puasa pun belum. tapi dah beli tudung raya

okay. i seriously dont know what to write. i write. i delete. i write. and i delete it all over again. weh, semua ayat macam pelik je bila aku baca. oh thats why lah banyak sangat draft. publish nye idok pun. lelz. okay so, just nak cerita, yang iols beli 2 shawl baru. heck, shawl? euwww. the old one yang aku beli like um, 2 - 3 years back pun tak terpakai. and, still lagi beli? aduh. actually, yang ni, kak Ina belikan. kak Ina tu ibu Jannah. dia belikan untuk semua kami adik beradik. uhuks. pastu pergi dekat kedai yang mostly semuanya shawl. you name it. shawl bbble ada. shawl keknis ada. shawl neelofa ada. shawl wideshawl ada. shawl printed ada. shawl glitter ada. wehhhhhhhhhhhhhhh. aku tak pakai shawl kot! uhuk uhuk uhuk. okay, bawal crepe ada jugak. tapi bidang 45, which is, i dah berhijrah ke bidang 50. lulz. but hey, ada bawal bubble. but due to the harga RM15 sehelai. im afraid nak amek yang tu. which lead to pembaziran cuz kak Ina tak terima aku amek that grey shawl yang harganya cuma RM10 and dekat rak 'clearance'. ehem. oh, aku tak suka mana bila beli guna duit orang ni uhuks. tudung clearance tu pun, aku pilih sebab tu je yang paling murah ahaha. tapi kak Ina macam tak puas hati so dia suruh aku pilih lagi satu ataupun tukar tudung yang mana harga dia at least RM20, katanya. aku pun macam whoaaaa, aku tak rajin beli tudung harga atas RM15 ni so aku macam nak tolak kata macam macam alasan. bla bla bla. plus, bila dah clearance ni biasalah kan, colors limited. itu pun mujur aku jumpa kelabu. color lain banyak pink, blue, green, mint ergh. yang of course lah aku tak pakai kan. uhuhu. bila aku cakap yang 'tak banyak warna dah tinggal', 'color semua tak kene dengan baju', 'takreti sebenarnya pakai shawl ni kak Ina weh', 'tak pernah pakai pun shawl ni sebenarnya'. dia pun jawab 'yang tak pernah pakai tu lah, bila pakai nampak cantik'. HAHAHAHAHAHAHAHA. aku gelak. serious. ahahahaha. lelz. k so aku ambik lagi selai, which is blue. gila ah biru. biru JDT kot! kakakaka. so, now on, aku nak hunting baju biru je. atau hitam. lantak ah. sebab serius, aku tak tahu nak pakai tudung color biru tu dengan apa. of course lah aku takkan pakai dengan baju warna hijau. aku bukan pesen yang ikut trend color blocking bagai yang macam orang duk buat tu. aku ni selekeh je sebenarnya. uhuhu.

so, keseluruhan menyopping ni, aku dapat 2 helai. kehkehkeh. amna dapat instant shawl hello kitty! yang mana aku dulu ada macam janji nak belikan dekat amna tapi sampai sudah tak belikan (sorry, kakak miskin) em. baba and alin, both beli bawal bubble yang mana bila balik aku tengok, aku jealous. (patutnya aku pun amek yang tu je). baik beli sehelai, tapi guna. dari beli dua helai, tapi tak guna. em. takpe, lepasni nak pergi paso pun aku pakai shawl. kau tengoklah. uhuhu. and shasha beli shawl glitter. shasha takpelah. dia memang kaki melaram. instant shawl aku pun berkurun baru nak pakai. ni kan pulak beli shawl. pui.

tapi aku rasa macam nak beli ah bawal bubble tu. comel. ade someone yag nak tolong belikan? ahaha. mestilah takde. lol. k.

papepun, terima kasih kak Ina. jasamu dikenang. janji lepasni tak buli Jannah dah.
HAHAHAHAHAHA. Kbai


Comments

Popular posts from this blog

😲

Attraction