecewaan yang melampau. lol. wish tahun ni, tak banyak pun. sikit. sangat. yang sampai aku rasa macam "oh why la hidup lagi, bila nak mati ni ugh". sedih. sedih. s e d i h. sumpah sedih. ade lah 2 - 3 orang wish. 7 lah kira. 1 dari Maxis. 1 dari Celcom. 1 dari Jane from MyKupon Malaysia (automated email), 1 dari mama, 1 dari kawan sekolah rendah/menengah, 1 dari em k yang ni tak kira sebab aku dengan muka tak malunya pergi kabo and last dari Aisyah Syafiqah. walaupun lewat sehari sebab dia masuk hutan and takdek line ape semua and bla bla bla. i still sad.

y'know what? dalam kes aku ni takde give and take lansung. penat tau kalau asyik give je. tapi take nye takde. hari lahir ni setahun sekali je. bukan hari hari. even kau tak suka aku sekalipun, at least be considerate sikit. hello, aku bukan sakitkan hati kau sepanjang masa. bukan tawarkan hati kau setiap masa. bukannya buat kau bosan je sentiasa. ada je hari hari bahagia kan? ke kau dah lupa? oh ya, once dah move on, then dah. dah takde ape dah nak di considerate kan. kan?

okay. hari hari macamni lah yang kita boleh nampak. boleh sedar diri. memang dari dulu lagi aku ni tak penting kat sesiapa pun. dah lah. boleh nampak. i distanced myself from people bukan sebab aku tak suka kau ke ape ke. cuma, you know, aku more to rasa tak layak ah nak kawan dengan korang semua. macam melukut di tepi gantang. ada ke takde ke same je. thats why i decided to quit. apa guna, sekelas dah almost 3 years, tapi bila masuk kelas pun, alone jek. takde sape peduli. ade ke takde ke. datang ke tak datang ke. takde sape kesah. hah aku tahulah you all semua busy and such. tapi, yeah. thats why aku cakap, aku tak penting. i stop talking to most of my em. but i not really stop. i really dont stop. i mean it. cuma yelah, mana nak tahu kan kalau aku tak letak nama. tapi kadang kadang tu ade je yang tak reply. rasa macam wahhh. ahaha. gelak je mampu. tak dipedulikan lansung. pedih siot.

ah. cakap banyak banyak ni tak jadi ape jugak. takde sape peduli jugak.

hah. goodnight.

22

Friday, March 4, 2016 @ March 04, 2016 | 0 Comment [s]


It feels like a perfect night to dress up like hipsters
And make fun of our exes, uh uh, uh uh.
It feels like a perfect night for breakfast at midnight
To fall in love with strangers, uh uh, uh uh.

Yeah,
We're happy, free, confused, and lonely at the same time
It's miserable and magical.
Oh, yeah
Tonight's the night when we forget about the deadlines
It's time

Uh oh!
I don't know about you
But I'm feeling 22
Everything will be alright
If you keep me next to you
You don't know about me
But I'll bet you want to
Everything will be alright
If we just keep dancing like we're
22, ooh-ooh
22, ooh-ooh

It seems like one of those nights,
This place is too crowded.
Too many cool kids, uh uh, uh uh (who's Taylor Swift anyway, ew?)
It seems like one of those nights,
We ditch the whole scene and end up dreaming
Instead of sleeping.

Yeah,
We're happy, free, confused, and lonely in the best way
It's miserable and magical.
Oh, yeah
Tonight's the night when we forget about the heartbreaks
It's time

Uh oh! (hey!)
I don't know about you
But I'm feeling 22
Everything will be alright
If you keep me next to you
You don't know about me
But I'll bet you want to
Everything will be alright (alright)
If we just keep dancing like we're
22, ooh-ooh (oh, oh, oh)
22, ooh-ooh
I don't know about you
22, ooh-ooh
22, ooh-ooh

It feels like one of those nights,
We ditch the whole scene.
It feels like one of those nights,
We won't be sleeping.
It feels like one of those nights,
You look like bad news.
I gotta have you,
I gotta have you.

Ooh-ooh
Ooh-ooh, ye-e-e-e-eah, hey
I don't know about you (I don't know about you)
But I'm feeling 22
Everything will be alright
If you keep me next to you
You don't know about me (you don't know about me)
But I'll bet you want to
Everything will be alright
If we just keep dancing like we're
22, ooh-ooh
22, ooh-ooh
22, ooh-ooh, yeah, yeah
22, ooh-ooh, yeah, yeah, yeah

It feels like one of those nights,
We ditch the whole scene
It feels like one of those nights,
We won't be sleeping
It feels like one of those nights,
You look like bad news,
I gotta have you,
I gotta have you.

so, happy birthday to me



Older Post | Newer Post
~

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide