Selfish Machine Selfish Machine
my brief (i guess) explanation on why i dont want you to come to my house

Wednesday, July 27, 2016 @ July 27, 2016 | 0 Comment [s]

i dont know how to say it. tapikan. it will be weird if tiba tiba semua orang pun nak datang rumah aku like wadehel kau nak datang rumah aku? like macamlah aku ada kene mengene pulak kan. hm. its your big day. it should be mine too. tapi gitulah. so, kalau tengah gembira gembira riang ria hari raya, janganlah tunjuk dekat orang yang sedang sedih, tak gembira, brmuram durja aiceeewah. hagittew. aku takmo tengok. kalau datang rumah aku nanti, tak ke mak aku tanya nanti. tak ke mak aku sedih jugak nanti dapat anak tak reti base gini. kalau aku jadi mak aku, mesti aku pikir macam "ohh, datang nak tayang anak dia lahtu. yelah, anak dia cerdik. anak aku cenggini cenggini".  dan buatnya pulak mak kau taktahu cerita aku, dia pi tanya pulak "mira .... bila?". hurm. tak ke jatuh air muka mak aku nanti. so, konklusinya. tolong jangan datang rumah aku masa hari bahagia korang. sekian. 

finally...

Wednesday, July 20, 2016 @ July 20, 2016 | 0 Comment [s]

the most shocking event of the year:
i called bank islam and bsn customer service to rest may internet banking password this morning.

and for the first time takde rase berdebar, memulas perut and segala macam rasa. walaupun macam ada tergagap sikit sebab diorang guna bahasa baku. masatu operator bimb tanya no ic for verification.

bimb: boleh saya minta no kad pengenalan cik untuk tujuan pengesahan?
me: kad penge...ha? oh haa no ic. k sembilan empat kosong bla bla bla.

dia sebut 'nombor kad pengenalan' wehhh. and tetibe aku macam terbengong jap macam 'kad pengenalan tu apa?'. huhuhu. but afterall, finally i can talk like a normal person on the phone. lol.

kbai.

*joget joget*


the unbecoming of mara dyer :3

@ July 20, 2016 | 0 Comment [s]

been wanting this book since last year. and finally, its mine! but i still need to find book #2 and book #3. since incek fadlee promised to find it and let me know once he have it. so, all i need to do now is wait. 


to be honest, i dont why i picked up a series again. i can just buy a stand alone one but...... hewhewhew. ni last series okay? well at least this is much better than Mortal Instruments series that i also.....want. okay bai.


rip.

Thursday, July 14, 2016 @ July 14, 2016 | 0 Comment [s]


both of ebab's child is dead now. takde sorang pun survive. the first baby died i dont know how. but there he/she is. wrapped with baju lama siapa tah. yang dalam kotak tu second. lived for about em. 3 days i guess? jap check. okay betullah 3 days. then mati jugak. wwll since i used to eat my dinner+supper+sahur at 3am. each time turun makan tu messstttiiiii dengar dia mengeow yang aaaaaaaa tersangatlah bising! uh geram jap. ebab just dont care. but i dont know jugak sebab mama cakap dia macam em, idk. sebab susu pun takde. so i taktau ape yang anak dia makan huks. and ebab pun macam tak peduli jek ke anak dia which makes me sooooo geram! rasa macam nak baling ke tanah ari tingkat 20. huh. main pandai. jaga anak takmau. anak duk mengeow macam kucing gila pun dia relax je lagi tido. dahlah tak tidur sekali dengan anak :(

and now dah tak dengar lah bunyi baby meow mengeow lagi :(

okay habis.

oh btw, i dah habis puasa ganti! YAYERSSSZZZZ! *baling mercun bola merata rata*

kahkahkah. so i sambung dengan puasa 6 pulak. fuhhh. mencabar gilaaaa. tapi baguslah ganti sekarang sebab kalau nak ganti dekat puasa tahun depan pulak nanti malas. at least mood puasa haritu tak berapa nak lenyap lagi. hewhewhew. tapi puasa time raya lagi seronok tau. tak rasa lapar pun. sebab since dah back to usual, kalau rasa tak larat, boleh minum je depan orang. puasa pulak esok harininya (tapi i tak buat gitu k). hahaha.

rasa penat puasa masa bulan puasa ni sebab kalau nak buka, takboleh. tu je. bagi aku lah. serius serius. uhu. so ada 4 hari lagi. pastu raya! lol.

bai.


dem u goodreads

Saturday, July 9, 2016 @ July 09, 2016 | 0 Comment [s]

*old classic interface*

WAI AI DUN NOE ENITING EBAUT DIZZZZ GUDRIDS? AIVE BIN UZING DE OL INTERFES FO OLL TAIM. OH EM GEE. 

*new design interface that i totally like!*

dem u goodreads.


Eid

@ July 09, 2016 | 0 Comment [s]


hai gais. em. so rasanya macam boleh lagi kannnn nak wish selamat hari aidilfiti maaf zahir & batin buat pertama kali kat blog kenn? well since now dah raya keempat. above, my 1st Syawal #selfieraya *ehem*. i just pakai pagi tu je. untuk selfie je. lol. pastu bukak sangkut balik and tak pakai sampai ke harini. huks. haah. tak keluar beraya pun. malas. huhuhu.

1st Syawal oso was my lata abah's birthday. so, happy birthday. so does his sister, happy birthday che ngah. and 1 of my friend too. happy birthday amalina. hurm.

oh btw, this is tudung yang ibu Jannah belikan. ive posted an entry about it before. so, tadaaaaaaaaaaaa. talde ape dah nak cakap sebenarnya. hurm.

bai.


Older Post | Newer Post
Annyeong!

I was in the darkness. So darkness I became.


Navigations!

Diary About Stiff Link


Tweet Me!


Reading Challenge!

2017 Reading Challenge

mira. has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide